Het belang van een koffiecorner in de kantoorruimte

  • Door Femke Sand
  • dinsdag 12 juni 2018

De meeste kantoorinrichtingen en kantoorruimtes zijn aangepast op de andere en meer flexibele vorm van werken, Het Nieuwe Werken. Mensen hoeven niet meer elke dag aanwezig te zijn om hun uren te maken. Je werkt in je eigen tijd en het is de output die telt. Maar juist nu mensen minder tijd doorbrengen in de kantoorruimte, is het hebben van een goede koffiecorner of zelfs een bedrijfsrestaurant extra belangrijk voor je organisatie! Hebben we je nieuwsgierig gemaakt? Lees hieronder verder waarom.  


De voordelen van goede koffiecorner in de kantoorinrichting

Het lijkt tegenstrijdig toch? Minder mensen op de werkvloer en juist nu de koffie- en eetvoorzieningen binnen de kantoorinrichting een upgrade geven. Toch is juist dit de tijd om te investeren in een goede koffiecorner, pauzeruimte of zelfs een bedrijfsrestaurant. Want hoewel die nieuwe manier van werken heel veel voordelen met zich meebrengt, betekent het wel ook dat mensen vooral online werken en minder aanwezig zijn in de kantoorinrichting.

Door een goede koffiecorner kun je mensen iets bieden waardoor ze zich verbonden voelen met het bedrijf. Je werknemers zullen zich hierdoor thuis voelen en ook vaker aanwezig zijn op de werkvloer. Maar aan een goede koffiecorner en pauzeruimte in de kantoorinrichting, zitten nog veel meer voordelen.

Berkenlaan 8 Machelen 36

Deze foto is van de Berkenlaan 8. Hier kun je een kantoor huren in Brussel Airport waar je gebruik kunt maken van de sfeervolle kantoorinrichting van het restaurant. Perfect om zakenrelaties en klanten te ontvangen, of om zelf eens ontspannen te genieten van een verse lunch.

Creeër een kantoorinrichting met pauzeruimte om te ontspannen

De koffiecorner is voor je medewerkers de plek om het werk even een momentje los te laten en bij te kletsen met de collega’s. En niet alleen over persoonlijke zaken, dit is juist ook de plek waar ze informeel kunnen vergaderen en nieuwe ideeën kunnen doorspreken. De koffiecorner is dé plek in de kantoorinrichting om tot nieuwe creatieve ideeën te komen in een informeel gesprek onder collega's. Daarnaast bevorderen deze gezellige onderonsjes ook nog eens het teamgevoel. Win-win dus!

Trek klanten met een goede kop koffie

Oké vooruit we geven toe, tenzij je eigenaar van een koffiezaak bent, komen klanten niet alleen af op de goede koffie die je te bieden hebt. Maar een goede koffiecorner in je kantoorinrichting helpt zeker mee om die klant binnen te loodsen. Want wat moeten ze wel niet van jouw bedrijf denken, als je niet eens in staat bent ze een fatsoenlijke kop koffie voor te zetten? Heet ze welkom met een lekker bakkie en laat ze zich helemaal thuis voelen in jouw bedrijf. Dat kan zeker het begin zijn van een goede samenwerking.

Koffie automaatVan een lekkere kop koffie kunnen jij en je medewerkers en natuurlijk jouw klanten erg van genieten! 

Zorg dat de koffiecorner goed past binnen de kantoorinrichting

Dat er een koffieruimte is, is niet het enige dat van belang is. Ook de inrichting van deze koffieruimte is erg van belang. Zo blijkt uit onderzoek dat werknemers het erg belangrijk vinden dat ze afgeschermd zitten. Zo kunnen ze zich even lekker terug trekken van hun werk en uit de kantoorinrichting. Daarnaast levert een afgeschermd zitje ook het perfecte klimaat voor informeel werkoverleg.

Hoewel ze dus wel afgeschermd willen zitten van de kantoorinrichting, vinden werknemers het wel prettig als de koffiecorner in de buurt is van de werkvloer. Zo kunnen ze even snel heen en weer lopen als ze even wat afleiding of gewoon een goed bakje koffie nodig hebben.

Ook het bedrijfsrestaurant moet passen binnen de kantoorinrichting

Wanneer je een paar stappen verder wilt gaan dan een goede koffiecorner, kun je ook kiezen voor een compleet bedrijfsrestaurant in de kantoorinrichting. Dit levert dezelfde voordelen als de koffiecorner, plus nog andere extra's. Bij een bedrijfsrestaurant hoeven je medewerkers zich 's morgens geen zorgen te maken om hun lunch of andere tussendoortjes.

Ze kunnen zich juist verheugen op wat ze vandaag eens zullen kiezen. Daarnaast kun je binnen een bedrijfsrestaurant kiezen voor overwegend gezonde voeding. Hiermee houdt je je werknemers energiek en fit. Niet alleen gedurende de dag, maar ook op de langere termijn.

freelance werkruimte te huur noorderlaan malaga 40086 koffiehoekBij dit pand aan de Noorderlaan 147 in Antwerpen zijn ze zeker voorzien van een goede koffiehoek in de kantoorinrichting.

Lekkere koffie en een gezonde lunch

Met de doorvoering van Het Nieuwe Werken is het een slim plan om niet alleen de kantoorinrichting hierop aan te passen, maar ook de koffiecorner of zelfs de eetmogelijkheden. Door een goede bak koffie en gezonde eetmogelijkheden voelen werknemers zich betrokken bij het bedrijf en zullen ze graag naar werk gaan. Daarnaast stimuleert een goed ingerichte pauzeruimte informeel overleg en creatieve ideeën. Een koffiecorner in de kantoorinrichting heeft niet alleen een positief effect op je werknemers, maar ook klanten krijgen een warm welkom met een lekker bakje koffie. 

Om het helemaal goed te doen, kun je zelfs gaan voor een bedrijfsrestaurant waar werknemers samenkomen, informeel overleg plegen en vooral ook ontspannen om daarna weer helemaal opgeladen door te gaan. Kortom: goed koffie- en eetmogelijkheden in je kantoorinrichting zijn van essentieel belang, neem daarom contact op met onze kantoorexperts en vind jouw ideale kantoorruimte mét koffiecorner of bedrijfsrestaurant!

Kantoorinrichting met Officeplanner

Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorinrichting of zoek je enkel wat meubilair voor je kantoor? Ga dan voor Officeplanner! Je richt zelf virtueel je droomkantoor in of vraagt een persoonlijk inrichtingsvoorstel aan door onze Personal Designer. Daarnaast kun je ook direct meubilair bestellen in de webshop. Meer weten over de mogelijkheden van Officeplanner? Download dan gratis de brochure, lees meer over de ongekende flexibiliteit van Officeplanner en wie weet heb jij binnen no-time jouw droominrichting!

Download brochure