Een beetje buiten naar binnen: tips voor een groene, natuurlijke kantoorinrichting

  • Door Femke Sand
  • woensdag 16 mei 2018
  • 10

Tegenwoordig worden kantoorinrichtingen steeds hipper. Het kantoorgebouw is niet langer alleen een plek om te werken, maar om creatief te zijn, samen te werken en ook te ontspannen tussendoor. Bij deze hippe kantoorinrichting kunnen planten ook echt niet meer ontbreken. Deze groene rakkers staan niet alleen erg leuk, maar hebben ook nog functioneel nut. Zijn de enige planten in jouw kantoorinrichting nog steeds die paar neppers die je ooit bij de Zweedse meubelgigant besteld hebt? Dan wordt het tijd om dit artikel eens door te lezen!


Waarom een kantoorruimte met veel groen en planten zo belangrijk is

Zoals we hierboven al zeiden, staan planten niet alleen erg vrolijk in je kantoorinrichting, ze hebben ook echt nut! Misschien wel een van de belangrijkste functies van planten: ze geven zuurstof af. In een kantoorruimte kan het op den duur nog wel eens benauwd of muffig worden, maar kantoorplanten zorgen voor extra zuurstof in de lucht waardoor het niet zo benauwd wordt.

Daarnaast is uit verschillende onderzoeken gebleken dat de werknemers ook nog eens productiever worden van planten in hun omgeving, dat planten stress verminderen en creativiteit stimuleren. Tijd om in de kantoortuin de daad bij het woord te voegen en planten te verwerken in de kantoorinrichting! Hieronder wat inspiratie over hoe dit op een creatieve manier kan.

Plaats her en der wat losse exemplaren in de kantoorinrichting

Om simpel te beginnen, koop wat mooie kantoorplanten en plaats deze her en der door de kantoorinrichting. Dit kunnen staande planten zijn, hangplanten, grote planten of een paar kleintjes. Door er een aantal bij elkaar te zetten ziet het er gelijk lekker fris en natuurlijk uit. Plaats de kantoorplanten niet alleen in een pauzeruimte, maar ook vooral in de kantoorinrichting op de werkvloer. Zo kunnen ze ook daadwerkelijk helpen de productiviteit van je werknemers te verbeteren.

Groene kantoorinrichting prinsengracht 715Bovenstaand kantoor aan de Prinsengracht 715 in Amsterdam is een goed voorbeeld van hoe losse kantoorplanten een kantoorinrichting kunnen opfrissen.

Hang ze aan het plafond van de kantoorruimte

Bij het pand hierboven zie je al een paar hangplanten aan het plafond hangen. Dit kun je ook wat grootser aanpakken door het hele plafond vol te hangen met kleine kantoorplanten. Zo is letterlijk de hele kantoorruimte in Utrecht voorzien van planten, zonder dat ze ook maar enige ruimte innemen op de grond, op bureaus of op een andere onhandige plek in de kantoorinrichting. Niet alleen is dit een handige en ruimtebesparende manier voor planten op kantoor, het ziet er ook nog eens heel erg tof uit en fleurt de hele kantoorinrichting op!

Europalaan 500 Utrecht kantoorinrichtingBovenstaande open kantoortuin aan de Europalaan 500 in Utrecht heeft het woord kantoortuin letterlijk genomen en lekker veel planten in de kantoorinrichting verwerkt. Ook aan het plafond!

Pak het groot aan en ga voor een boom in je kantoorinrichting

Waarom zou je het bij een aantal kleine exemplaren laten, als je ook ruimte hebt voor een grote plant in je kantoorinrichting? Of eigenlijk geen plant, maar zelfs een boom! Het lijkt niet het meest voor de hand liggend om binnen een boom te plaatsen, maar het is meer dan mogelijk als je er de ruimte voor hebt. Bij een boom heb je niet alleen de fysieke voordelen die het oplevert voor het personeel, een boom werkt ook nog eens ontzettend indrukwekkend in een kantoorinrichting. Dat laat zeker indruk achter bij gasten, klanten en sollicitanten, net zoals in deze kantoorruimte in Arnhem.

Vlamoven Arnhem groene kantoorinrichtingBovenstaand kantoorpand aan de Vlamoven 34 in Arnhem is gegaan voor een boom bij de receptie, zodat iedereen die ontvangen wordt het gelijk ziet.

Ga voor een kantoorinrichting met een muur van groen

Vond je het eerdergenoemde voorbeeld van kantoorplanten aan het plafond al gewaagd? Het kan nog gekker! Je kunt zelfs een hele groene plantenmuur opnemen in je kantoorinrichting. Reken maar dat dit er tof uitziet, zoals in het voorbeeld van de kantoorruimte in Den Haag. Er zijn speciale bedrijven die deze muur voor je kunnen maken en zelfs onderhouden. Zo kost het jou weinig werk, maar heb je wel echt een eyecatcher op je kantoor. En natuurlijk heeft ook deze eyecatcher een positief effect op jouw werknemers.

Hoefkade 9 kantoorinrichting den haagJe kunt de plantenmuur nog specialer maken door er een leuke of kenmerkende tekst in te plaatsen zoals bij dit kantoorpand aan de Hoefkade 9 in Den Haag.

Groen moet je doen

Planten op kantoor hebben dus vele voordelen. Ze stimuleren creativiteit en productiviteit en zorgen ook nog eens voor een frissere kantoorlucht. Daarnaast fleuren kantoorplanten de kantoorinrichting ook nog eens ontzettend op. Je kunt het simpel houden door een paar losse planten op kantoor te plaatsen, maar je kunt het ook creatievere aanpakken door planten aan het plafond te hangen of zelfs voor een compleet groene kantoorplanten muur te gaan. En als je de ruimte hebt kun je zelfs een echte boom plaatsen, reken maar dat dat indruk wekt. Kortom: planten in je kantoorinrichting zijn altijd een goed idee. Vergeet trouwens niet om onze Officeplanner eens te bekijken. Hierbij helpen wij je met een kantoorinrichting die helemaal klaar is om te voorzien van voldoende groen, want dat moet je zeker doen!

Kan ik je ergens mee helpen?

Niklas
Vastgoedconsultant


Waarom SKEPP?

  • Geen verplichtingen
  • Binnen 1 uur antwoord
  • Klantenbeoordeling 9.2/10

Download hier ons magazine: Offline

In ons magazine 'Offline' vind je de beste kantoortips, meest toffe kantoorpanden, laatste trends voor je kantoorinrichting en meest unieke bedrijven uit Nederland. Win informatie in, profiteer van de tips en doe inspiratie op!