Kantoorinrichting volgens de 4 C’s

  • Door Linda Kroon
  • woensdag 20 mei 2020

Waar de ene werknemer moet werken in volledige focus, heeft de ander juist behoefte aan sparren met collega’s. Zo heeft elke afdeling en functie een andere behoefte. Daardoor is Activity Based werken in het leven geroepen. Hieronder vallen 4 C’s, wat zorgt voor meer productiviteit en efficiëntie op kantoor. Voor elke activiteit heb je bijpassend kantoormeubilair nodig. Welke omgeving past het beste bij jouw organisatie en werknemers? SKEPP werkt op basis van C4, oftewel 4 activiteitszones. Benieuwd naar dit concept? Lees dan snel verder!


Wat zijn de 4 C’s?

De 4 C’s zijn gebaseerd op het Activity Based werken en vragen elk om een eigen benadering. Zoals de term Activity Based al verklapt, richt je de kantoorruimte in gebaseerd op de activiteit van je werknemers. De 4 C’s staan voor: Connect, Conference, Cowork en Concentrate. Elk van deze disciplines vraagt om een andere invulling. Je kan je voorstellen dat concentrate en conference niet samengaan. Toch overlapt elk onderdeel elkaar, met elkaar, maar heeft de invulling een ander doel. 

Elke activiteit vraagt om zijn eigen kantoorinrichting

Connect: het sociale hart

Dit is de plek waar je samenkomt. Het is een ruimte welke ingericht is op een kort overleg, de social talk, de gezamenlijke lunchplek of waar je de dag begint met een lekker kopje koffie aan de hoge aanland tafels met barkrukken. Ook kan deze zone worden ingericht op het ontvangen van bezoek met comfortabele loungestoelen.

Deze zone wordt daarom ook het sociale hart genoemd en voelt vaak huiselijk en luchtig aan. Let er op dat gezien de huidige situatie omtrent corona toch de juiste maatregelen in acht worden genomen. Maatregelen in deze zone zijn onder andere: desinfecteren, eenrichtings looproutes, het plaatsen van plexiglas schermen

 
Connect 4csDe Connect zone zorgt voor een huiselijk gevoel.

Conference: vergadering of presentatie?

Dit is de plek die ingericht is op een formeel overleg, inspirerende presentaties of voor lange vergaderingen. Heb je een teammeeting? Of wordt er een presentatie gegeven voor de directie? Dan is het wel zo prettig om een zone te hebben welke afgesloten kan worden. De Meetingbox biedt uitkomst in deze zone. Andere populaire toevoegingen aan de conference zone zijn: vergadertafels, presentatiemeubelen en stoelen.

Houd er rekening mee dat er op deze plek zo min mogelijk afleidingen zijn. Door het coronavirus is het wel verstandig om plexiglas te plaatsen in de ruimte en het nemen van hygiëne maatregelen omtrent desinfecteren. Kan de vergadering ook plaatsvinden middels een videocall? Probeer het eens!

Conference SKEPP vergaderenVergaderen in de Conference zone is geen probleem!

Cowork: teamwork makes the dreamwork

Het uitvoeren van je dagelijkse werkzaamheden kan uitstekend in deze zone. Het is de gezamenlijke werkplek, waar ook ruimte is voor overleg met collega’s. In deze ruimte zijn bureaus, bureaustoelen en een stijlvol afstijlpakket onmisbaar. Maak van deze zone een inspirerende en aangename zone om de productiviteit op peil te houden. Zijn de werknemers op zoek naar inspiratie? Dan kan je tot nieuwe inzichten komen in deze zone.

Tip: plaats een comfortabele bank in deze zone. Niet alleen fijn om je even terug te trekken, maar plan eens een overleg op de bank! Wil je de Cowork zone ook coronaproof hebben? Voeg dan (akoestische) schermen tussen de werkplekken, werk met pijlen op de vloer voor looproutes en houdt de hygiënemaatregelen in acht.

Cowork SKEPP C4 activity based kantoorinrichtingOverleggen en samenwerken kan in de Cowork zone.

