7 tips voor een productieve kantoorinrichting

  • Door Elza Olde Keizer
  • vrijdag 16 maart 2018

Heb jij behoefte aan een kantoorinrichting die de productiviteit verhoogt? Voldoende ventilatie, licht, kleur, comfortabele kantoormeubilair en verschillende werkgebieden zorgen voor een productieve werkomgeving. Alleen al het opruimen van onze rommel heeft effect. Wat jij kunt doen om een prettige werkomgeving te creëren? Wij geven je 7 tips voor een productieve kantoorinrichting!


Het creëren van een productieve kantoorinrichting

De productiviteit van de werknemers verhogen op het kantoor? Creëer een productieve werkomgeving! De omgeving waarin de werknemers zich bevinden heeft veel invloed op de productiviteit van werknemers. Toch komen we nog veel kantoorruimtes tegen waarin de kantoorinrichting standaard en saai is. Zonde, want alleen al door een aantal kleine aanpassingen in jouw kantoor toe te passen, zorgt ervoor dat jouw werknemers productief werken. 

Bij SKEPP HQ weten wij maar al te goed hoe belangrijk de inrichting is voor de productiviteit:

#1 Productief werken begint bij opruimen

Hoe opgeruimd is jouw kantoorpand? Heb jij je bureau altijd vol liggen met werkmappen en andere kantooraccessoires? Ben jij ook goed in opstapelen van papierwerk? Daar ga je al de fout in. Een rommelig bureau gaat ten koste van de productiviteit. Onze tip: laat je niet afleiden door rommel, maak plaats voor opbergruimte in de kantoorinrichting! Hoe meer opbergruimte in de kantoorruimte, hoe beter! Kies voor dichte opbergkasten of berg je werk op in opbergboxen. Opgeruimd staat netjes!

kleine kantoorruimte inrichten2Onafgeleid en productief werken wil vaak het beste in een opgeruimde kantoorruimte.

#2 Zorg voor de juiste temperaturen en werkklimaat in het kantoorgebouw

Last van hoofdpijn door de warmte of zijn je tenen steenkoud? Dit alles houdt het productief werken tegen. Zorg voor voldoende ventilatie en de juiste temperatuur. Wat de juiste temperatuur voor jouw kantoorruimte is? De meeste mensen presteren het beste met een temperatuur van 22 graden. Is het warmer dan 25 graden in het kantoor? Of juist kouder dan 22 graden? Dan kan de productiviteit van de werknemers afnemen.

Een goede airco-klimaatinstallatie is geen overbodige luxe in jouw kantoorinrichting. Je kunt ook kiezen voor een vorm van raamverduistering. Dat voorkomt dat het geen sauna wordt in het kantoorpand tijdens de zomerse dagen. Daarentegen is vloerverwarming perfect voor de koude wintermaanden!

#3 Creëer verschillende werkgebieden in het kantoor

Geef werknemers de vrijheid te gaan en staan waar zij willen. Door verschillende werkgebieden te creëren in je kantoorpand, geef je werknemers de keuze in werkomgeving. De verandering van werkomgeving door een flexibele kantoorinrichting, stimuleert de creativiteit en de productiviteit. Creëer bijvoorbeeld een ruimte waar je je kunt afzonderen, een stilte ruimte, een ruimte met een comfortabele bank of een aparte vergaderruimte. Door de werknemer de keuze te geven waar zij willen werken, krijgt de medewerker meer controle en ook controle is cruciaal voor het verhogen van de productiviteit.

Neem bijvoorbeeld het kantoor van Google. Bij Google zit je niet de gehele werkdag op dezelfde bureaustoel. Door het hele kantoorgebouw van Google zijn zitgelegenheden gecreëerd waar je vrij uit kan kiezen. En deze zitgelegenheden zien er toch net even iets anders uit dat je zou verwachten. In het kantoor van Google vind je glijbanen, hangmatten, boten en zelfs skiliften!

Ook heeft Google ontspanningsruimtes opgenomen in de kantoorinrichting. Er is een ruimte om een powernapje te doen, te sporten, te mediteren, muziek te luisteren of te snookeren met je collega’s. Google staat niet voor niets bekend als de favoriete werkgever! Ook jij zou dit kunnen overwegen in jouw kantoorpand…

#4 Kantoormeubilair zorgt voor een productieve werkomgeving

Wist je dat modern en kwalitatief hoogwaardig kantoormeubilair de werknemers stimuleert om harder te werken? Het klinkt gek, maar toch is het zo! Of je nu in een standaard (en saai) kantoor werkt of in een kantoor met een comfortabele (lounge)bank, moderne bureaustoelen en een kleurrijke omgeving. Dan merk je al gauw het verschil. We voelen ons meer comfortabel. De keuze van kantoormeubilair is dus zeer bepalend voor de productiviteit.

