De grote voordelen van een duurzame kantoorinrichting

  • Door Marlin Bos
  • woensdag 6 juni 2018

Heb jij wel eens nagedacht over een duurzame kantoorinrichting? Misschien ben je op dit moment al druk bezig om jouw kantoorruimte duurzaam te maken, of speel je met het idee om dat binnenkort te gaan doen. In beide gevallen ben je bij ons aan het goede adres!


Op naar een modern kantoorgebouw met 3 voordelen van een duurzame kantoorinrichting

Een duurzame kantoorinrichting, wie wil dat nu niet! Mooie artikelen van goede kwaliteit die ook nog eens goed voor het milieu en de samenleving zijn. Met zoveel interessante invalshoeken mag jij dit blog over duurzame kantoorartikelen echt niet missen. Er zijn tegenwoordig ontzettend veel duurzame artikelen in alle soorten en maten, dus ook jouw kantoorruimte kan duurzaam én stijlvol worden ingericht. Wij geven je alvast drie voordelen van een duurzame kantoorinrichting!

1. Met een duurzame kantoorinrichting draag je bij aan een beter milieu

Bij het fabriceren van duurzame artikelen wordt beter op voorwaarden als milieuvriendelijkheid, mensenrechten en grondstofgebruik gelet dan bij andere artikelen. Zo worden er zo min mogelijk schadelijke stoffen gebruikt en denkt de fabrikant na over het recyclen van het product. Ook wordt nagedacht over zo min mogelijk energieverbruik. Dat drukt ook nog eens jouw energierekening.

Wil je dus bijdragen aan een beter milieu of een betere samenleving? Dan is een duurzame kantoorinrichting echt iets voor jouw kantoorpand! Het kantoorpand in Antwerpen aan de Dendermondestraat 44 is een goed voorbeeld. Hier zijn namelijk extra kantoorplanten geplaatst en duurzame materialen gebruikt.

freelance werkplek huren in dendermondestraat 44 50731 creatieve kantoorinrichting3Huur jij binnenkort ook een kantoorruimte in Antwerpen met een duurzaam kantoordesign?

2. Je bent op de lange termijn minder tijd kwijt aan jouw kantoorinrichting

We horen je haast denken: minder tijd kwijt? Snappen we helemaal, het klinkt ook een beetje vreemd. Toch is de uitleg voor deze tijdsbesparing eigenlijk best logisch. Als jij jouw kantoorgebouw gaat inrichten, kun je kiezen uit heel veel verschillende artikelen. Prijsverschillen, verschillende stijlen en verschillen in de levensduur zijn slechts een paar dingen waar je op kunt selecteren.

Juist in die laatste ligt het antwoord op jouw vraag over tijdsbesparing door duurzame kantoorartikelen. Zo een duurzame inrichting gaat namelijk veel langer mee dan een 'normale' kantoorinrichting. Je kunt dus langer met dezelfde kantoormeubelen in jouw kantoorruimte en hoeft niet na een paar jaar weer op zoek naar een nieuwe inrichting.

gezamelijke kantoorruimte kunstlaan avenue des arts 48956 restaurant BrusselDeze kantoorruimte in de Europese Wijk van Brussel is voorzien van een duurzaam kantoordesign. Zo heeft dit pand aan de Kunstlaan / Avenue des Arts 6 een bedrijfsrestaurant die stijlvol én duurzaam is ingericht.

3. Een duurzame kantoorinrichting is representatief

Dit voordeel heeft niet echt iets met jouw kantoorunit te maken, maar wel met jouw bedrijf in het algemeen. Zoals we in de inleiding al zeiden, is het stoffige imago van duurzame artikelen volledig verdwenen. Duurzaamheid heeft inmiddels zelfs een heel positief imago, en daar kun jij ook iets aan hebben! Als jij met volle overtuiging gaat voor een duurzame kantoorinrichting, zullen klanten of bezoekers dit een positieve ontwikkeling vinden.

Zo geef je niet alleen een boost aan het milieu, maar ook een boost aan jouw bedrijf. Een echte win-win situatie! De kantoorruimte in Turnhout aan de Rubensstraat 104 is een mooi voorbeeld van een representatieve uitstraling. Dit kantoorpand heeft zo een typische uitstraling die een duurzame kantoorinrichting met zich meebrengt.

goedkope flexplekken rubensstraat albert 45426 ecologischEen moderne kantoorinrichting die toch duurzaam is, dat wil jij toch ook?

Geniet zelf van de voordelen van een duurzame kantoorinrichting

Heb jij na het lezen van deze drie voordelen écht inspiratie gekregen om jouw kantoorpand duurzaam te maken? Een duurzame kantoorinrichting is goed voor het milieu, je bent minder tijd kwijt aan het inrichten van jouw kantoorpand op de lange termijn en jouw kantoorruimte is op deze manier representatief. Wil jij graag de inrichting van jouw kantoor uitbesteden? Bekijk dan eens onze Officeplanner, waarmee jij gemakkelijk jouw kantoor laat inrichten. Wacht niet te lang en ga voor een duurzame kantoorinrichting!

Kantoorinrichting met Officeplanner

Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorinrichting of zoek je enkel wat meubilair voor je kantoor? Ga dan voor Officeplanner! Je richt zelf virtueel je droomkantoor in of vraagt een persoonlijk inrichtingsvoorstel aan door onze Personal Designer. Daarnaast kun je ook direct meubilair bestellen in de webshop. Meer weten over de mogelijkheden van Officeplanner? Download dan gratis de brochure, lees meer over de ongekende flexibiliteit van Officeplanner en wie weet heb jij binnen no-time jouw droominrichting!

Download brochure