Design item van de maand: Artek Rocket Stool

  • Door Jari Wesselink
  • vrijdag 9 oktober 2015
  • 10

Iedere maand presenteert SKEPP een design item van de maand, een toonaangevend product in de designwereld. In oktober vraagt SKEPP extra aandacht voor de Artek Rocket Stool, ontworpen door Eero Aarnio uit Finland. Deze barkruk is zeer geschikt voor uw kantoor of werkplek!


De Rocket Stool als stevige kruk met veel comfort

De stevige vorm van de kruk nodigt uit om lekker te gaan zitten. Bovendien geeft de kleine voetsteun extra comfort. Door de minimalistische en verfijnde stijl van de barkruk past deze geheel in de collectie van Artek.

Totstandkoming van de naam Rocket Stool

De naam van de kruk komt voort uit het ontwerp. De cirkelvormige zitting in combinatie met het cilindrische onderstel bestaande uit drie poten, lijkt qua vorm op de basis van een raket. Zodoende is de naam Rocket Stool ontstaan.

Ontwerper Eero Aarnio

De credits van het ontwerp gaan naar Eero Aarnio. Een 83-jarige Finse binnenhuisarchitect, die de Arteck Rocket Stool ontwierp in 1995. Aarnio staat niet bekend om zijn houtproducten, maar dit ontwerp laat zien dat hij ook een specialist is op dit gebied.

Productinformatie

Materiaal: eikenhout
Hoogte: 73 cm
Diameter: 44 cm

Er is ook een lagere versie van deze kruk beschikbaar, genaamd de 'Baby Rocket'. Deze heeft een hoogte van 45,5 cm en een diameter van 32 cm.

De Artek Rocket Stool is te bestellen in de volgende kleuren:

- 'Gewoon' eikenhout
- Gezeept eikenhout
- Wit gelakt eikenhout
- Zwart gelakt eikenhout
- Jolly Red (rood) gelakt eikenhout
- Moody Blue (blauw) gelakt eikenhout

Bekijk ook het design item van de maand september

Kan ik je ergens mee helpen?

Kas
Vastgoedconsultant


Waarom SKEPP?

  • Geen verplichtingen
  • Binnen 1 uur antwoord
  • Klantenbeoordeling 9.2/10

Download hier ons magazine: Offline

In ons magazine 'Offline' vind je de beste kantoortips, meest toffe kantoorpanden, laatste trends voor je kantoorinrichting en meest unieke bedrijven uit Nederland. Win informatie in, profiteer van de tips en doe inspiratie op!