Creatieve kantoorinrichting

  • Door Laura Loohuis
  • donderdag 12 december 2019

Glijbanen, caravans, omgebouwde trams of racewagens aan het plafond. Wanneer het aankomt op aparte werkplekken moet je echt je best doen wil je het extreem creatieve nog overtreffen. Toch kan een sprankje creativiteit al een groot verschil maken in de kantoordynamiek. En mag een goede dynamiek nou net de bouwsteen zijn voor productiviteit en het stimuleren van creativiteit. Er zijn eindeloos veel kanten waar je met een creatieve kantoorinrichting naar toe kan. In dit artikel worden een aantal aspecten uitgelicht die een groot verschil kunnen maken in de kantoorinrichting.


Speel met kleuren in de kantoorinrichting

Blokken, ruiten of woorden. Dit zijn een aantal voorbeelden van vormen die een patroon kunnen vormen op de muren van een kantoorruimte. De kleuren van de muren kunnen erg goed worden gecombineerd met lijsten die gevuld zijn met kunst in een opvallende kleur. Zodat deze een colorblock effect creëren.  

Een aanrader is de kleur oranje. Kleuren hebben invloed op het humeur van mensen en uiteindelijk ook op de productiviteit. De kleur oranje roept het gevoel van actie en ondernemen op. Een goede drive voor een dynamische werksfeer.

Om een ruimte nu echt uniek te maken is het aan te raden om persoonlijke details toe te voegen. Hou je van racen, fietsen of heb je persoonlijk een favoriete quote? Mix deze elementen dan samen tot jouw ultieme cocktail van creativiteit. Een goed voorbeeld van het spelen met kleuren en gebruiksvoorwerpen is het kantorencomplex Diamantstraat 8 in Herentals.

Oranje met RacewagenHeb jij er wel eens aan gedacht om een fiets of racewagen op te hangen in jouw kantoorruimte?

Natuurlijk creatief

Creativiteit hoeft niet in overheersende hoeveelheid aanwezig te zijn in een kantoor. Minimalistisch werken zoals in het Scandinavische kantoordesign wordt toegepast kan ook goed aansluiten bij een creatieve kantoorstijl. Sterker nog, de creatieve input kan op deze manier juist goed tot zijn recht komen.

Door te werken met natuurlijke materialen kan er een unieke stijl worden gecreëerd. Een voorbeeld hiervan is het kantoorgebouw aan de Dendermondestraat 44 in Antwerpen. Een op maat gemaakte tafel siert hier de kantoorruimte. De ruimte is erg minimalistisch ingericht maar straalt toch een eigenzinnige stijl uit. Er is bij het tafelgedeelte gekozen om de stoelen in verschillende kleuren te combineren. Deze kleine details dragen allemaal bij aan een creatief geheel in de kantoorinrichting.   

ABC lowres 42

Creatief betekent niet altijd 'druk'. Jouw kantoorruimte inrichten kan ook op een rustigere en creatieve manier.

Vergaderruimtes voorzien van een inspirerende kantoorinrichting

Met name vergaderruimtes zijn een mooie kans om creativiteit in een kantoorpand te creëren. Wanneer je op zoek bent naar een plekje om je even af te sluiten van de werkdrukte op kantoor is de eerste gedachte meestal een simpele vierkante ruimte waar alles stil wordt wanneer de deuren sluiten. Zonde, want deze ruimte kan zoveel meer zijn. 'Out of the box thinking' is de sleutel tot nieuwe verfrissende ideeën. En laten deze nou net tot stand komen in een bubbel waar jij je 100% op je gemak voelt. Ga bijvoorbeeld voor een vergaderruimte in een monumentale omgeving zoals in het kantoorpand te huur aan de Pelikaanstraat 3 in Antwerpen. Laat je verrassen door de mix van modern en klassiek in dit prachtige monumentale kantoorpand.

40069

Deel de kantoorruimte creatief in met een flexibele kantoorinrichting.

Wil jij ook een creatieve kantoorinrichting?

Ben jij enthousiast geworden van de creatieve voorbeelden in deze blogpost? Wij kunnen jou helpen bij het creëren van de ultieme werkplek. Wij zorgen ervoor dat jouw kantoor zo wordt ingericht dat het voldoet aan al je behoeftes. Voor meer informatie neem geheel gratis en vrijblijvend contact op met één van onze kantoorexperts via +32 78 48 10 91. Mailen mag ook, dat kan naar: info@skepp.com. Wij geven graag advies over creatieve kantoorinrichting voor je toekomstige kantoor te huur.


Neem contact op!

Kantoorinrichting met Officeplanner

Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorinrichting of zoek je enkel wat meubilair voor je kantoor? Ga dan voor Officeplanner! Je richt zelf virtueel je droomkantoor in of vraagt een persoonlijk inrichtingsvoorstel aan door onze Personal Designer. Daarnaast kun je ook direct meubilair bestellen in de webshop. Meer weten over de mogelijkheden van Officeplanner? Download dan gratis de brochure, lees meer over de ongekende flexibiliteit van Officeplanner en wie weet heb jij binnen no-time jouw droominrichting!

Download brochure