Tips voor een inspirerende en creatieve kantoorinrichting

  • Door Marlin Bos
  • vrijdag 17 augustus 2018

Kan jouw kantoorinrichting wel een flinke update gebruiken? Ga dan voor een inspirerende, creatieve kantoorinrichting. Dat ziet er niet alleen ontzettend fancy uit, je maakt jouw werknemers er ook nog eens gelukkiger én productiever mee! Wij zien eigenlijk alleen maar voordelen, dus lees (en kijk!) snel mee voor niet-te-missen musthaves voor jouw creatieve kantoorinrichting!


Hot items om jouw kantoorpand van een inspirerende kantoorinrichting te voorzien

Iedereen wil tegenwoordig een uniek sausje over zijn of haar kantoorinrichting, maar het kan best lastig zijn om dat op een inspirerende manier voor elkaar te krijgen. Gelukkig helpen wij jou uit de brand met een paar hot items om de creativiteit in jouw kantoorruimte de vrije loop te laten.

Hot item 1: planten zorgen voor een inspirerende kantoorinrichting

Het is vast niet de eerste keer dat wij iets vertellen over het nut van planten op kantoor en we kunnen het niet vaak genoeg zeggen. Deze groene vriendjes en vriendinnetjes hebben af en toe een beetje liefde nodig, maar geven er zo veel voor terug. Planten zorgen veel minder stress bij jouw werknemers. Daarnaast zijn ze concentratieverhogend, waardoor de beste ideeën nét wat makkelijker in je op komen.

Planten maken een kantoorruimte dus niet alleen op het ook wat vrolijker, zo een creatieve kantoorinrichting is daadwerkelijk goed voor de creativiteit en inspiratie bij jou op kantoor. Voor een perfect voorbeeld van een inspirerende kantoorinrichting met planten kun je kijken naar dit kantoorpand in Amsterdam aan de Johan Huizingalaan.

Hot item 2: natuurlijk licht in de kantoorruimte maakt alles beter

We weten het: dit klinkt zweverig. Niets is echter minder waar, want daglicht heeft zoveel voordelen! Zo zorgt veel daglicht in jouw kantoorpand voor een prettig humeur, meer creativiteit en meer inspiratie. Bovendien heeft daglicht invloed op het energielevel. Scheelt direct weer koffie!

Hot item 3: een loungeruimte als ultieme creatieve kantoorinrichting

Loungen is goed voor de creativiteit en inspiratie van iedereen in jouw kantoorunit. Zo nu en dan een beetje ontspanning pakken in een lekkere loungestoel maakt het (werk)leven nu eenmaal een stuk leuker, en blije mensen hebben blije ideeën. Zo een loungeruimte mag dus niet ontbreken in jouw creatieve kantoorinrichting!

Hot item 4: chaos in jouw kantoorpand

Uitpuilende mappen, bureaus vol papier en een scrumbord met een stortvloed aan memo's. Klinkt niet echt als een hot item hè. Gelukkig bedoelen we dit niet bij deze chaos in jouw kantoorpand. Bij het creëren van een inspirerende kantoorinrichting is het belangrijk om out-of-the-box te denken en niet alles perfect te willen maken. Hier en daar een rommeltje zorgt er juist voor dat werknemers creatieve ideeën krijgen. Rommel helpt namelijk bij het loslaten van oude patronen en gewoontes.

Demmersweg 3 5221Kantoorplanten, goede verlichting, een fijne loungehoek en een nette kantoorinrichting zorgen voor voldoende inspiratie!

Hot item 5: een inspirerende kantoorinrichting met spreuken

Niets is leuker dan werknemers invloed geven in hun eigen kantoorinrichting. Onze tip is om iedereen een lege lijst te geven die vervolgens naar eigen inzicht gevuld mag worden. Dat kan een afbeelding zijn, maar ook een inspirerende spreuk aan de muur is altijd leuk. Zo’n persoonlijk item werkt vaak ontzettend inspirerend en komt de creativiteit ten goede. Persoonlijke lijsten zijn dus niet alleen een creatieve kantoorinrichting, ze zijn ook de ultieme motivator!


Bekijk het creatieve Officeplanner

Deze vijf hot items helpen jou een eind op weg naar een creatieve kantoorinrichting. Wil je graag nóg meer inspiratie? Ga dan snel naar onze Officeplanner en laat je helpen bij het creëren van jouw inspirerende kantoorinrichting!

Kantoorinrichting met Officeplanner

Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorinrichting of zoek je enkel wat meubilair voor je kantoor? Ga dan voor Officeplanner! Je richt zelf virtueel je droomkantoor in of vraagt een persoonlijk inrichtingsvoorstel aan door onze Personal Designer. Daarnaast kun je ook direct meubilair bestellen in de webshop. Meer weten over de mogelijkheden van Officeplanner? Download dan gratis de brochure, lees meer over de ongekende flexibiliteit van Officeplanner en wie weet heb jij binnen no-time jouw droominrichting!

Download brochure