5 tips bij het herinrichten van jouw kantoorpand

  • Door Elza olde Keizer
  • woensdag 20 juni 2018

Toe aan een kantoorinrichting op maat? Is het te kort aan werkplekken de reden of voldoet de huidige kantoorinrichting niet een de behoeften van de medewerkers? Met onze tips en inspiratie van kantoorruimten in Brussel, verloopt de vernieuwing van jouw kantoorinrichting zo simpel mogelijk!


Zo verloopt jouw vernieuwing van de kantoorinrichting zo simpel mogelijk

Het herinrichten van het huidige kantoor of het inrichten van een nieuw kantoor is niet binnen een oogwenk gedaan. Voor een vernieuwing van de kantoorinrichting is een verbouwingsplan nodig om het 'verbouwproces' simpel te laten verlopen. Hoe pak je een vernieuwing van de kantoorinrichting aan en waar moet je op letten? Wij geven 5 tips weg bij het inrichten van jouw kantoorpand.

#1 De reden van een vernieuwing van de kantoorinrichting

Is jouw organisatie toe aan meer kantoorruimte? Is er een gebrek aan werkplekken of kunnen de medewerkers zich niet concentreren door de drukte of geluidsoverlast door telefonerende medewerkers? Dit zijn redenen om te besluiten te verhuizen naar een groter kantoorpand of om de kantoorinrichting van het huidige kantoor aan te pakken.

Wanneer je het nieuwe of huidige kantoor wilt verbouwen is het belangrijk vooraf duidelijk te hebben wát er veranderd moet worden en hóé dat te realiseren is. Dit zijn de belangrijkste punten die centraal staan bij de verbouwing van het kantoor. Begin met het opstellen van een verbouwingsplan: haal inspiratie op, beschrijf de wensen van de organisatie en schrijf op welke materialen en elementen daarvoor nodig zijn.

#2 Benodigdheden voor het inrichten van jouw kantoorpand

Welke materialen en elementen nodig zijn hangt van de verbouwing af. Voor een verandering in de kantoorinrichting dienen er nieuwe kantoormeubelen aangeschaft te worden, zoals flexplekken, bureaustoelen en kantoorplanten. Wanneer het gaat om een grote verbouwing dient er rekening gehouden worden met nieuwe wanden, plafonds, vloeren, isolatie en raambekleding.

Het kantoorpand dat eigenlijk alles beschikt wat je nodig hebt, staat aan de Rue Belliard 40 in Brussel. Dit kantoorpand beschikt over vele verschillende kantoorruimten, verdeeld verschillende bouwlagen: van vergaderruimten tot grote open ruimten met flex-plekken en vaste werkplekken. De kantoorruimten zijn voorzien van grote ramen dat zorgt voor veel lichtinval. Daarnaast is er gebruik gemaakt van glazen wanden waardoor ook de rest van de kantoorruimten voorzien zijn van veel licht. Dit zorgt voor een open kantoorinrichting.

Het vele lichtinval zorgt ook nog eens voor een verhoging van de productiviteit van de medewerkers. Een telefoontje plegen? Dat kan in de afgeschermde ruimten, met de glazen wanden. Ook wanneer je wilt overleggen met een aantal collega's zijn de afgeschermde ruimten geschikte plekken. Op die manier worden andere collega's niet gestoord tijdens hun werkzaamheden. 

 

freelance werkplek huren in rue belliard 40 54562

Veel licht door de glaspartijen en een glaswand tegen het geluid!

#3 Het kantoor (laten) inrichten

Zowel in een kleine als grote verbouwing is verantwoordelijkheid een belangrijk punt. Wie is verantwoordelijk voor wat? Zolang dat niet duidelijk is, kun je er beter niet aan beginnen. Een verbouwing kan veel tijd in beslag nemen en de werkzaamheden van de medewerkers belemmeren. Besteed je werkzaamheden uit in het verbouwproces? Maak in een planning duidelijk wie wanneer de werkzaamheden uitvoert. Dit voorkomt een hoop chaos.

