6x toepassingen van een glazen wand in de kantoorinrichting

  • Door Elza olde Keizer
  • donderdag 24 mei 2018
  • 10

Hoe kunnen glazen wanden de eyecatchers van jouw kantoor worden en welke voordelen bieden glazen wanden jou in de kantoorinrichting? Vele bedrijfspanden zijn reeds overstag gegaan en hebben hun kantoor voorzien van glazen kantoorwanden. In dit blog beschrijven wij de 6 toepassingen van een glazen wand in de kantoorinrichting.


Transparantie in ieder kantoor door glazen wanden

De trend van dit moment: glazen wanden in de kantoorinrichting. Van afgeschermde donkere kantoorruimtes met een aantal ramen worden we niet productiever. Glazen wanden zorgen voor transparantie. Iets wat voor veel bedrijven een kernwaarde is. Of het kantoorpand nu een industriële kantoorinrichting of een moderne kantoorinrichting bevat, de glazen wanden kunnen op verschillende manieren worden toegepast. Zowel minimalistisch als met stalen frames. Hoe je transparantie toepast in verschillende kantoorinrichtingen lichten wij toe aan de hand van 6 prachtige kantoorpanden in Amsterdam (in willekeurige volgorde)!

#1 Een minimalistisch kantoordesign

In Amsterdam Zuid-Oost aan De Entree staat een prachtig gerenoveerd kantoorpand. Er is tijdens de renovatie veel aandacht besteed aan de duurzaamheid en het voldoet aan alle behoeften van de moderne kantoorgebruikers. Het gebruik van de glazen wanden in het kantoorpand past perfect bij de minimalistische kantoorinrichting. Zowel de vergaderruimtes als de kantoorruimtes zijn voorzien van glazen wanden over de volle hoogte en breedte.

De glazen wanden zijn bevestigd met een transparante glasband of siliconenkit waardoor de randen niet opvallen. Dit zorgt voor veel lichtinval en tevens heeft het een transparante uitstraling dat bij bedrijven erg gewild is. Er is verder in het pand gebruik gemaakt van zwarte frames wat het pand een moderne en stoere uitstraling geeft. De glazen wanden geven een kiekje van de prachtige kantoorinrichting, dat tot in detail is afgewerkt. Ja, wie zou hier nou niet willen werken?! Wij houden ervan!

Glazen wanden minimalistische kantoorinrichting De Entree 99 197Het kantoor aan De Entree 99-197 in Amsterdam Zuid-Oost heeft op een slimme wijze gebruik gemaakt van glazen kantoorwanden voor een minimalistisch kantoordesign.

#2 Industrieel

Als we het hebben over een kantoorpand in Amsterdam met een laagdrempelig maar toch zakelijke uitstraling en een industriële kantoorinrichting, dan hebben we het over het kantoorpand aan de John M. Keynesplein in Amsterdam. De industriële look zie je terug in het open plafond waar je de buizen ziet lopen. Maar dit zie je ook aan de glazen wanden met zwarte stalen frames. Ook hier zorgt het voor een stoere uitstraling van de kantoorinrichting.

Met glazen wanden en zwarte stalen frames kun je in een open industrieel kantoorpand zoals deze alsnog afgescheiden werkplekken creëren. Je behoudt de ruimtelijke sfeer en de industriële look. De industriële look vind je ook terug in de meubelen en accessoires in de kantoorinrichting. Donkere wanden, stoelen met zwarte stalen poten en veel kantoorplanten. Het perfecte plaatje van een industriële inrichting toch? De glazen wanden met stalen frames zijn toch wel de eyecatchers!

John M. Keynesplein industriele kantoorinrichting glazen kantoorwandEen stoere, industriële kantoorinrichting door de glazen wand met stalen kozijnen. Helaas is er geen kantoorruimte meer beschikbaar aan de John M. Keynesplein 12-46 in Amsterdam, bekijk daarom eens ons complete kantoren aanbod in Amsterdam.

#3 Gevoel van openheid

Glazen wanden zorgen voor veel licht en openheid. Openheid zorgt voor een prettige werksfeer en bevordert de sociale interactie tussen collega’s. Google en Facebook willen met hun open kantoorinrichting de creativiteit en de productiviteit verhogen. Ook de creativiteit en de productiviteit verhogen van jouw werknemers? Dat kan perfect in het kantoorpand aan de Amsterdam Sloterdijk. Dit is hét voorbeeld van een kantoorinrichting met gevoel van openheid. Dit kantoorgebouw straalt comfort en klasse uit. Van binnen: hoogglans wit en glas. De basis van een open kantoorinrichting.

Ook hier is gebruik gemaakt van minimalistische glazen wanden in de kantoorinrichting. Zo zijn er meerdere vergaderruimtes “afgeschermd” met glazen wanden. Je zit afgezonderd maar toch ben je betrokken bij de rest in het kantoor. Niet alleen de vergaderruimtes zijn van glas, ook de “binnenmuren” zijn van glas. Zo kun je ook nog even gluren bij de buren. Al met al the place to be voor een rustige en comfortabele werksfeer.

open kantoorinrichting naritaweg amsterdamEen gevoel van openheid door de glazen wanden in het moderne kantoorpand aan de Naritaweg 70 in Amsterdam.

