Is jouw kantoorinrichting helemaal zomerklaar?

  • Door Rens Oosterik
  • woensdag 26 juni 2019

Het is weer zo ver! De lente is begonnen en de warme zomerse dagen zijn weer in aantocht. Heerlijk om die eerste zonnestralen mee te pakken en, zoals we dat als typische Nederlanders nou eenmaal doen, eindeloos op het terras te zitten. Maar hoe overleef je nou die warme zomerdagen op kantoor? Hoe kunnen jij en jouw werknemers toch nog productief aan het werk? Wij hebben een aantal oplossingen voor de kantoorinrichting op een rij gezet.


De zomer doorkomen op kantoor

Kleine domper als je op dit soort dagen op kantoor moet zitten met als enige uitzicht de kantoorinrichting. Maar hoewel het kantoor een plekje in de zon waarschijnlijk niet zal kunnen overtreffen, valt het gelukkig heel goed verdraagbaar te maken met de volgende tips. Zo komen je werknemers de dag alsnog lekker productief door en overleven jullie de warme, zomerse dagen.

Kies een kantoorinrichting die jouw werknemers deze warme dagen helpt trotseren

De eerste tip lijkt heel voor de hand liggend, maar zet de ramen open! Dit kan natuurlijk niet in elke kantoorinrichting, maar als het mogelijk is, doe dit vooral. Met open ramen kan het lekker doorwaaien waardoor de warmte gelijk wat minder verstrengend lijkt. Daarnaast hoor je dan ook de vogeltjes fluiten wat het minder erg lijkt te maken dat je op kantoor zit.

Bovendien is uit onderzoek aan de universiteit van Oregon gebleken dat het ook nog eens gezonder is om de ramen open te hebben. Hierdoor komen er meer buitenbacteriën in de lucht, die een positief effect op de gezondheid blijken te hebben. In verhouding tot kantoorruimtes en kantoorinrichtingen die mechanisch geventileerd worden, is de hoeveelheid buitenbacteriën in een kantoorinrichting waar buitenlucht kan komen beduidend hoger. Lekker opengooien die ramen dus!

freelance werkplek huren in antwerpen diamant ramen openIn dit kantoorpand aan de Keyserlei 58-60 in Antwerpen kun je in de zomer lekker de ramen opengooien. Door de hoogte zal het altijd lekker door waaien.

Zorg voor een fijn werkklimaat

Als de kantoorinrichting zo is dat de ramen niet openkunnen, is de kans groot dat er een klimaatbeheersingssysteem of airconditioning in het kantoorgebouw aanwezig is. Een kantoorinrichting met klimaatbeheersingssysteem heeft eigenlijk de voorkeur boven een kantoorinrichting met airconditioning. Dit klimaatbeheersingssysteem zorgt namelijk, zoals de naam al zegt, voor een optimaal werkklimaat. Hierbij wordt niet alleen rekening gehouden met de temperatuur, maar bijvoorbeeld ook met luchtvochtigheid.

Ook airconditioning kan natuurlijk lekker verkoelend zijn op een hete zomerdag. Hou dan alleen wel rekening met de kantoorinrichting in combinatie met de airco. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat je geen werkplek recht onder de airco creëert. Dit kan jou of je collega nog wel eens een verkoudheidje opleveren!

Airconditioning werkt het prettigst wanneer de koude luchtstroom niet naar de medewerkers toe blaast, maar juist de andere kant op. Zo blijft het lekker koel, zonder dat je de zomer al snotterend door moet brengen. Houdt dus ook op flexplekken goed de kantoorinrichting in de gaten, zodat jij verzekerd bent van een koele plek, zonder onder de airco te zitten.

creatieve werkruimte huren nieuwewandeling 62 53133 veel licht4Aan de Nieuwewandeling 62 in Gent zijn er voldoende ramen die open kunnen. Maar niet in elke kantoorinrichting is het mogelijk om een raam open te zetten. Een klimaatbeheersingssysteem of airconditioning is de oplossing!

Voorkom zweten met de juiste kantoorinrichting

Ook in de rest van de kantoorinrichting kun je rekening houden met warme dagen. Met het meubilair in de kantoorinrichting bijvoorbeeld. Niemand houdt van een stoel waar je benen aan vast plakken, laat staan op kantoor. Hier wil je lekker comfortabel de dag door kunnen komen. Zonder plakkende benen of een zwetende rug. Zorg dus voor zitgelegenheden die niet van synthetische materialen zijn, maar juist van leer of een ander ademend materiaal. Zo blijf je je ook op warme dagen lekker fris voelen.

Niet alleen de zitgelegenheden kunnen helpen op dit soort warme dagen. Ook de rest van de kantoorinrichting kan bijdragen aan een fris en zomers gevoel, ook als je binnen zit. Het gebruik van lichte kleuren zorgt dat de ruimte ten aller tijde lekker fris overkomt. Een Scandinavische kantoorinrichting voelt bijvoorbeeld lekker licht en fris.  Maar ook planten zijn je beste vriend op een warme dag op kantoor. Deze brengen je een beetje in de waan dat je gewoon lekker buiten zit en zorgen daarnaast natuurlijk ook nog voor extra zuurstof. Gooi het kantoor dus lekker vol met deze groene klimaatbeheersers!

Berkenlaan 8 Machelen 19

In dit kantoorpand aan de Berkenlaan 8 in Brussel Airport snappen ze het nut van planten, licht en koelte.

Ice ice baby

Last maar zeker not least: koop ijsjes voor je werknemers of collega's! Jij bent gelukkig niet de enige die binnen zit op deze hete zomerdag, je werknemers en collega's strijden met je mee. Ga in de lunchbreak naar de dichtstbijzijnde supermarkt en trakteer jezelf en je lieftallige collega's op een lekker fris waterijsje. Dit gaat gegarandeerd blije hoofden opleveren en geeft jou en je collega's weer een lekkere boost om de rest van de middag door te komen.

Pas je kantoorruimte aan op de zomer

Met de juiste kantoorinrichting is een zomerse dag in de kantoorruimte dus ook prima te overleven. Zet zo mogelijk de ramen open of maak gebruik van het klimaatbeheersingssysteem of de airconditioning. Hou bij deze laatste optie ook goed rekening met de kantoorinrichting zodat je geen verkoudheid oploopt!

Ook met ademend meubilair in de kantoorinrichting en frisse kleuren in de kantoorinrichting kan je rekening houden met een zomerse dag. En vergeet vooral niet je werknemers eens te trakteren op een ijsje op een hete dag! Kom dus maar op met dat warme weer! Want met deze tips over kantoorinrichting komen jij en je werknemers moeiteloos de zomer door.

Kantoorinrichting met Officeplanner

Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorinrichting of zoek je enkel wat meubilair voor je kantoor? Ga dan voor Officeplanner! Je richt zelf virtueel je droomkantoor in of vraagt een persoonlijk inrichtingsvoorstel aan door onze Personal Designer. Daarnaast kun je ook direct meubilair bestellen in de webshop. Meer weten over de mogelijkheden van Officeplanner? Download dan gratis de brochure, lees meer over de ongekende flexibiliteit van Officeplanner en wie weet heb jij binnen no-time jouw droominrichting!

Download brochure