Het kantoor laten inrichten? Schakel SKEPP in voor een kantoorinrichting op maat. Binnen één week heb je een geheel nieuwe kantoorinrichting in het kantoorpand inclusief transport, montage en coördinatie. Met de Officeplanner van SKEPP richt jij je bedrijf op core business in. Voor ieder type bedrijf is een passende kantoorinrichting. Bekijk, vergelijk en beoordeel welke stijl bij jouw bedrijf past!

Toch op zoek naar meer kantoorruimte? Dat vind je aan de Berkenlaan 8A in Brussel (Airport). Hier zijn meerdere, goedkope kantoorruimten te huur. Het is mogelijk een geheel eigen vleugel te huren in dit kantoorpand. Je huurt hier smaakvol ingerichte kantoren.

Berkenlaan 8 Machelen 24Even lekker ontspannen? Dat kan, want het kantoor is voorzien van een fitnessruimte!

#4 Start van de verbouwing

Door de planning is duidelijk wie wat gaat doen in de kantoorinrichting. Wanneer het gaat om het verplaatsen van een aantal meubels is er geen gedetailleerde planning nodig. Wel als het gaat om schilderwerk, verlichting etc. Net zoals je te werk gaat met een verbouwing van een huis, ga je ook te werk met een verbouwing van een kantoor. Alles moet goed op elkaar afgestemd zijn. Op die manier bepaal je met welke werkzaamheden je het beste kunt starten.

In het grote kantoorpand aan de Wetenschapsstraat / Rue de la Science in Brussel zou je zo kunnen intrekken. In het kantoorpand zijn al een aantal andere huurders te vinden waaronder een heel die werken voor diverse Europese instellingen. Er zijn meerdere kantoorruimten en flexibele werkplekken te huur. Onder andere meubilair zit bij de huurprijs inbegrepen. Maak de kantoorruimten eigen en het is klaar voor gebruik!

gedeeld kantoor wetenschapsstraat rue de la science 14b 53725 groen kantoorHuur een (flex)werkplek of kantoorunit aan de Wetenschapsstraat / Rue de la Science in Brussel

#5 Houd rekening met tegenvallers

Uiteraard wil je niet dagenlang in een verbouwing of herinrichting van een kantoor zitten. Om er voor te zorgen dat iedereen zich aan de deadline houdt, is het verstandig een einddatum vast te stellen. Aan een grote verbouwing, een kantoorinrichting op maat, zitten een aantal risico's. Zo kun je te maken hebben met ziekte of materialen die niet op tijd worden geleverd. Calculeer daarom voldoende ruimte in voor dit soort tegenvallers.

Begin met de vernieuwing van de kantoorinrichting van jouw kantoorpand

Gaat er, na het lezen van deze tips, volgens jou toch te veel tijd zitten in het vernieuwen van de kantoorinrichting van jouw kantoorpand? Schakel de Officeplanner in en laat de coördinatie uit handen nemen door SKEPP. Officeplanner kenmerkt zich door de hoge flexibiliteit. Dus wil jij je medewerkers 'acticity based' laten werken in een hippe omgeving met kwalitatief hoogwaardig meubilair? Vraag vrijblijvend een offerte aan voor jouw kantoorinrichting!

Kantoorinrichting met Officeplanner

Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorinrichting of zoek je enkel wat meubilair voor je kantoor? Ga dan voor Officeplanner! Je richt zelf virtueel je droomkantoor in of vraagt een persoonlijk inrichtingsvoorstel aan door onze Personal Designer. Daarnaast kun je ook direct meubilair bestellen in de webshop. Meer weten over de mogelijkheden van Officeplanner? Download dan gratis de brochure, lees meer over de ongekende flexibiliteit van Officeplanner en wie weet heb jij binnen no-time jouw droominrichting!

Download brochure