5 tips voor een industriële kantoorinrichting

  • Door Marlin Bos
  • woensdag 10 januari 2018

In de bekende woonwarenhuizen is de industriële kantoorinrichting al niet meer weg te denken. Betonlook, stalen buizen en items die rechtstreeks uit een oude fabriek lijken te komen, het is er allemaal te vinden. Voor in huis welteverstaan. Gelukkig voor ons en voor jullie waait deze woontrend over naar kantoorpanden, dus kunnen we nu ook genieten van een industrieel kantoordesign. Hoog tijd voor 5 tips zodat jij jouw kantoorruimte kan inrichten volgens deze stoere trend!


#1: Doe inspiratie op in oude fabriekshallen om jouw kantoorruimte te stylen

Een industriële kantoorinrichting is gebaseerd op fabriekshallen uit de negentiende en twintigste eeuw. Fabriekshallen kom je bijvoorbeeld in Brussel en Antwerpen nog tegen. Doe je voordeel met wat bij jou in de buurt is en doe daar inspiratie op! Van textielfabrieken tot kolenmijnen, overal zijn wel voorbeelden te vinden die ontzettend inspirerend zijn voor jouw kantoorruimte. Met een kantoordesign waarbij jij je hebt laten inspireren door een lokale oude industrie maak je vrienden.

Niet alleen ziet zo'n industriële inrichting in jouw kantoorkamer er heel gaaf uit, ook geef je op deze manier inhoud aan je interieur. Bij ons zijn er verschillende kantoorunits te huur met een industriële kantoorinrichting, dat scheelt jouw weer wat werk wat betreft de styling.

industriële kantoorinrichtingIndustriële panden vormen een bron van inspiratie, voor jouw toekomstige kantoor design.

#2: Werk de muren en vloeren van jouw kantoorgebouw niet af

Wees niet bang om delen van de muren of vloer onbewerkt te laten. Kale of onafgewerkte muren vormen een mooie basis voor een complete industriële kantoorinrichting, maar deze muren zijn ook nog eens goed te combineren met bijvoorbeeld een Scandinavische kantoorinrichting.

Een bakstenen muur of een muur met hier en daar zichtbare leidingen, is goed te combineren met metalen accessoires of leren kantoormeubelen. Een gietvloer met betonlook is strak en robuust, zodat deze ook een goede basis voor de rest van jouw inrichting is. Ook zo een gietvloer is perfect te combineren met verschillende accessoires, zoals je kan lezen bij tip vier en vijf.

#3: Maak gebruik van neutrale kleuren in jouw kantoorruimte

Een industriële inrichting wordt gekenmerkt door het gebruik van neutrale kleuren, zoals zwart, wit en grijs. Deze drie tinten matchen niet alleen goed met robuuste materialen, ook kan jij heel eenvoudig een accentkleur gebruiken zonder dat het niet matcht. Kies bijvoorbeeld voor een bepaalde kleur stoelen, wat groen in de vorm van kantoorplanten of een kleurrijke wanddecoratie. Neutrale kleuren zijn ook gemakkelijk te combineren met hout, wat als materiaal ook prima gebruikt kan worden in een industriële kantoorinrichting. Met deze tip creëer jij een echte eyecatcher in jouw kantoorgebouw!

Industrieel kantoor designNeutrale kleuren, metaal en een stoere beton-look als basis voor jouw industriële kantoorinrichting.

#4: Gebruik metaal voor accessoires in jouw industriële kantoorinrichting

Metaal is een onmisbaar materiaal in een industriële kantoorinrichting. Wij vinden dat het zich perfect leent voor accessoires en kantoormeubelen die passen bij jouw onafgewerkte muren. Fabriekslampen hebben een robuuste en onverwoestbare uitstraling door het gebruik van metaal, daarnaast was het vroeger natuurlijk de bedoeling dat ze behoorlijk lang mee gingen. Ook metalen kasten en tafels doen het altijd goed in een industriële kantoorinrichting. Welke soort metaal maakt eigenlijk niets uit. Bijna iedere soort is te combineren met onafgewerkte muren en neutrale kleuren zoals hierboven beschreven.

#5: Zoek leren meubelen om het kantoorpand perfect af te stylen

Hier is eigenlijk maar één woord van toepassing: Chesterfield. Iedereen kent deze banken of fauteuils. Meestal is een Chesterfield gemaakt van leer en het kenmerkende patroon met knopen ontbreekt nooit. Ook andere leren kantoormeubelen dan deze klassieker kunnen natuurlijk een goede match met jouw kantoorunit worden. Mocht je het idee hebben dat het allemaal wel erg koud en kil wordt met al die industriële invloeden, denk dan eens aan combinaties met andere stijlen. Een dierenhuid past bijvoorbeeld heel goed bij een industriële kantoorinrichting en maakt het geheel iets warmer.

kantoormeubelen voor een industriële kantoorinrichtingLeren meubelen maken het industriële kantoor design van jouw kantoor helemaal af.

Ga snel aan de slag met jouw eigen industriële kantoorinrichting!

Nu je dit blog hebt gelezen kun je aan de hand van deze tips zelf aan de slag. Ga jij toch liever voor een ander kantoor design, zoals een moderne kantoorinrichting? Ook daar helpen wij jou graag mee. Wil jij jouw kantoor laten inrichten om jezelf de keuzestress te besparen? Bekijk dan vooral eens onze Officeplanner, waarmee jij gemakkelijk jouw kantoorruimte voorziet van Scandinavisch design of misschien wel industriële kantoorinrichting.

Kantoorinrichting met Officeplanner

Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorinrichting of zoek je enkel wat meubilair voor je kantoor? Ga dan voor Officeplanner! Je richt zelf virtueel je droomkantoor in of vraagt een persoonlijk inrichtingsvoorstel aan door onze Personal Designer. Daarnaast kun je ook direct meubilair bestellen in de webshop. Meer weten over de mogelijkheden van Officeplanner? Download dan gratis de brochure, lees meer over de ongekende flexibiliteit van Officeplanner en wie weet heb jij binnen no-time jouw droominrichting!

Download brochure