Handige tips voor het inrichten van een klein kantoor

  • Door Elza Olde Keizer
  • dinsdag 7 april 2020

De kantoorinrichting blijft altijd een lastig punt, of je nu een grote kantoorruimte, een kleine kantoorunit of meerdere kleine kantoren in een business center huurt. Bij een klein kantoor is het de kunst de ruimte groot te laten lijken. Dat kan op verschillende manieren, zowel met kantoormeubilair als met kleur en licht.


We zijn gewend om alles op te bergen in verschillende kastjes en dergelijke. Een boekenkast voor je verzameling boeken en een ladekast voor al je werkmappen. Handig om alles in te plaatsen, maar het neemt te veel ruimte in beslag. En al die fotolijstjes op je bureau, oogt het niet wat rommelig? Hoe jij jouw kleine kantoor kunt inrichten zodat je alsnog alle ruimte hebt en waar je alles in kwijt kunt, lees je hieronder!

kleine kantoorruimte inrichtenIn een licht klein kantoor werkt veel prettiger dan een donkere kantoorruimte.

Daglicht is de eyeopener van jouw kantoorkamer

Hoewel dat knusse het ook altijd goed doet, beperkt het onze creativiteit. Een lichte en open kantoorinrichting zorgt ervoor dat we met goede ideeën komen en dat we ons goed kunnen concentreren. Heeft je kantoorunit ramen? Ook al is het maar een klein raam, hang hier of zet hier niets voor maar laat het daglicht zijn werk doen! Heb je een mooi uitzicht? Dan heb je ook nog eens een win-win situatie! Zet je bureau dan zo neer dat het gericht is naar buiten of naar een open ruimte. Let maar op, je bureau voelt nu gek genoeg ruimer aan!

Glazen wanden in een kantoor creëert openheid

Ook glazen wanden zien we tegenwoordig steeds vaker in een moderne kantoorinrichting. Het zorgt dan wel voor minder privacy, het doet je kantoor wel veel groter lijken. Door de glazen wanden ben je betrokken met de ruimte ernaast en het maakt het kantoor ook veel lichter. Glazen wanden worden vaak gebruikt om een ruimte af te schermen maar toch bij de rest van de ruimte te betrekken. Op die manier creëer je openheid. Zo kun je je collega's ook nog eens makkelijker een seintje geven dat je ook wel een kopje koffie lust!

klein kantoor inrichtenEen kleinere kantoorunit met glazen wanden oogt groter.

Goede verlichting is een must

Ook verlichting kan heel wat met de ruimte doen. Naast dat het ruimtelijk aanvoelt, houdt het ons scherp en voorkomt het dat je met hoofdpijn naar huis gaat. Goede verlichting is dus erg belangrijk. Kies dan niet voor een leuke warme sfeerlamp, maar ga dan voor witte verlichting aan het plafond. Zo heb je én niets op de werkvloer in de weg staan én het doet je kantoorruimte groter lijken.

Kantoormeubilair maakt de kantoorruimte

Hoe meer meubilair en accessoires in jouw kantoorinrichting, hoe drukker en hoe kleiner de ruimte oogt. Hoe leuk die frutsels ook zijn, het lijkt daardoor een stuk rommeliger. Kies voor een groot wit bureau. Ook zorgt hout voor een natural look. Hoewel je denkt, dan staat het kantoor toch zo vol?! Het moet natuurlijk wel passen binnen de kantoorruimte, maar één groot object zorgt voor rust en ruimtelijkheid. Bij een industriële kantoorinrichting past bijvoorbeeld een grote, houten bureau. Zorg ook dat je jouw werkplek duurzaam en ergonomisch inricht. Een bureaustoel moet goed zitten daarbij moet een bureau op de juiste hoogte zijn.

 

inrichting van kleine kantoorruimteKies voor neutrale kleuren in de kantoorruimte.

