SKEPP design | Wijnmuur typeert de allure uitstraling van Glass & Bottles in Utrecht Papendorp

  • Door Jari Wesselink
  • woensdag 14 juni 2017
  • 10

Werken, meeten, presenteren en netwerken in prachtkantoor met 'glazen uiterlijk' en vele design items

'The Penthouse', zo wordt dit kantoor in Utrecht Papendorp genoemd. Een loftachtig gebouw dat voor 98% uit glas bestaat. Een prachtige locatie waar je in een fijne omgeving kunt werken, waar ruimte is voor vergaderingen en presentaties en waar bovendien netwerken een belangrijke rol speelt.


Voor de achtste editie van onze rubriek ‘SKEPP design’ spreken we Sam Bezzari, de eigenaresse van Glass & Bottles, hebben we het over de toffe design items van bekende merken in de kantoorinrichting die door het hele kantoor schitteren. Tot slot zoomen we in op de bijzondere wijnmuur in de keuken van het kantoorpand aan de Papendorpseweg in Utrecht.

kantoorunit te huur utrecht papendorpEen kantoorunit in dit prachtige 'glazen' kantoor in Utrecht Papendorp.

Het ‘woonkameridee’ als inspiratie voor het kantoor in Utrecht

“We waren op zoek naar kantoorruimte, bezochten meerdere locaties maar alle locaties waren volgens ons niet af. Dan was de receptiehal bijvoorbeeld mooi, maar de kantoorunits niet. Dan bezochten we een A-locatie bij een A-partij, maar was het niet af”, licht Bezzari toe hoe stroef de zoektocht naar kantoorruimte verliep.

En zo ontstond vorig jaar het idee om zelf iets te creëren. Een plek om te werken, meeten, presenteren en netwerken. Gezelligheid moet hoog in het vaandel staan, vindt Bezzari. “We wilden iets met design, gezelschap en mensen ontvangen. Een kantoor dat open is, maar wat je ook kunt afschermen. Het is gemaakt om mensen te ontvangen.” Bij de inrichting is altijd rekening gehouden met het zogenoemde ‘huiskameridee’.

Hieronder een video van SKEPP waarin je een uitstekend beeld krijgt van de mogelijkheden in dit bijzondere kantoorpand in Utrecht Papendorp.

Een presentatie in de 'huiskamer' of op het dakterras

Een kantoorruimte huren op deze locatie is veel meer dan alleen de beschikking hebben over een kantoorunit. Je maakt gratis gebruik van de vergaderruimte, ook niet-huurders maken hier gebruik van. De ‘huiskamer’, één van de gemeenschappelijke ruimten, is bijvoorbeeld een fantastische plek om een presentatie te geven. Hier ben je ook aan het juiste adres voor een lekker kopje koffie.

Bij warme temperaturen is het prettig om ook gebruik te maken van de aanwezige buitenruimte. Momenteel werkt men hard aan een buitenkeuken en een dakterras. Ook hier is in de toekomst ruimte om presentaties te geven. Hoe leuk is dat? Een presentatie in de open lucht met een prachtig uitzicht over Utrecht Papendorp...

Knetter warm of steenkoud buiten? In jouw kantoorunit bepaal je zelf hoe warm of koud het is. Ondanks het vele glas rondom je kantoor, stel je zelf de temperatuur in je kantoorunit in. Genieten van de zon, zonder het nadeel van de hitte. Of uitzicht over een onder sneeuw gedompeld Utrecht Papendorp, maar zelf lekker warm achter je bureau zitten. Bovendien zijn de kantoorunits geluiddicht, dus heb je geen last van omgevingsgeluid.

huiskamer kantoor utrecht papendorpseweg huur kantoorruimteEen impressie van de 'huiskamer', en wat is een 'huiskamer' zonder bank?

Design lampen, retrokoelkasten en een glazen afzuigkap

Wie Bezzari hoort praten, proeft het enorme enthousiasme over het concept dat ze op heeft gezet in Utrecht Papendorp. Alles gericht op design, allure en kwaliteit. Dit blijkt bijvoorbeeld uit de design lampen in iedere unit, daarvoor is een speciale constructie ontworpen om lampen te bevestigen. De design lamp boven de vergadertafel is ook met de hand gemaakt, op basis van de eisen van Glass & Bottles. "We houden van details, bijvoorbeeld van mooie glazen en servies."

In iedere unit een retrokoelkast, daarin kunnen huurders zelf spullen kwijt. En wat te denken van de afzuigkap in de keuken. Nee, niet zomaar een klassieke afzuigkap. Deze is geheel van glas, prachtig om te zien. Hoe mooi kan een ‘simpele’ afzuigkap zijn? Zelfs de tapijten springen in het oog, net als alle tafels, stoelen en andere design items.

En ook over de plantenbakken, spiegels aan de muren en de bureaus is erg goed nagedacht. Meubels van bekende merken als Hay, Moroso, Marcel Wanders, Eames en Vitra prijken door het hele kantoor. Bezzari is er zielsgelukkig mee: “Het zijn allemaal mooie dingen, ze zorgen voor het ‘samengevoel’. Veel is custom made, zo worden tafels volledig naar onze wensen en eisen gemaakt met Vitra onderstel. Het is topkwaliteit!”

kantoor design lamp utrecht papendorpEen ruimte in het kantoor waar de bijzondere design lamp boven de tafel hangt.

Wijnmuur en -koelkast die passen bij de stijl van dit 'penthouse'

Het kan je niet ontgaan als je het kantoor binnenkomt: de immense wijnmuur in de keuken. Maar liefst 160 flessen wijn schitteren op die muur. Alle flessen recht boven elkaar en strak naast elkaar: een prachtig aanzicht. Maar daar blijft het niet bij, want in de wijnkoelkast staan nog veel meer wijnen. Alle bekende en minder bekende merken prijken aan de muur. Wijnliefhebber of niet, hier is voor ieder wat wils. Deze luxe typeert de uitstraling van dit 'penthouse', een prachtkantoor in Utrecht Papendorp.

wijnmuur kantoorgebouw utrecht papendorp luxeDe prachtige wijnmuur in de keuken, welke wijn is jouw favoriet?

Lees de vorige editie van deze rubriek 'SKEPP design': Beursbankjes bij Meet Berlage wanen je terug in de tijd van de beurshandelaren

Kan ik je ergens mee helpen?

Thijs van Eerden
Vastgoedconsultant


Waarom SKEPP?

  • Geen verplichtingen
  • Binnen 1 uur antwoord
  • Klantenbeoordeling 9.2/10

Download hier ons magazine: Offline

In ons magazine 'Offline' vind je de beste kantoortips, meest toffe kantoorpanden, laatste trends voor je kantoorinrichting en meest unieke bedrijven uit Nederland. Win informatie in, profiteer van de tips en doe inspiratie op!