6x toepassingen van een glazen wand in de kantoorinrichting

  • Door Elza olde Keizer
  • donderdag 24 mei 2018

Hoe kunnen glazen wanden de eyecatchers van jouw kantoor worden en welke voordelen bieden glazen wanden jou in de kantoorinrichting? Vele bedrijfspanden zijn reeds overstag gegaan en hebben hun kantoor voorzien van glazen kantoorwanden. In dit blog beschrijven wij de 6 toepassingen van een glazen wand in de kantoorinrichting.


Transparantie in ieder kantoor door glazen wanden

De trend van dit moment: glazen wanden in de kantoorinrichting. Van afgeschermde donkere kantoorruimtes met een aantal ramen worden we niet productiever. Glazen wanden zorgen voor transparantie. Iets wat voor veel bedrijven een kernwaarde is. Of het kantoorpand nu een industriële kantoorinrichting of een moderne kantoorinrichting bevat, de glazen wanden kunnen op verschillende manieren worden toegepast. Zowel minimalistisch als met stalen frames. Hoe je transparantie toepast in verschillende kantoorinrichtingen lichten wij toe aan de hand van 6 prachtige kantoorpanden in Brussel (in willekeurige volgorde)!

#1 Een minimalistisch kantoordesign

In Brussel Europese Wijk staat een prachtig gerenoveerd kantoorpand. Er is tijdens de renovatie veel aandacht besteed aan de duurzaamheid en het voldoet aan alle behoeften van de moderne kantoorgebruikers. Het gebruik van de glazen wanden in het kantoorpand past perfect bij de minimalistische kantoorinrichting. Zowel de vergaderruimtes als de kantoorruimtes zijn voorzien van glazen wanden over de volle hoogte en breedte.

De glazen wanden zijn bevestigd met een transparante glasband of siliconenkit waardoor de randen niet opvallen. Dit zorgt voor veel lichtinval en tevens heeft het een transparante uitstraling dat bij bedrijven erg gewild is. Er is verder in het pand gebruik gemaakt van zwarte frames wat het pand een moderne en stoere uitstraling geeft. De glazen wanden geven een kiekje van de prachtige kantoorinrichting, dat tot in detail is afgewerkt. Ja, wie zou hier nou niet willen werken?! Wij houden ervan!

freelance werkplek huren in rue belliard 40Het kantoor aan de Belliardstraat / Rue Belliard 53 heeft op een slimme wijze gebruik gemaakt van glazen kantoorwanden voor een minimalistisch kantoordesign.

#2 Modern, huiselijk en industrieel

Als we het hebben over een kantoorpand in Brussel met een laagdrempelig maar toch zakelijke uitstraling en een industriële kantoorinrichting, dan hebben we het over het kantoorpand aan de Kunstlaan / Avenue des Arts. De industriële look zie je terug in het open plafond waar je de buizen ziet lopen. Maar dit zie je ook aan de glazen wanden. Ook hier zorgt het voor een stoere uitstraling van de kantoorinrichting. Maar toch heeft dit kantoor kamers die je een knus, huiselijk, gevoel geven. De ontvangst is net als in een hotel zeer persoonlijk.

Met glazen wanden kun je afgescheiden werkplekken creëren. Je behoudt de ruimtelijke sfeer en de industriële look. De industriële look vind je ook terug in de meubelen en accessoires in de kantoorinrichting. Strakke plafonds, stoelen met blinkende poten en kantoorplanten. Het perfecte plaatje van een huiselijke industriële inrichting toch? De glazen wanden en design kantoormeubels zijn toch wel de eyecatchers!

creatieve werkplekken kunstlaan avenue des arts 48954 glaswand en strakke design inrichting3Een stoere, industriële kantoorinrichting in de Kunstlaan / Avenue des Arts 6

#3 Gevoel van openheid

Glazen wanden zorgen voor veel licht en openheid. Openheid zorgt voor een prettige werksfeer en bevordert de sociale interactie tussen collega's. Google en Facebook willen met hun open kantoorinrichting de creativiteit en de productiviteit verhogen. Ook de creativiteit en de productiviteit verhogen van jouw werknemers? Dat kan perfect in het kantoorpand aan Meeûssquare. Dit is hét voorbeeld van een kantoorinrichting met gevoel van openheid. Dit kantoorgebouw straalt comfort en klasse uit. Van binnen: hoogglans wit en glas. De basis van een open kantoorinrichting.

Ook hier is gebruik gemaakt van minimalistische glazen wanden in de kantoorinrichting. Zo zijn er meerdere vergaderruimtes 'afgeschermd' met glazen wanden. Je zit afgezonderd maar toch ben je betrokken bij de rest in het kantoor. De vergaderruimtes hebben glazen wanden maar bieden toch voldoende privacy. Al met al the place to be voor een rustige en comfortabele werksfeer.

klein kantoor huren meessquare montoyer 40486 glaswandEen gevoel van openheid door de glazen wanden in het moderne kantoorpand aan de Meeûssquare / Square de Meeûs 37 in Brussel

#4 Daglicht doorlaten

Daglicht is van grote invloed op onze productiviteit en is belangrijk voor onze biologische klok. Ook het contact met de buitenwereld is bij daglicht een groot voordeel. Daglicht is veel sterker dan kunstlicht en dus is het belangrijk dat er voldoende ramen in het kantoor zijn. De intensiteit van kunstlicht is lager dan daglicht waardoor de effecten op het lichaam een stuk minder zijn. Daglicht is beter voor het milieu en het is ook nog eens gratis. Nou, 1 + 1 = 2!