Berg je kantoorspullen op in opbergboxen

Het is bij het inrichten van een klein kantoor ook altijd puzzelen met opbergruimte. Want waar laat je al die werkmappen, nietmachines, perforators en al het andere? Ook al ben je geen creatieve puzzelaar, het hoeft niet lastig te zijn. Een kast neemt al snel veel ruimte in beslag, maar het is eigenlijk onmisbaar in je kantoor. Een smalle hoge gesloten kast of een lage lange gesloten kast doet wonderen. Doordat een kast gesloten is, ziet het er al een stuk opgeruimde uit. Pak spullen in opbergboxen, hierin kun je veel kwijt en het is makkelijk op te bergen.

Houd het clean, kies voor wit

Donkerrood, hard blauw, donkergrijs. Gave kleuren voor een groot kantoor, maar een dikke don't voor in kleine kantoorruimtes. Deze kleuren maken de ruimte donker waardoor de kantoorruimte kleiner lijkt. Houd het clean, kies voor wit! Dat is onze tip.

Deze 'kleur' heb je al vaak voorbij zien komen. Hoewel wit niet de eerste kleur is die de meeste zouden kiezen, kun je wittinten heel goed combineren met uiteenlopende stijlen. Zo past die design bureaustoel en aparte bureaulamp perfect in je kantoor! Er mag best wat kleur in je kantoorruimte. Zo kun je jouw kantoorruimte wat leven inblazen met bijvoorbeeld een mooi groot kleurrijk en artistiek schilderij. Of kies voor een kantoorplant. Naast dat het ons extra zuurstof geeft en de kleur groen ons goed doet, komt een kantoorplant in een kleine kantoorruimte helemaal tot zijn recht.

Wat wit is, moet wit blijven.

Geen ramen of een glazen wand aanwezig? Verf de muren en plafond in lichte tinten, zoals wit. Wit reflecteert licht waardoor jouw mini kantoor het gevoel geeft van een groot kantoor. Je muur slim gebruiken? Een leuke tip: verf het met smart wall paint. Zo kun je je muur gebruiken als whiteboard. Ideaal en mooi tegelijk! Naast wit, is lichtgrijs, lichtblauw en andere lichte tinten ook geschikt voor een kleinere kantoorkamer.

witte kantoorinrichting klein kantoorWit hoeft niet saai te zijn!

Financiering van de inrichting van een klein kantoor

Of je nu een klein of groot kantoor in wilt richten, je zult na moeten denken over de financiering. Ga je hiervoor een lening afsluiten? Dan geven wij als tip dat het vergelijken van leningen een heleboel kosten kan besparen. Geld lenen vergelijken is zeer verstandig om te doen, want niemand wil teveel betalen toch? 

Nog één tip

Heb jij een klein kantoor en heb je moeite met het inrichten van deze kleine ruimte? Dan zijn deze bovenstaande tips uitermate geschikt. Kort samengevat: kies voor lichte tinten, passend meubilair, een groot object en goede verlichting. Deze tips maken jouw kleine kantoor groter en slimmer! Oh, we hebben nog een laatste tip: ook al is het niet iedereen zijn ding, maar gek genoeg helpt opruimen ook! Daar kun je vast wel wat mee, toch?

Kom je er toch niet helemaal uit? Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om jouw kantoor te laten inrichten. Dat scheelt je veel tijd en moeite! Ook jouw grote kantoorruimte kan stijlvol en functioneel ingericht worden, met een handige tool zoals officeplanner. Jouw kantoorruimte wordt dan naar jouw smaak en ook nog eens flexibel ingericht in de stijl URBAN of CITY. Ben je toch verliefd op een industrieel kantoordesign? Ook daarvoor hebben wij de geschikte kantoorinrichting!

Lees ook: Voorzie jouw ontvangstruimte van een sfeervolle kantoorinrichting met deze tips!

Kantoorinrichting met Officeplanner

Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorinrichting of zoek je enkel wat meubilair voor je kantoor? Ga dan voor Officeplanner! Je richt zelf virtueel je droomkantoor in of vraagt een persoonlijk inrichtingsvoorstel aan door onze Personal Designer. Daarnaast kun je ook direct meubilair bestellen in de webshop. Meer weten over de mogelijkheden van Officeplanner? Download dan gratis de brochure, lees meer over de ongekende flexibiliteit van Officeplanner en wie weet heb jij binnen no-time jouw droominrichting!

Download brochure