"Focus on being productive instead of being busy." - Tim Ferriss

Denk bij het kopen van bureaus, vergadertafels, bureaustoelen en opbergkasten niet direct aan de prijs, maar bedenk ook dat de werknemers er zich comfortabel bij moeten voelen. Zo wordt bijvoorbeeld een Wil jij een moderne kantoorinrichting met moderne én comfortabele design meubelen?  Dit mag niet ontbreken ontbreken in jouw kantoorruimte.

#5 Geef je kantoorruimte kleur

Want kleur vrolijkt de boel op. Het verbetert de stemming op de werkvloer. Het brengt positiviteit met zich mee! Hoewel wit een kleine kantoorruimte groter doet lijken en zorgt voor rust en meer licht, zorgt kleur voor minder stress. Hoe je kleur kunt aanbrengen in jouw kantoorpand? Schilder een wand in de kleur die past bij de huisstijl van jouw bedrijf.

Kies voor kleurrijke accessoires in je kantoorpand, hang een groot kleurrijk schilder aan die kale muur bijvoorbeeld. Tegenwoordig is kantoormeubilair ook in verschillende kleuren en stijlen te verkrijgen. Dus stap af van de standaard kantoorinrichting, en geef jouw kantoorruimte kleur!

KantoorinrichtingEen flexibele en productieve kantoorinrichting met kleur en kantoorplanten.

#6 Van kantoorplanten worden we productiever

Kantoorplanten zijn onmisbaar in jouw kantoorinrichting voor een productieve werkomgeving. Kantoorplanten hebben effect op onze prestaties. Ze maken ons gezonder en ze zorgen voor minder stress. Ze verdampen water en filteren de lucht van stofdeeltjes en andere schadelijke stoffen. Kantoorplanten geven ons dus een schonere, frisse lucht en ze brengen sfeer in het kantoor! Kies eens een andere plant die je normaal gesproken zou kiezen en plant deze in een moderne en kleurrijke pot. Je ziet de productiviteit vanzelf stijgen!

#7 De trend van het moment: een open kantoor

Je ziet het steeds vaker, een open kantoorruimte. Dé trend van het moment. Een open kantoorinrichting zorgt voor een ruimtelijke uitstraling. Door de openheid kan men makkelijk met elkaar communiceren en het is een stuk gezelliger natuurlijk! Maar het kan ook voor afleiding zorgen. Wanneer je een deadline moet halen, wil je niet gestoord worden. Een makkelijke oplossing om afleiding tegen te gaan, is het gebruik maken van scheidingswanden in het kantoorpand. Zorg daarnaast ook dat je een to-do lijst voor jezelf opstelt. Dit zorgt tevens voor minder afleiding.

In deze kantoorruimte aan De Limiet 13-15 in Vianen is een productieve werkomgeving gerealiseerd door de flexibele indeling. Bekijk hem zelf via de 3D Virtual Tour!

Ga zelf aan de slag met het inrichten van een productieve kantoorruimte

Van kantoorplanten tot kleurrijke schilderijen en van moderne kantoormeubilair tot scheidingswanden. Het zorgt allemaal voor een productieve werkomgeving. De keuze van de kantoorinrichting heeft duidelijk invloed op het productief werken van werknemers. Pak je dit aan, dan pak je alles aan!

Ben je op zoek naar een kantoorruimte of wil je een kantoorpand huren met een productieve kantoorinrichting? Onze Officeplanner geeft de inrichting van je kantoor een flinke boost. Zeg gedag tegen standaard en saai, met dit prefab design inrichtingsconcept plaats jij ook jouw organisatie in één klap in deze nieuwe tijd met een stijlvolle kantoorinrichting.

Kantoorinrichting met Officeplanner

Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorinrichting of zoek je enkel wat meubilair voor je kantoor? Ga dan voor Officeplanner! Je richt zelf virtueel je droomkantoor in of vraagt een persoonlijk inrichtingsvoorstel aan door onze Personal Designer. Daarnaast kun je ook direct meubilair bestellen in de webshop. Meer weten over de mogelijkheden van Officeplanner? Download dan gratis de brochure, lees meer over de ongekende flexibiliteit van Officeplanner en wie weet heb jij binnen no-time jouw droominrichting!

Download brochure