#4 Daglicht doorlaten

Daglicht is van grote invloed op onze productiviteit en is belangrijk voor onze biologische klok. Ook het contact met de buitenwereld is bij daglicht een groot voordeel. Daglicht is veel sterker dan kunstlicht en dus is het belangrijk dat er voldoende ramen in het kantoor zijn. De intensiteit van kunstlicht is lager dan daglicht waardoor de effecten op het lichaam een stuk minder zijn. Daglicht is beter voor het milieu en het is ook nog eens gratis. Nou, 1 + 1 = 2!

Voldoende ramen vind je in ieder geval in het kantoorpand aan de Johan Huizingalaan in Amsterdam Riekerpolder. Alsof je je in een levensgrote ‘tuinkas’ bevindt. Must see: het schuine dak voorzien van alleen maar glas met stalen frames. Maar ook maken ze in de kantoorinrichting gebruik van glazen wanden. Door ook gebruik te maken van glazen wanden in een kantoor, zorg je voor extra daglicht. Donkere ruimtes zal je hier niet vinden.

Johan Huizingalaan Amsterdam glazen kantoorwand daglicht inrichting kantoor kantoorinrichtingWat een gave kantoorinrichting heeft het pand aan de Johan Huizingalaan 400 in Amsterdam zeg!

#5 Creatief

Je kunt nog veel meer met glazen wanden in een kantoor. Creatieve bedrijven willen ook graag een creatieve uitstraling hebben en willen dit terug laten komen in de kantoorinrichting. Dan zijn de standaard afgezonderde kantoorruimtes te saai. Met glazen wanden kun je iets unieks neerzetten. Namelijk door het bedrukken van de glazen wanden met je eigen logo of een ander prachtig design. Dit straalt creativiteit uit maar geeft ook de benodigde privacy.

Het kantoorpand aan de Jachthavenweg in Amsterdam Zuidas is zo’n creatief pand. Hier hebben ze gebruik gemaakt van verschillende designs op glazen deuren en op glazen wanden. Overal net even iets anders. Zo zijn de glazen wanden van de vergaderruimtes voorzien van een creatief design om privacy te creëren. Zeg maar dag tegen de saaie muren! De creatieve glazen wanden maken jouw kantoor hip!

Jachhavenweg Amsterdam kantoorinrichting glazen kantoorwand creatiefLaat ook jouw creativiteit los op een glazen kantoorwand, net zoals hier is gedaan aan de Jachthavenweg 109A in Amsterdam.

#6 Transparante privacy

Privacy met glazen wanden? Het klinkt gek, maar het kan! Ook wel transparante privacy genoemd. Een telefoontje plegen en vergaderen kan voor geluidsoverlast zorgen bij de rest van je collega’s. Door drukschotten te plaatsen en valdorpels onder de deuren toe te voegen is de ruimte zo geïsoleerd dat het geluid in de ruimte zelf blijft. Geconcentreerd werken of ongestoord bellen en overleggen kan lastig zijn wanneer je alles kunt zien wat er rondom je heen gebeurt. Om dat te voorkomen kun je (gedeeltelijk) gematteerde glaswanden plaatsen. Dit behoud toch de transparantie maar zorgt ook voor privacy.

Een goed voorbeeld waar transparante privacy is toegepast, is in het kantoorpand in Amsterdam Zuid-Oost aan de Laarderhoogtweg. Hier zijn de glazen wanden van de vergaderruimtes gedeeltelijk gematteerd, niet op een standaard manier maar met een patroon. Het blijft een open ruimte met veel lichtinval maar je kunt ongestoord je werk blijven doen!

Transparante privacy kantoorinrichting laarderhoogtweg amsterdamHet gevoel van een open kantoorruimte met tóch voldoende privacy? Die vind je in het pand aan de Laarderhoogtweg 25 in Amsterdam!

Glazen wanden in jouw kantoor

Al met al alleen maar voordelen. Glazen wanden passen in iedere kantoorinrichting, het verhoogd de productiviteit, het is goed voor de sociale interactie, het zorgt voor privacy en geeft een kantoorpand een creatieve uitstraling. Deze prachtige kantoorpanden in Amsterdam hebben de glazen wanden al toegepast in hun kantoorinrichting. Wellicht zijn de glazen wanden ook iets voor in jouw kantoorinrichting! Bekijk vooral onze Officeplanner eens. Hét inrichtingsconcept dat jou helpt bij het voorzien van een stijlvolle en flexibele kantoorinrichting van de kantoorruimte in de stijlen URBAN en/of CITY.

Kan ik je ergens mee helpen?

Kim Niehoff
Vastgoedconsultant


Waarom SKEPP?

  • Geen verplichtingen
  • Binnen 1 uur antwoord
  • Klantenbeoordeling 9.2/10

Download hier ons magazine: Offline

In ons magazine 'Offline' vind je de beste kantoortips, meest toffe kantoorpanden, laatste trends voor je kantoorinrichting en meest unieke bedrijven uit Nederland. Win informatie in, profiteer van de tips en doe inspiratie op!