Vijf tips voor een Scandic minimalism kantoorinrichting

  • Door Marlin Bos
  • woensdag 22 november 2017

Ben jij toe aan een nieuwe kantoorinrichting? Lees dan snel verder, want in dit blog vind je vijf tips om jouw werkplek te voorzien van een strakke, minimalistische inrichting. Scandic minimalism is een nieuwe trend in het land van de kantoorgebouwen die over is komen waaien uit de Scandinavische landen. Laat je inspireren en richt je kantoor in Antwerpen minimalistisch in!


#1: rauwe muren

Een Scandic minimalism kantoorinrichting draait om een strak lijnenspel met een natuurlijke twist. Die twist kan perfect bereikt worden door bepaald materiaalgebruik in bijvoorbeeld de muren of het plafond. Nu klinkt deze tip als een flinke opgave, want muren en plafonds zijn er simpelweg vaak al en zijn lastig aan te passen. Bij het huren van een kantoorpand bij SKEPP is het echter mogelijk om kantoorruimte te kiezen die voldoet aan jouw wensen, dus inclusief die stoere rauwe muren!

 

Werkplek kantoorruimte huren in Eindhoven CentrumRauwe muren creëeren geven een Scandinavisch design.

#2: hout in je kantoorinrichting

Een tweede onmisbare factor in een Scandinavische kantoorinrichting is hout. Haal de strakke, rauwe natuurelementen naar binnen en gebruik ze creatief. Hout is op heel veel verschillende manieren te gebruiken in een kantoor. Als pure basis gecombineerd met het strakke lijnenspel wat ik bij #3 bespreek, maar ook als eventuele eyecatcher valt hout zelden uit de toon. Bij de huur van een kantoorpand bij ons is het mogelijk om een kantoorruimte te huren met bijvoorbeeld gave houten balken. Zo breng je de natuur naar binnen op een strakke, minimalistische manier.

 

Kantoor huren Utrecht CentrumGa voor hout in de kantoorinrichting.

#3: strak lijnenspel

Strak lijnenspel is iets waar iedere kantoorruimte geschikt voor is. Meubels en wanddecoratie is goed te gebruiken om strakke lijnen in de kantoorinrichting te creëren. Bij Scandic minimalism wordt veel gebruik gemaakt van zwarte, witte en grijze lijnen. Een mooi voorbeeld van typisch Scandinavisch lijnenspel zie je op onderstaande foto. 

 

Flexplekken Amsterdam ZuidIn dit kantoorpand zie je dat er gebruik is gemaakt van een strak lijnenspel.

 

#4: eye-catcher 

Niet iedere kantoorkamer hoeft hetzelfde ingericht te zijn. Zorg voor een eye-catcher op iedere werkplek, zo blijft de ruimte levendig. Er zijn tal van opvallende accessoires te bedenken om een kantoorruimte levendig en uniek te maken. Denk bijvoorbeeld aan een opvallende klok, kapstok of lamp.

Mijn favoriete eyecatcher is de pannenkoekplant, die zijn naam te danken heeft aan de platte, ronde bladeren. Wat mij betreft is dit een echte musthave in een kantoor waar een Scandinavische kantoorinrichting de boventoon voert. De plant is strak, minimalistisch en is een eyecatcher. Daarnaast zijn planten ook nog eens ontzettend goed voor de gezondheid. Dus: hoe meer planten, hoe meer vreugd!

Het inrichten van een kantoorgebouw met behulp van eyecatchers hoeft niet ingewikkeld te zijn. De basis van iedere kantoorunit kan zonder dat het vreemd overkomt hetzelfde zijn, dit straalt rust uit. Vervolgens bedenk je een aantal passende eyecatchers om het kantoor tot leven te wekken. Succes gegarandeerd!

 

Werkplekken apeldoorn roggestraat skepp 751Ook planten kunnnen dé perfecte eye-catcher zijn.

 

#5: laat ruimte

Hoe leuk het ook is om over jouw nieuwe kantoorinrichting te brainstormen, er is een ding minimaal net zo belangrijk als de kantoorinrichting zelf: het gebrek aan inrichting. Dit is een punt om goed over na te denken. Bij Scandic minimalism is het belangrijk om ruimte te benadrukken, dus laat ruimte! Naast het feit dat dit rustgevend werkt, benadruk je op deze manier juist de nieuwe inrichting.

 

Kantoorruimte huren EindhovenDurf ruimtes onbezet te laten!

 

Richt nu zelf jouw kantoor in!

Na het lezen van deze 5 tips kun jij zelf aan de slag met het inrichten van jouw kantoorruimte. Is deze stijl toch niet helemaal jouw ding? Don't worry, want er zijn nog vele meer kantoordesigns om uit te kiezen.

Vind je het toch nog lastig om te kiezen en wil jij liever jouw kantoorpand laten inrichten? Ook dat kan! Bekijk dan onze Officeplanner eens. Met de stijlen URBAN en CITY zit er vast wat voor jou bij. Voor meer informatie over kantoorinrichtingen of het huren van kantoorruimte mag je altijd contact opnemen met onze vastgoedexperts. SKEPP geeft vrijblijvend en gratis advies! Je kunt ons bereiken op 078 48 10 91.

Lees ook: Vijf tips voor een industriële kantoorinrichting

Kantoorinrichting met Officeplanner

Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorinrichting of zoek je enkel wat meubilair voor je kantoor? Ga dan voor Officeplanner! Je richt zelf virtueel je droomkantoor in of vraagt een persoonlijk inrichtingsvoorstel aan door onze Personal Designer. Daarnaast kun je ook direct meubilair bestellen in de webshop. Meer weten over de mogelijkheden van Officeplanner? Download dan gratis de brochure, lees meer over de ongekende flexibiliteit van Officeplanner en wie weet heb jij binnen no-time jouw droominrichting!

Download brochure