Voldoende ramen vind je in ieder geval in het kantoorpand aan de Wetenschapsstraat / Rue de la Science 14B in Brussel Europese Wijk. Alsof je je in een levensgrote 'tuinkas' bevindt. Must see: het platte dak voorzien van alleen maar glas met stalen frames. Dankzij het gebruik van glas in de gangen hebben alle kantoren langs minstens 2 kanten toevoer van licht. Hier zit je zeker niet zonder daglicht!

freelance werkplek huren in wetenschapsstraat rue de la science 14b 53722 glazen dak openheid en lichtWat een gave lichtinval heeft dit kantoor aan de Wetenschapsstraat / Rue de la Science 14B in Brussel Europese Wijk!

#5 Creatief

Je kunt nog veel meer met glazen wanden in een kantoor. Creatieve bedrijven willen ook graag een creatieve uitstraling hebben en willen dit terug laten komen in de kantoorinrichting. Dan zijn de standaard afgezonderde kantoorruimtes te saai. Met glazen wanden kun je iets unieks neerzetten. Namelijk door het bedrukken van de glazen wanden met je eigen logo of een ander design. Dit straalt creativiteit uit maar geeft ook de benodigde privacy.

Het kantoorpand aan de Meeûssquare / Square de Meeûs 38-40 in Brussel (Europese Wijk) is zo'n creatief pand. Hier hebben ze gebruik gemaakt van verschillende designs op glazen deuren en op glazen wanden. Overal net even iets anders. Zo zijn de glazen wanden van de vergaderruimtes voorzien van een creatief design om privacy te creëren. Zeg maar dag tegen de saaie muren! De creatieve glazen wanden maken jouw kantoor hip!

creatieve werkplekken meessquare 38 40 54034Laat ook jouw creativiteit los op een glazen kantoorwand, net zoals hier is gedaan aan de Meeûssquare / Square de Meeûs 38-40

#6 Transparante privacy

Privacy met glazen wanden? Het klinkt gek, maar het kan! Ook wel transparante privacy genoemd. Een telefoontje plegen en vergaderen kan voor geluidsoverlast zorgen bij de rest van je collega's. Door drukschotten te plaatsen en valdorpels onder de deuren toe te voegen is de ruimte zo geïsoleerd dat het geluid in de ruimte zelf blijft. Geconcentreerd werken of ongestoord bellen en overleggen kan lastig zijn wanneer je alles kunt zien wat er rondom je heen gebeurt. Om dat te voorkomen kun je (gedeeltelijk) gematteerde glaswanden plaatsen. Dit behoud toch de transparantie maar zorgt ook voor privacy.

Een goed voorbeeld waar transparante privacy is toegepast, is in het kantoorpand in Brussel Airport aan de Leonardo da Vincilaan. Hier zijn de glazen wanden van de vergaderruimtes gedeeltelijk gematteerd, niet op een standaard manier maar met een patroon. Het blijft een open ruimte met veel lichtinval maar je kunt ongestoord je werk blijven doen!

kantoorruimte brussel airport gang meubilairHet gevoel van een open kantoorruimte met tóch voldoende privacy? Die vind je in het kantoorpand aan de Leonardo da Vincilaan 9 in Brussel Airport.

Glazen wanden in jouw kantoor

Al met al alleen maar voordelen. Glazen wanden passen in iedere kantoorinrichting, het verhoogd de productiviteit, het is goed voor de sociale interactie, het zorgt voor privacy en geeft een kantoorpand een creatieve uitstraling. Deze prachtige kantoorpanden in Brussel hebben de glazen wanden al toegepast in hun kantoorinrichting. Wellicht zijn de glazen wanden ook iets voor in jouw kantoorinrichting! Bekijk vooral onze Officeplanner eens. Hét inrichtingsconcept dat jou helpt bij het voorzien van een stijlvolle en flexibele kantoorinrichting van de kantoorruimte in de stijlen URBAN en/of CITY.

Kantoorinrichting met Officeplanner

Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorinrichting of zoek je enkel wat meubilair voor je kantoor? Ga dan voor Officeplanner! Je richt zelf virtueel je droomkantoor in of vraagt een persoonlijk inrichtingsvoorstel aan door onze Personal Designer. Daarnaast kun je ook direct meubilair bestellen in de webshop. Meer weten over de mogelijkheden van Officeplanner? Download dan gratis de brochure, lees meer over de ongekende flexibiliteit van Officeplanner en wie weet heb jij binnen no-time jouw droominrichting!

Download brochure