Hoe pas je het plexiglas scherm toe in jouw kantoorinrichting?

  • Door Bente Meulenkamp
  • vrijdag 15 mei 2020

Werkt het personeel grotendeels vanuit huis? Dan is het coronaproof maken van jouw kantoor een goed plan. Je werknemers staan waarschijnlijk weer te popelen om naar kantoor te kunnen. Het thuiswerken biedt uitkomst, maar het naar kantoor keren is een wens van velen. Maar als je werknemers weer naar kantoor willen, dan zul je maatregelen moeten treffen. 
De veiligheid en gezondheid van je werknemers staat in het coronaproof kantoor centraal. Plexiglas schermen kunnen er bij helpen om het directe contact tussen werknemers te beperken. Hoe jij plexiglas schermen kunt toepassen in jouw kantoorinrichting? Dat lees je in dit blog!


Waarom heb jij plexiglas schermen nodig in jouw kantoorinrichting?

Het veilige gevoel voor werknemers is belangrijk, maar ook het nemen van maatregelen is een must! Zeker gedurende de situatie waarin we nu zitten vanwege het coronavirus. Het kan voor je werknemers lastig zijn om de 1,5 meter afstand te bewaren. Je kantoorruimte is er op ingericht om collega’s gemakkelijk met elkaar te laten communiceren. Telefonisch contact of communiceren via de mail is niet altijd de ideale oplossing.

Met behulp van plexiglas schermen in jouw kantoorinrichting zorg je niet alleen voor het afbakenen van de werkplek, maar verminder je ook het besmettingsgevaar. Door hoesten en/of niezen is de kans op verspreiding van het virus aanwezig. Het nemen van gepaste maatregelen, waaronder het thuisblijven als je klachten hebt, zijn belangrijker om te hanteren. De mogelijke verspreiding van het virus wil je natuurlijk voorkomen! 

Ontvang je veel klanten of is videobellen voor jouw bedrijf geen optie? Dan is het mogelijk om dit te continueren middels plexiglas schermen. Door plexiglas schermen neer te zetten op de vergadertafel kunnen klanten met gepaste afstand langskomen op jouw kantoor. Het laten doorgaan van een vergadering is mogelijk op deze manier. Jij en je klanten hoeven zich geen zorgen te maken over eventuele besmettingen. Zorg er wel voor dat je klanten zich ook houden aan de maatregelen van de Belgische overheid. 

 

“Plexiglas schermen in jouw kantoorinrichting zorgen voor een veilig gevoel van werknemers”

 

Welke soorten plexiglas schermen passen in jouw kantoorruimte? 

Plexiglas is verkrijgbaar in allerlei soorten en formaten. Je wilt zoveel mogelijk de kantoorindeling behouden, maar toch vraagt deze tijd om aanpassingen. Wil jij weten hoe je het 1,5 meter kantoor realiseert? Vraag dan de quickscan aan of lees de gratis brochure. Welke plexiglas schermen kan je toepassen? En welke passen bij jouw kantoorinrichting? Het soort plexiglas scherm wat bij jouw kantoorinrichting past, ligt geheel aan jouw wensen. 

Als je kantoorinrichting bestaat uit bureau’s waar al akoestische schermen op zitten, dan heb je een opzetscherm nodig. Een opzet plexiglas scherm kun je op akoestische schermen bevestigen. Met een opzet plexiglas scherm op een bestaand akoestisch scherm zorg je er voor dat je werknemers beschermd zijn tegen besmettingsgevaar. 

opzet scherm

Een plexiglas scherm plaatsen op een akoestisch scherm? Geen probleem!

 

Heb je geen akoestisch scherm op de bureau’s in je kantoorruimte? Dan kun je kiezen voor een scherm met klemmen. Dankzij de klemmen is dit plexiglas scherm gemakkelijk te monteren aan het bureau. Door deze plexiglas schermen te plaatsen beperk je het besmettingsgevaar. 

