Staand werken: een boost voor je concentratie en gezondheid

 • Door Yentl Steenkamp
 • woensdag 22 april 2020

Staand werken, doe jij het wel eens? Goed bezig! Staan achter je bureau heeft verschillende voordelen. Zo is het goed voor je gezondheid én zorgt het voor een betere productiviteit. Een zit-sta bureau is daarom onmisbaar op kantoor. Benieuwd waarom staand werken beter voor je is? Lees dan snel verder. 


De voordelen van staand werken

Breng jij je werkdag op kantoor grotendeels door achter je bureau? Dan is de kans groot dat je achter je bureau zít. Goed om te weten dat staand werken veel voordelen met zich meebrengt. ‘Moet ik dan de hele dag staand werken?’ Nee, maar door je houding gedurende de werkdag af te wisselen maak je je lichaam én geest erg blij. Gelijk de overstap maken naar een zit-sta bureau? Je vindt een groot aanbod zit-sta bureaus in onze webshop.

Wist je dat 43,1% van de Belgen gemiddeld 7 uur per dag zit? 

Voordelen van staand werken in het kort:

 • Meer energie en een betere productiviteit;

 • Betere concentratie; 

 • Meer inspiratie en creativiteit;

 • Betere stofwisseling en vetverbranding;

 • Goed voor je rug (vaarwel rugklachten);

 • Lager risico op hart- en vaatziekten, diabetes en obesitas.

Hoofdstraat 25 Driebergen Rijsenburg 21Met een verstelbaar bureau wissel je zittend werken af met staan!

Is zitten echt het nieuwe roken?

‘Zitten is het nieuwe roken’, een uitspraak die we vaak horen. Maar is zitten dan zo erg? Zitten is niet per definitie slecht, maar te lang zitten wél. Veel werknemers komen niet aan hun dagelijkse beweging. Laten we eens uitgaan van een worstcasescenario. Wellicht herken jij jezelf hierin, of juist niet:

Je gaat met de auto naar het werk, parkeert de auto in een parkeergarage bij je kantoor. Je pakt vervolgens de lift en bent binnen een paar stappen bij je bureau. Je neemt plaats op de bureaustoel en brengt hier de komende 8 uur door. Je gaat af en toe naar de koffieautomaat of brengt een bezoek aan het toilet. Die boterham eet je snel even achter je bureau, want je bent ontzettend druk. Zie je hoe makkelijk het gaat om níet aan je dagelijkse beweging te komen?

Zitten zorgt ervoor dat:

 • Je spieren kunnen bewegen door elektrische geleiding, gestuurd vanuit de hersenen. Als je zit, stopt deze elektrische activiteit en daalt je hartslag en daarmee je stofwisseling.;

 • Je hartslag daalt;

 • Je vetverbranding stopt;

 • Glucose niet kan worden verbrand. 

Wist je dat wanneer je staat, je hart 10 keer zoveel bloed door je lichaam pompt?

Staan achter je bureau: meer energie, concentratie en productiever

Staan en zitten afwisselen zorgt voor een betere doorbloeding. Hier profiteert je hele lichaam van, dus ook je hersenen. Dit resulteert in meer zuurstof voor je hersenen, wat zich vertaalt in een betere concentratie en productiviteit. Staan in plaats van zitten zorgt ook voor meer energie. Die werkdip die zich vaak rond 16:00 aandient is verleden tijd. Je krijgt namelijk minder snel last van een slaperig gevoel wanneer je staat.

Atoomweg 1 Utrecht 32 1Zet de krukken aan de kant en kies om staand te vergaderen. Gegarandeerd dat jij en je collega's met creatieve oplossingen komen! 

Verbrand extra calorieën door staand werken

Je stofwisseling werkt vele malen beter wanneer je staat. Met staand werken verbrand je dus meer calorieën, goed nieuws! Een paar uur staan achter je bureau zorgt toch al snel voor het verbranden van 200 calorieën. Met die wekelijkse traktaties van je collega’s is dat niet verkeerd, toch?

Wist je dat staan voor 2,5 keer meer nieuwe ideeën zorgt?

Staand werken zorgt voor meer inspiratie en creativiteit

Inspiratie nodig? Uit onderzoek blijkt dat staand werken bijdraagt aan meer creativiteit. Staan of wandelen zorgt voor 2,5 keer zoveel nieuwe ideeën. Staat er een brainstormsessie op de planning? Ga dan met zijn allen staan of maak een wandeling. De creatieve ideeën vliegen je dan om de oren.

IP2Entertainment officeplanner 11 2Door te zorgen voor afwisseling tussen staan en zitten zal de werkdag voorbij vliegen!

Staand werken met de juiste kantoorinrichting

Nu we weten dat staand werken beter is, wil je natuurlijk weten hoe je dit het beste kunt doen. De kantoorinrichting speelt hierbij een grote rol. Wissel makkelijk af tussen staand en zittend werken met het juiste zit-sta bureau. Je hebt hierin de keuze tussen een handmatig zit-sta bureau en een elektrisch zit-sta bureau. Een handmatig zit-sta bureau is voorzien van een slinger. Verstel de hoogte eenvoudig door aan de slinger te draaien. Pluspunt: je verbrand nog een paar extra calorieën.


Aanbod zit-sta bureaus handmatig


Tijd besparen en snel switchen van houding? Kies dan voor een elektrisch verstelbaar bureau. Verstel het bureau door de display te bedienen. De elektrische poten van het bureau doen het werk. Ga je tussendoor weer zitten? Zorg dan dat je een verstelbare bureaustoel hebt en je bureau op de juiste hoogte staat. Zo word je lichaam in elke positie goed ondersteund.


Aanbod zit-sta bureaus elektrisch

Ontdek zelf alle voordelen van staand werken

Met Officeplanner voorzie je eenvoudig de hele kantoorruimte van het juiste kantoormeubilair. Om het makkelijk te maken hebben we een een combi deal voor je samengesteld! Kies voor huur, koop of huurkoop. Blijkt staand werken toch niet iets voor jou te zijn? Dan schaal je met huur eenvoudig weer af of ruil je het bureau voor een zitbureau. Ben jij er klaar voor om zelf alle voordelen te ontdekken van staand werken?

07 zoek kantoormeubilair profiteer officeplanner

Kantoorinrichting met Officeplanner

Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorinrichting of zoek je enkel wat meubilair voor je kantoor? Ga dan voor Officeplanner! Je richt zelf virtueel je droomkantoor in of vraagt een persoonlijk inrichtingsvoorstel aan door onze Personal Designer. Daarnaast kun je ook direct meubilair bestellen in de webshop. Meer weten over de mogelijkheden van Officeplanner? Download dan gratis de brochure, lees meer over de ongekende flexibiliteit van Officeplanner en wie weet heb jij binnen no-time jouw droominrichting!

Download brochure