Dé elementen voor een moderne kantoorinrichting

  • Door Elza Olde Keizer
  • woensdag 3 januari 2018

Houd jij van veel licht en een strakke kantoorinrichting? Krijg jij gespitste oren als wij het hebben over mat zwarte bureaus met hypermoderne bureaustoelen? Heb je wat inspiratie en tips nodig om jouw kantoorpand te restylen naar een moderne kantoorinrichting?  Dan zit je hier goed. Welke elementen absoluut niet mogen ontbreken en wat jij moet doen om je werkplek een moderne look te geven, lees je hier. Dus scrol vooral naar beneden!


De modernste design meubelen

Zonder design kantoormeubelen, geen moderne kantoorinrichting. De standaard bureaustoel is zó vorig jaar. Kies voor een klassieker, één waarbij de constructie duidelijk zichtbaar is en het frame van aluminium is gemaakt. Deze moderne bureaustoel past perfect bij dat mat zwarte bureau, maar wat dacht je van die hoogglans witte vergadertafel? Design meubelen staan bekend om de moderne en kunstzinnige vormen, gedurfde combinaties en verschillende materialen. Hoe dan ook: hoe aparter, hoe beter! Design meubelen zijn onmisbaar in jouw kantoorpand!

Moderne kantoorinrichtingEen hoogglans vergadertafel gecombineerd met aparte lampen en een opvallende fotowand in de moderne kantoorinrichting.

Hoe lichter, hoe beter

Hoeveel ramen telt jouw kantoorpand? Beschikt jouw kantoorruimte over veel, hoge en grote ramen? Perfect! Naast dat veel daglicht zorgt voor een betere werkprestatie, zorgt het ook voor een moderne look. Haal de gordijnen ervoor weg en laat het licht zijn werk doen. Dat verneem je overigens ook in de portemonnee. Daglicht mag niet ontbreken in een moderne kantoorinrichting.

Maar ook verlichting staat hoog boven aan het lijstje bij een moderne look. En daarbij geldt ook: hoe aparter, hoe beter. Van ronde en bolle vormen tot strakke en rechte vormen. TL balken zijn not done, maar kies voor sfeer- en werkverlichting dat zowel mooi als efficiënt is! Wat hangt er boven jouw bureau?

Moderne kantoorinrichtingEen voorbeeld van een strakke en lichte kantoorruimte.

Glas in plaats van die dichtgetimmerde wanden

Zoals we al zeiden: hoe lichter, hoe beter. Dus waarom onze kantoorruimtes, vergaderruimtes en andere ruimtes afschermen met dichte wanden? Kenmerken van een moderne kantoorinrichting zijn de open ruimtes. Hoe creëer je een ruimte die zowel open als afgeschermd is? Heel simpel: met glas. Glas geeft tevens het kantoorpand een moderne sfeer.

Hoewel glas de perfecte oplossing is om een kantoorruimte toch af te schermen, kan het ook zonder. Alles mag tegenwoordig open en transparant. Dat wordt ook makkelijker communiceren met je collega's!

modern kantoordesignStrakke, glazen wanden zijn niet te missen in een moderne kantoorinrichting.

Flexibel modern

In een open ruimte kunnen er dus veel verschillende ruimtes en werkplekken worden gecreëerd, met of zonder glas. Een plek om met alle collega's te brainstormen, te vergaderen en de grote plannen uit te werken, maar ook om zelfstandig te werken en je af te schermen. Iedere werkplek heeft zo zijn eigen indeling en eigen stijl. Ook de flexibele werkplekken staan op de checklist voor een moderne, flexibele en efficiënte kantoorinrichting

Creatief ontspannen

Over open vergaderruimtes en design meubelen gesproken. Vergaderen aan een grote tafel is niet meer. Plof lekker neer op een bank of ga lekker zitten in een à la woonkamer stoel. De manier om ontspannen je creatieve ideeën met elkaar te delen of om gesprekken te voeren met collega’s. Zelfs een sollicitatie gesprek voeren is op deze manier ontspannender!

Design kantoormeubilairDesign meubelen voor jouw kantoorinrichting.

Van veel licht tot open ruimtes, aparte design meubelen en flexibele werkplekken. Dé elementen voor een moderne kantoorinrichting!

Wil jij toch liever een Scandinavische inrichting? Of een stoere industriële kantoorinrichting? Mis jij sfeer in de kantoorruimte? Hou onze blogs in de gaten want wij geven je nog veel meer kantoorinrichting inspiratie en tips! Maar nu kun jij in ieder geval al aan de slag met jouw moderne kantoorinrichting.

Lees ook: 3 redenen om de kantoorinrichting uit te besteden

Kantoorinrichting met Officeplanner

Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorinrichting of zoek je enkel wat meubilair voor je kantoor? Ga dan voor Officeplanner! Je richt zelf virtueel je droomkantoor in of vraagt een persoonlijk inrichtingsvoorstel aan door onze Personal Designer. Daarnaast kun je ook direct meubilair bestellen in de webshop. Meer weten over de mogelijkheden van Officeplanner? Download dan gratis de brochure, lees meer over de ongekende flexibiliteit van Officeplanner en wie weet heb jij binnen no-time jouw droominrichting!

Download brochure