Gemakkelijk plexiglas scherm

Plaats gemakkelijk plexiglas schermen in jouw kantoorinrichting

 

Wil je niet alleen een plexiglas scherm wat je werknemers beschermt tegen collega’s die tegenover zitten? Dan is het mobiele plexiglas scherm een ideale oplossing. Dit is een plexiglas scherm wat zowel aan de voorkant als aan de zijkanten bescherming biedt. Wil je ergens anders zitten? Dan kan je het scherm verplaatsen op elk gewenst moment.

mobiel plexiglas scherm

Net dat beetje extra bescherming tegen besmetting met behulp van plexiglas

Voordelen plexiglas schermen

Plexiglas schermen zijn populairder dan ooit tevoren! Plexiglas schermen is het meest gekozen beschermingsmiddel op kantoor. Dat komt omdat plexiglas schermen een aantal grote voordelen hebben. Zo is een plexiglas scherm gemakkelijk te plaatsen zonder dat je daar grote aanpassingen voor moet doen in je kantoorruimte! Plexiglas heeft het voordeel dat het transparant is. Door de transparantie neemt het geen licht weg. Zo behoudt je voldoende daglicht in je kantoorruimte.

Het coronavirus verspreidt zich vooral doordat mensen hoesten en niezen. Een plexiglas scherm biedt dan de beste bescherming. Door een plexiglas scherm te plaatsen op bureaus is het niet mogelijk dat werknemers die tegenover elkaar zitten, elkaar besmetten. Zo lopen je werknemers minder risico om ziek te worden, mocht er toch iemand op kantoor besmet zijn. Al je werknemers moeten wel rekening blijven houden met de persoonlijke hygiëne om zo alle risico's te verminderen.

Het schoonmaken van de plexiglas schermen gaat ook erg gemakkelijk. Het beste is om het scherm schoon te maken met alcohol om deze zo goed mogelijk te desinfecteren. Het dagelijks desinfecteren van de schermen is van groot belang. Je wil niet dat je werknemers tegen vieze schermen aan zitten te kijken. Belangrijk is wel, dat je bij het schoonmaken van de plexiglas schermen handschoenen aandoet. Doe je dit niet dan loop je alsnog risico om besmet te raken.

plexiglas schermen in jouw kantoorinrichting

Zorg voor gepaste maatregelen om het personeel weer naar kantoor te laten komen!

Nadelen plexiglas schermen

Een nadeel van plexiglas schermen is, dat het momenteel erg duur in de aanschaf is. De vraag naar plexiglas schermen is erg groot. Veel bedrijven die plexiglas leveren, hebben daarom de prijzen verhoogd. Door een prijsverhoging kan het minder aantrekkelijk zijn om plexiglas schermen aan te schaffen.

Een ander nadeel van plexiglas is de langere levertijd. Dankzij de grote vraag naar plexiglas schermen wordt het voor bedrijven lastiger om dit aan iedereen te kunnen leveren. Je wil het liefst zo snel mogelijk weer al je werknemers op kantoor hebben, maar dit moet wel in een veilige omgeving. Het is dan ook vervelend als je lang moet wachten op de levering van het plexiglas scherm. 

Ga jij plexiglas schermen plaatsen in jouw kantoorinrichting? 

Plexiglas schermen bieden grote voordelen om de besmetting van het coronavirus op kantoor tegen te gaan. Er zijn verschillende soorten plexiglas schermen beschikbaar die geschikt zijn om in een kantoorinrichting te plaatsen. Wil je een plexiglas scherm die vast aan het bureau zit? Of vind je het toch makkelijker als je de schermen kunt verplaatsen? Deze keuze ligt helemaal aan jouw eigen voorkeur voor de kantoorinrichting. Naast het plaatsen van plexiglas schermen zullen je werknemers zich nog wel moeten houden aan de maatregelen van de overheid. Wil je dat jouw kantoor helemaal voldoet aan de 1,5 meter richtlijnen? Vraag dan de quickscan aan bij SKEPP!


Download de brochure!

 

Kantoorinrichting met Officeplanner

Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorinrichting of zoek je enkel wat meubilair voor je kantoor? Ga dan voor Officeplanner! Je richt zelf virtueel je droomkantoor in of vraagt een persoonlijk inrichtingsvoorstel aan door onze Personal Designer. Daarnaast kun je ook direct meubilair bestellen in de webshop. Meer weten over de mogelijkheden van Officeplanner? Download dan gratis de brochure, lees meer over de ongekende flexibiliteit van Officeplanner en wie weet heb jij binnen no-time jouw droominrichting!

Download brochure