Kies voor een landelijke kantoorinrichting met deze tips

  • Door Marlin Bos
  • woensdag 14 maart 2018

De kou is het land uit, de zon komt vaker tevoorschijn en we komen heel voorzichtig iets vaker buiten: de lente is in aantocht! Voor de kantoorwezens onder ons betekent dit echter niet altijd het begin van een nieuw buitenleven. Dit blog is voor iedereen die graag het landelijke lentegevoel naar kantoor wil halen. Lees snel verder om ook jouw kantoorruimte een landelijk interieur aan te meten!


Denk groot bij de inrichting van jouw kantoorpand

Wanneer je een groot kantoorgebouw hebt is het eenvoudig, maar eigenlijk geldt dit in alle gevallen: durf groot te denken voor een landelijke kantoorinrichting! Wij hebben het nu over grote kantoorgebouwen, maar ook kantoormeubelen mogen groot en robuust zijn. Denk bijvoorbeeld aan een grote, houten kast. Heb je toevallig een balie of receptie die goed zichtbaar is? Wees creatief, maak er een robuust item van en stel direct de klantvriendelijkheid letterlijk centraal! Doe eens inspiratie op door de volgende video te bekijken van een kantoorpand in het Nederlandse Hilversum:

Vergeet ook de keuken niet mee te nemen in jouw opfrisbeurt! Ook al heb je daar als huurder soms niet alle vrijheid om bijvoorbeeld een woonkeuken te creëren, met de juiste accessoires kom je een heel eind. Voor accessoires zou je op brocante of in antiekwinkels kunnen kijken naar unieke accessoires voor jouw landelijke kantoorinrichting.

Gebruik authentieke materialen bij de inrichting van jouw kantoorpand

Om jouw kantoorunit een authentiek landelijk interieur mee te geven is het belangrijk om materialen van buiten te gebruiken, met hout als grote favoriet voor jouw kantoorinrichting. Houd jouw landelijke kantoorinrichting wel eenvoudig. Accessoires kunnen een interieur maken of breken, maar een overdaad aan items gaat jouw zorgvuldig samengestelde kantoorinrichting niet ten goede komen. Misschien is het een leuk idee om riet te verwerken in het landelijke interieur van jouw kantoorgebouw.

landelijk kantoordesignEen landelijk interieur is ook goed te combineren met een Scandinavisch kantoordesign met minimalistische elementen.

Maak het jezelf gemakkelijk en gebruik de SKEPP-list ter inspiratie voor jouw kantoorruimte

Wij begrijpen dat jij niet alle tijd hebt om zelf uit te zoeken wat perfect past bij een landelijke inrichting van jouw kantoorruimte, dus helpen wij een handje. De SKEPP-list staat vol met items, kleuren en materialen voor jouw nieuwe, landelijke interieur:

  • Gebruik aardekleuren om het buitenleven te benadrukken in de landelijke inrichting van jouw kantoorruimte;
  • Kies hout als hoofdmateriaal voor jouw kantoorinrichting;
  • Ga voor een elektrische haard of gashaard om die typische landelijke gezelligheid te benadrukken in jouw kantoorpand;
  • Ga op pad op een brocante voor authentieke accessoires en scoor een melkbus of oude houten ladder;
  • Wees creatief en gebruik hints naar dieren in jouw kantoorinrichting, zoals een gewei, dierenhuid of -kleed;
  • Zo’n hint naar het buitenleven kan perfect aangevuld worden met een stevige kantoorplant;
  • Een landelijk interieur wordt vaak gecombineerd met romantische elementen. Heb je toevallig plek voor een kroonluchter?
gezamelijke kantoorruimte kunstlaan avenue des arts 48956 restaurant Brussel3Deze inrichting van het loungecafé in het kantoorgebouw in Brussel heeft romantische en landelijke elementen met elkaar gecombineerd. Wat een plaatje!

Ga zelf aan de slag met een landelijke inrichting van de kantoorruimte

Hebben we jou geïnspireerd voor komend voorjaar? Wil jij het buitenleven graag naar binnen halen? Gebruik dan nu de SKEPP-list om jouw kantoorinrichting vorm te geven met een landelijk interieur!

Ben je nog op zoek naar een kantoorunit om een landelijke inrichting in de creëren? Neem eens een kijkje op onze website en vind snel een kantoorruimte naar jouw wensen met misschien wel een landelijke kantoorinrichting.

Kantoorinrichting met Officeplanner

Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorinrichting of zoek je enkel wat meubilair voor je kantoor? Ga dan voor Officeplanner! Je richt zelf virtueel je droomkantoor in of vraagt een persoonlijk inrichtingsvoorstel aan door onze Personal Designer. Daarnaast kun je ook direct meubilair bestellen in de webshop. Meer weten over de mogelijkheden van Officeplanner? Download dan gratis de brochure, lees meer over de ongekende flexibiliteit van Officeplanner en wie weet heb jij binnen no-time jouw droominrichting!

Download brochure