Concentrate: rust, inspiratie en focus

Ben je toe aan meer rust en focus? Dan is dit de perfecte zone om je terug te trekken voor rust, inspiratie en focus. Het is een belangrijke plek voor een optimale concentratie. Ook als je niet gestoord wilt worden door collega’s of bezoek. Werk in de Meetingbox, plaats akoestische schermen en je kan in alle rust doorwerken. Tijdens het coronavirus is het nog steeds mogelijk om deze zone toe te voegen aan je interieurplan. Zorg vanzelfsprekend voor voldoende afstand, blijf thuis bij klachten en desinfecteer de werkplek aan het einde van de dag. Iets voor jouw onderneming? 

Concentrate SKEPP Meetingbox focusVoor een volledige focus is de Concentrate zone ideaal.

Wat zijn de voordelen van de 4 C’s?

Allereerst is werken volgens het Activity Based principe de verdeling tussen werkzaamheden en de inrichting van de kantoorruimte. Elke activiteit heeft een ander doel en vraagt dus om een andere kantoorinrichting. Is er in jouw bedrijf veel overleg nodig? Dan is het inrichten van een Cowork zone handig. Hebben je werknemers vooral rust en focus nodig? Richt dan een ruimte volgens de Concentrate zone in.

Je kantoor inrichten volgens de 4 C’s is praktisch, efficiënt en daardoor ook voordeliger. Niet alleen qua efficiëntie voor het personeel, maar je maakt ook andere keuzes voor meubilair. Je deelt de ruimtes in en weet precies in welke ruimtes je kantoormeubelen wilt plaatsen. Met welke activiteiten op kantoor heb jij te maken?

Get to work!

Vind je het maken van een goede keuze lastig voor jouw kantoor? Wil jij het kantoor inrichten volgens de 4 C’s, maar weet je niet waar je moet beginnen? Neem dan vrijblijvend contact op met onze experts. Zij denken graag met je mee! Heb je de eerste stappen gezet, maar wil je weten of jouw kantoor voldoet aan het 1,5 meter principe? Vraag dan de quickscan aan. Zo kan jij het 1,5 meter kantoor realiseren met 4 C’s. 


Doe de quickscan

Is Activity Based werken coronaproof? 

We leven in een tijd waarin we mee moeten gaan met veranderingen, zo ook door het coronavirus. Het kantoor moet niet alleen voldoen aan de 1,5 meter afstand, maar vraagt ook om andere aanpassingen. Denk daarbij aan het werken in groepen, hygiënemaatregelen, eenrichtings looproutes en het plaatsen van plexiglas schermen.

Wil je werken volgens het Activity Based principe? Houdt er dan wel rekening mee dat je je alsnog moet houden aan de maatregelen voor het coronaproof kantoor. De veiligheid en gezondheid van je werknemers waarborgen is de belangrijkste verantwoordelijkheid. Lukt dit met de 4 C’s? Dan kan je gewoon blijven werken, zoals voor de coronacrisis. Wil je toch advies op maat? Neem dan contact op met onze interieur experts. 

Coronaproof kantoor 1 5 meterIntegreer het 1,5 meter principe op kantoor voor het werken volgens de 4 C's.

Hoe richt jij jouw kantoor in? 

Heb jij er ooit bij stilgestaan dat op elk kantoor een andere behoefte is qua zones? Elke functie vraagt om een andere omgeving en dient een ander doel. Het werken volgens het Activity Based principe zorgt voor meer productiviteit, efficiëntie en werkt daarnaast ook kostenbesparend. Neem contact op met onze interieurexperts om jouw kantoor in te richten op basis van de 4 C’s!


Neem contact op

Kantoorinrichting met Officeplanner

Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorinrichting of zoek je enkel wat meubilair voor je kantoor? Ga dan voor Officeplanner! Je richt zelf virtueel je droomkantoor in of vraagt een persoonlijk inrichtingsvoorstel aan door onze Personal Designer. Daarnaast kun je ook direct meubilair bestellen in de webshop. Meer weten over de mogelijkheden van Officeplanner? Download dan gratis de brochure, lees meer over de ongekende flexibiliteit van Officeplanner en wie weet heb jij binnen no-time jouw droominrichting!

Download brochure