Video | City Hub profiteert van een kantoorinrichting met Officeplanner: ‘Totaalplaatje gaf de doorslag’

  • Door Jari Wesselink
  • vrijdag 27 september 2019

City Hub is één van de partijen die geniet van een flexibele werkomgeving die ingericht is met Officeplanner. De manier van Activity Based Werken past perfect bij het bedrijf in Utrecht, waar ook de SKEPP Meetingbox mateloos populair is onder de collega's en huurders in het kantoorpand. Rinse van der Woude, Chief Innovation Officer, blikt terug op de totstandkoming van de kantoorinrichting met SKEPP, waarbij hij aangeeft dat het totaalplaatje van prijs en kwaliteit de doorslag gaf om te kiezen voor Officeplanner.


Op deze manier sluit Officeplanner perfect aan bij het kantoor van City Hub

Van der Woude omschrijft City Hub als ‘een slim magazijn aan de rand van de stad’. Het zoekt zogenaamde hub-locaties waar goederenstromen gebundeld worden en zo snel mogelijk wordt geleverd bij ontvangers in de stad. “Doordat we op deze locatie (Atoomweg 1 in Utrecht, red.) 1000 m2 kantoorruimte hebben, zochten we een invulling voor de kantooromgeving die onze dienstverlening versterkt.”

En voor die invulling van de kantoorruimte is gekozen voor Officeplanner, de one-stop-shop voor de inrichting van je nieuwe of je bestaande kantoorruimte, omdat het aansluit bij de behoeftes van organisatie die voorop willen lopen, beseft Van der Woude zich: “We zien dat partijen zoeken naar kleine vaste werkplekken met een hoog verzorgingsniveau qua gedeelde faciliteiten, zoals een goede omgeving waar je fijn kunt lunchen of meetingruimtes waar je afspraken kunt hebben.”

Van der Woude gaat uitgebreid in op Officeplanner en waarom het dé oplossing is in de kantoorruimte van hen.

Snel kunnen schakelen, voorzien in behoeften, expertise, snelle levertijd en kwaliteit als redenen om te kiezen voor Officeplanner

Naast het gebruik van gedeelde faciliteiten in de kantooromgeving, stipt Van der Woude nog meer USP's aan van Officeplanner: “Met dit pand wilden we snel kunnen schakelen, we zochten vooral naar een partij die met ons mee kon denken en snel mee kon schakelen om te leveren wat we hier nodig hadden. Al heel snel was duidelijk dat SKEPP onze wensen en behoeften goed kon invullen.” 

"We hadden best wel een harde deadline en uiteindelijk is het gewoon gelukt om voor die tijd de kantoorverdieping representatief in te richten"

Dat werd duidelijk voor City Hub bij het maken van een virtuele kantoorinrichting met de Officeplanner-tool. “Mijn gevoel bij het eerste inrichtingsvoorstel? Dat was: ‘ja, hier word ik blij van!’”, zegt Van der Woude. “Er zit gewoon heel veel kennis en expertise, wat ervoor zorgt dat je heel gemakkelijk keuzes kunt maken met elkaar." Bovendien was het gewenste meubilair op korte termijn leverbaar. “De levertijd was gewoon goed. Dus eigenlijk is het een totaalplaatje van prijs en kwaliteit waarvan je denkt; we gaan dit gewoon met SKEPP doen.”


Jouw kantoorruimte ook virtueel inrichten met Officeplanner? Klik op de button en start direct!

Virtueel inrichten


Ondanks harde deadline, is er een kantooromgeving gecreëerd voor Activity Based Werken

Voor Van der Woude en zijn collega’s van City Hub had het inrichten van het kantoor haast, aangezien de opening van het pand gepland was. “We hadden best wel een harde deadline en uiteindelijk is het gewoon gelukt om voor die tijd de kantoorverdieping representatief in te richten.” 

