Kies jouw nieuwe kantoormeubilair met dit stappenplan

  • Door Marlin Bos
  • dinsdag 10 april 2018

Iedereen die eigenaar of huurder van kantoorruimte is, heeft er mee te maken: nieuwe kantoormeubelen. Maar waar begin je met zoeken? Wat wil je eigenlijk precies in het kantoorpand? En wat past er goed bij jouw kantoorinrichting? SKEPP helpt je bij deze lastige vragen. Lees snel verder en verander de keuzestress in voorpret!


Stap 1: Denk na over wat jij precies nodig hebt in jouw kantoorunit

Een goed begin is het halve werk, dus begin met in kaart brengen van jouw wensen op het gebied van een stijlvolle kantoorinrichting. Je zult zien dat er ontzettend veel keuze is. Het is dus belangrijk om uit te vinden waar jij precies naar op zoek bent. Wil je al het kantoormeubilair vernieuwen, of wil je onderdelen vervangen?

Kantoormeubelen AmsterdamWelke kantoormeubelen kies jij voor jouw werknemers en/of collega's?

Stap 2: Kies jij voor een andere of nieuwe kantoorinrichting?

Heb jij al een stijlvolle kantoorinrichting en wil je die stijl graag behouden? Geen probleem! Bij vrijwel alle inrichtingen is het mogelijk om creatieve toevoegingen te doen die passen bij jouw eigen interieur. Er zijn tegenwoordig zoveel opties om jouw kantoorpand in te richten, je zult versteld staan van de mogelijkheden.

Wil je toch een compleet nieuwe stijl? Ook dat kan natuurlijk. Maak samen met collega's eens een moodboard om te ontdekken wat jullie precies willen. Wij maken het je al vast een beetje gemakkelijk met een paar inspirerende voorbeelden. Wat vind je bijvoorbeeld van een Scandinavische kantoorinrichting, een landelijke kantoorinrichting of een industriële kantoorinrichting?

Stap 3: Maak de keuze voor ergonomische kantoormeubelen

Als je op zoek bent naar nieuw kantoormeubilair is dit hét punt om rekening mee te houden! Een ergonomische kantoorinrichting is namelijk belangrijker dan ooit. Ook in jouw kantoor worden dit soort meubelen langzaamaan onmisbaar. Een tijdje terug werden ergonomische kantoormeubelen vaak opgesteld om één juiste houding te creëren.

Gelukkig is er niet slechts één goede optie voor een ergonomische kantoorinrichting, er zijn meerdere opties mogelijk. Zo kun je bijvoorbeeld inzetten op ergonomisch verantwoorde bureaustoelen, flexibele werkplekken of creatieve zitplekken. Heb je bijvoorbeeld al eens gedacht aan een fitnessbal in plaats van een bureaustoel?

Fitnessbal kantoormeubilair amsterdamEen fitnessbal is erg goed voor je houding en een goede optie in plaats van de 'standaard' bureaustoel.

Stap 4: Ga jij voor vaste werkplekken of richt jij de kantoorruimte flexibel in?

Bij stap 3 hebben we het al in het kort genoemd: flexibele werkplekken. Flexibele werkplekken zijn perfect voor mensen die graag wat beweging willen op een werkdag, niet iedere dag op dezelfde plek willen zitten of die op een creatieve manier een ergonomische kantoorinrichting willen creëren.

Uiteraard past de eerder genoemde fitnessbal ook in het plaatje van een flexibele kantoorinrichting, maar dit is niet het enige. Je kunt ook stabureaus toepassen in jouw kantoorruimte, vergaderingen tijdens het wandelen inplannen en loungeplekken creëren om te overleggen. Al deze ideeën zijn niet alleen goed voor de werknemer, ook de werkgever profiteert! Fitte, gezonde werknemers zijn immers productiever en efficiënter.

Kantoorinrichting Amsterdam inrichting kantoorVergaderen in een loungebank is soms toch wat fijner dan uren vergaderen aan dezelfde conferentietafel, toch? Er kan zelfs iemand van de fitnessbal gebruik maken!

Stap 5: Ga nu zelf aan de slag voor jouw eigen stijlvolle en inspirerende kantoorinrichting!

Weet je tot in detail wat jij zoekt in kantoormeubilair? Dan is het tijd om er op uit te gaan en de mooiste items bij elkaar te shoppen! Voor kantoormeubelen kun je terecht bij speciaalzaken voor kantoorartikelen, maar je kunt het ook op een creatieve manier aanpakken. Wij denken daarbij aan knusse meubelboetiekjes, warenhuizen of zelfs sportwinkels. Bij de sportwinkels kun je uiteraard terecht voor een fitnessbal of andere sportieve variaties op het doorsnee kantoormeubilair. Wist je trouwens dat er ook bureaus met geïntegreerde hometrainer bestaan?

Weet jij na het lezen van dit nog niet helemaal wat je wil? Lees dan onze andere blogs over kantoorinrichting ter inspiratie. Of bekijk eens onze Officeplanner, erg handig voor jou als verhuurder, grote bedrijven en snelgroeiende organisaties. Wij helpen je eenvoudig en snel bij het inrichten van jouw kantoor, met een kantoorinrichting die perfect bij je past!

Kantoorinrichting met Officeplanner

Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorinrichting of zoek je enkel wat meubilair voor je kantoor? Ga dan voor Officeplanner! Je richt zelf virtueel je droomkantoor in of vraagt een persoonlijk inrichtingsvoorstel aan door onze Personal Designer. Daarnaast kun je ook direct meubilair bestellen in de webshop. Meer weten over de mogelijkheden van Officeplanner? Download dan gratis de brochure, lees meer over de ongekende flexibiliteit van Officeplanner en wie weet heb jij binnen no-time jouw droominrichting!

Download brochure