SKEPP blikt terug.. op de kantoortrends van 2017

  • Door Laura Loohuis
  • donderdag 4 januari 2018

Allereerst wensen wij jullie allemaal natuurlijk een gelukkig nieuwjaar! Elk jaar voorspellen wij de nieuwste kantoortrends. Maar voordat we dat voor 2018 gaan doen, blikken we eerst terug op de voorspelde kantoortrends van 2017. Zijn deze uitgekomen?


#1 De intrede van de kantoorhond en het werkplekkonijn

In de Verenigde Staten was het allang geaccepteerd, in tegenstelling tot in België: huisdieren op kantoor. We voorspelden dat dieren zich steeds meer zouden 'melden' op kantoor. Conclusie? Absoluut uitgekomen! Soms is het de receptioniste die haar hond meeneemt naar haar werk, maar veelal zijn het huurders die voor de trouwe viervoeters een plekje inruimen naast het bureau. Zo ook in het Amsterdamse kantoor op onderstaande foto. Hier is een hippe kantoorinrichting te zien. 

#2 Het kantoor wordt een strijdmiddel in de slag om personeel

Mede door de aantrekkende economie voorspelden we dat bedrijven meer aandacht zouden besteden aan het eigen kantoor. Dit om de slag om personeel te winnen. Grote bedrijven als Booking.com, Coolblue, Groupon en Uber spenderen miljoenen aan kantoorruimte, maar ook kleinere bedrijven blijven niet achter. We zien de meest unieke, noemenswaardige maar ook functionele kantoorinrichtingen

#3 Minder kantoorruimte, maar meer meters voor de gebruiker

Deze behoeft uitleg. Je vierkante meters aan kantoorruimte zouden krimpen, maar de vierkante meters aan gemeenschappelijke ruimten zouden stijgen. Netto meer meters. Hoe? Een kleiner kantoor, maar meer gemeenschappelijke vergaderruimten, loungehoeken en barretjes. Zeg zelf, hoeveel traditionele kantoren zijn er nog zonder een zithoekje, relaxplekje of ruimte om een drankje te doen? Niet veel toch? Dus, wederom een uitgekomen voorspelling. 

#4 Kantoorruimten krijgen een flexibele lay-out

We verwachtten dat bedrijven steeds meer zouden nadenken over de te gebruiken kantoorruimte. Dus makkelijk kunnen groeien in een kantoorpand als organisatie door bijvoorbeeld een extra ruimte te huren naast het eigen kantoor. Of andersom: van drie gehuurde kantoorruimten kunnen krimpen naar twee afgesloten kantoorunits. Onze vastgoedconsultants bevestigen steeds meer bedrijven kiezen voor flexibiliteit met ruimte om te groeien of krimpen. Zonder twijfel opnieuw een vinkje! Een flexibele kantoorinrichting moet je daarom zeker doen!

"De manier waarop jouw organisatie werkt vraagt om steeds meer flexibiliteit. Van je collega's, van de benodigde materialen in je kantoorruimte maar zeker ook van de fysieke kantooromgeving." - SKEPP (Officeplanner)

Gratis tip: bekijk meer over Officeplanner in bijvoorbeeld de stijl URBAN, ons eigen prefab design inrichtingconcept. Een kantoorruimte inrichten op een flexibele en stijlvolle manier was nog nooit zo gemakkelijk!

Flexibele kantoor inrichtingMet een flexibele kantoorinrichting voorziet jouw kantoor in elke behoefte.

#5 Gezond werken op kantoor wordt hip

Samen met je collega's iedere week een bootcamp, meer planten op kantoor of een gezonde lunch. 2017 zou in het teken staan van gezond werken, althans dat was onze voorspelling. Meer en meer bedrijven hebben een sportruimte op kantoor of huren naast een sportschool, in kantoorruimten prijken de meest fleurige planten en last but not least, de gezonde lunch is absoluut ingetreden. 

fitnessruimte in kantoorpandEen fitnessruimte in het kantoorpand zodat je na een dagje werken nog even lekker kunt sporten.

De kantoortrends van 2018

Benieuwd naar de trends die wij voorspellen voor 2018? De kantoortrends van 2018 hebben wij ook zeker voorspeld! Wil je meer weten over kantoorinrichting? Lees dan bijvoorbeeld het blog over hoe jij een moderne kantoorinrichting realiseert.

Lees hier: Dit worden de kantoortrends in 2018

Kantoorinrichting met Officeplanner

Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorinrichting of zoek je enkel wat meubilair voor je kantoor? Ga dan voor Officeplanner! Je richt zelf virtueel je droomkantoor in of vraagt een persoonlijk inrichtingsvoorstel aan door onze Personal Designer. Daarnaast kun je ook direct meubilair bestellen in de webshop. Meer weten over de mogelijkheden van Officeplanner? Download dan gratis de brochure, lees meer over de ongekende flexibiliteit van Officeplanner en wie weet heb jij binnen no-time jouw droominrichting!

Download brochure