En juist dat Activity Based Werken was belangrijk voor Van der Woude. “Als ik kijk naar mezelf, merk ik dat je al heel snel te lang op je stoel blijft zitten om bepaalde werkzaamheden te doen. Het mooie is dat als je de werkomgeving Activity Based inricht, je veel meer verplicht bent om veel meer dynamiek toe te passen in het uitvoeren van je werk.” En zodoende zijn verschillende ruimtes ingericht voor verschillende activiteiten en dat stemt de Chief Innovation Officer tevreden: “Dat is volgens mij juist de kracht.”

vergaderruimte afgesloten kantoorgebouw utrecht

De SKEPP Meetingbox in de kantoorruimte van City Hub in Utrecht, waar de box enorm populair is onder het personeel.

SKEPP Meetingbox als uithangbord van de kantoorruimte van City Hub

Een belangrijk onderdeel aan de Activity Based kantoorinrichting van City Hub is de SKEPP Meetingbox. Hiermee creëer je een verplaatsbare vergaderunit in de flexibele werkomgeving. Bovendien is de box te gebruiken als afgesloten werkplek en is het voorzien van geluidswerend glas en dimbare verlichting. Daarnaast draagt het bij aan het design van de gehele inrichting. 

Bij City Hub worden de voordelen van de vergaderunit ook herkend: “De SKEPP Meetingbox is best wel populair bij de huurders in ons pand. Er zijn nu al ‘illegale’ boekingssystemen ontstaan met briefjes waarmee de box geclaimd wordt, omdat het gewoon een heel prettige plek is.”


Net als City Hub profiteren van de populaire SKEPP Meetingbox? Bezoek onze webshop en kies de box die aansluit bij de wensen van jouw bedrijf!

Webshop Officeplanner


City Hub prijst de samenwerking met SKEPP

De SKEPP Meetingbox is inmiddels niet meer weg te denken is bij City Hub, echter zijn Van der Woude en zijn collega's verheugd met de gehele flexibele werkomgeving én de samenwerking: "SKEPP groeit en onderneemt. Je ziet dat we in een veranderende samenleving zitten waar dit soort initiatieven juist het verschil maken en dat vind ik supergaaf om te zien."

brainstormruimte officeplanner

Naast de Meetingbox heeft SKEPP ook deze informele en multifunctionele plek ingericht, waar je bijvoorbeeld kunt lunchen maar ook brainstormen.

Ook vele andere organisaties bevelen Officeplanner aan

Waar City Hub lovend is over de flexibele kantoorinrichting in hun kantoorpand in Utrecht, profiteren ook andere partijen van Officeplanner. Zo geeft bijvoorbeeld Robbert Jan Hanse, Founder & CEO van Holland Startup, net als Van der Woude een interview over de nieuwe werkomgeving in hun kantoor. Hij prijst onder andere ook het zelf inrichten, snelle handelen en Activity Based Werken. Daarnaast creëren zij gemakkelijk op ieder moment een nieuwe kantoorindeling door de SKEPP Roomdividers.


Benieuwd naar de ervaringen van andere partijen dan City Hub? Bekijk dan het interview met Robbert Jan Hanse van Holland Startup!

Interview met Holland Startup


Ga net als City Hub aan de slag met Officeplanner of neem eerst contact op

Volg jij vele partijen als City Hub en Holland Startup door te kiezen voor de flexibiliteit van Officeplanner? Aarzel dan niet langer, ga aan de slag met het virtueel inrichten van je kantoorruimte, bezoek de webshop of neem contact op met SKEPP! De Designers van SKEPP adviseren je graag over de perfecte kantoorinrichting met Officeplanner op basis van jouw wensen en eisen!

Kantoorinrichting met Officeplanner

Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorinrichting of zoek je enkel wat meubilair voor je kantoor? Ga dan voor Officeplanner! Je richt zelf virtueel je droomkantoor in of vraagt een persoonlijk inrichtingsvoorstel aan door onze Personal Designer. Daarnaast kun je ook direct meubilair bestellen in de webshop. Meer weten over de mogelijkheden van Officeplanner? Download dan gratis de brochure, lees meer over de ongekende flexibiliteit van Officeplanner en wie weet heb jij binnen no-time jouw droominrichting!

Download brochure