Wat worden de kantoorinrichting trends in 2020?

  • Door Femke Sand
  • vrijdag 3 januari 2020

We gaan even een blik werpen op de kantoorinrichting trends van het nieuwe jaar. De tijd vliegt en de kerstversiering is in de aanbieding en je medewerkers heb je allemaal al een gezond 2020 gewenst. We gaan nu de voorspelde kantoorinrichting trends voor 2020 bespreken. In deze voorspelde kantoorinrichting trends staat ‘gelukkig en gezond’ hoog in het vaandel. Lees hieronder alle kantoorinrichting trends van 2020:


05 designinrichtingspakket basis wensen eisen

1.   Positief effect op medewerkers met een biofilisch design

Er werd altijd aangenomen dat het gras van de buren altijd groener is, maar ook je eigen gras is aardig groen! Het is al een aantal jaren en trend om planten, groen en andere natuurlijke materialen toe te voegen aan de kantoorinrichting. Het is niet alleen een mooie toevoeging aan de inrichting maar het levert ook meer productiviteit en een verlaging van het ziekteverzuim op. Maar in 2020 is het niet alleen genoeg om veel losse planten te plaatsen in de kantoorinrichting.

Een 'biofilisch design' hebben we het liefst voor een kantoor. Een wat voor design denk je misschien nu? De natuurlijke aantrekkingskracht tussen natuur en mens is de korte verklaring voor 'biofilie'. Het verklaart het positieve effect van planten op medewerkers. We hebben al aangegeven dat alleen losse planten zeker niet genoeg is. Als uitgangspunt voor de hele inrichting gebruiken we de natuur. Dit kan door gebruik te maken van veel groen en natuurlijke materialen. Denk bijvoorbeeld aan een plantenmuur en het gebruik van hout als natuurlijk materiaal.

Kantoorruimte Nieuwezijds Voorburgwal 162 AmsterdamNatuurlijke materialen in combinatie met planten. Een echt biofilisch design! 

2.   Technische hoogstandjes rondom bedrijfsvoering 

Techniek staat ook op het lijstje van voorspelde kantoorinrichting trends maar is wel een lichte tegenstelling van het biofilisch design. Al een aantal jaar zijn technische oplossingen om het flexwerken en samen werken zo makkelijk mogelijk te maken aan de orde. 2020 Biedt nieuw technische hoogstandjes om zaken als bedrijfsvoering makkelijker te maken en om te kunnen besparen op personeelskosten.

Een digitale receptie bijvoorbeeld kan gebruikt worden door bezoekers om aan te geven voor wie ze komen, waarna de gastheer of vrouw een bericht krijgt om de bezoeker te verwelkomen. Een smart lock kun je gebruiken als vervanging voor sleutels en bedien je handig met een app. De verwachting is dat deze handige technische gadgets in 2020 een hoge vlucht gaan nemen omdat ze je leven een stukje makkelijker maken. Neem een kijkje in de webshop om meer te weten te komen over deze technische producten:


Officekit producten

3.   Ruimte voor ontspanning

Ontspanning is een bekende in het rijtje van kantoortrends. In 2018 werd deze trend al voorspeld door ons. En ook in 2020 blijft deze trend zeker hangen. Waar vroeger de focus lag op ontspanning door een de borrel op vrijdagmiddag en een spelletje doen met de collega's, verschuift deze naar een lekker ontspannend middagdutje. Slapen op het werk zit nog in de taboesfeer maar we verwachten dat in 2020 de 'powernaps' een stevige opmars gaan maken.

Slaapplek in de kantoorruimte Een slaapplek in de kantoorinrichting. Wat wil je nog meer?

We zien wel vaker plaatsen in de kantoorinrichting waar mensen even kunnen ontspannen of zitten of zelfs liggen. Een echte slaapplek hebben we nog niet gezien, terwijl het wel een feit is dat een middagdutje of powernap wel bevorderlijk is voor de productiviteit van werknemers. 2020 wordt zeker het jaar dat ruimte voor powernaps of snelle dutjes voorzien worden in de kantoorinrichting. Deze slaapplekken zullen in de toekomst niet meer weg te denken zijn.

2020 wordt het jaar dat werkgevers deze snelle dutjes gaan faciliteren.

4.   Circulaire kantoorinrichting trends

Groen, biologisch en duurzaam: met dit soort termen worden we platgegooid, maar er is een nieuwe trend bijgekomen die belangrijk wordt in 2020. Je zou zeggen dat het de zoveelste in het rijtje is, maar het is wel eentje die erg nuttig is en meer veelzeggend dan biologisch of duurzaam. 

We spreken over de term ‘circulair’. Circulair wilt zeggen dat er zo min mogelijk spullen en grondstoffen weggegooid worden en er zo veel mogelijk aan recycling of hergebruik gedaan wordt. Lekker behapbaar, erg representatief als bedrijf en daarnaast ook erg mooi in de kantoorinrichting. Hergebruikt is zeker niet standaard of oubollig. Voldoende redenen om dus voor deze trend kantoorinrichting te gaan.  

Kantoorruimte John M. KeynespleinEen hond als kantoordier zorgt voor een verbeterde werksfeer. 

5.   Kantoordier

Moet je alleen thuis plezier hebben van een hond? Een hond op het kantoor kan ook leuk zijn. Een hond zorgt ervoor dat je af en toe een kleine pauze kunt houden om het beestje te aaien of om even uit wat aandacht te geven. Een hond op de werkvloer zorg voor een betere werksfeer en ook een lager ziekteverzuim. In sommige kantoren is er zelfs een lijst wie wanneer de hond uitlaat en zo komen je medewerkers ook vaker buiten. Een kantoorinrichting trend met alleen maar voordelen dus!

Wij voorspellen dat de hond komend jaar meer en meer aangetroffen zal worden op de werkvloer.

Er moet wel goed nagedacht worden over een hond op kantoor. Niet iedereen is bijvoorbeeld een hondenliefhebber of wie weet zelfs allergisch en dat kan een reden zijn waarom het nog niet onmiddellijk een gangbare trend in de kantoorinrichting is. We voorspellen dat de hond steeds vaker aanwezig zal zijn op de werkvloer en een trend kantoorinrichting wordt. Voor de hond moet je natuurlijk wel een fijne plek voorzien in de kantoorinrichting zodat hij lekker kan slapen en liggen.

 

6.   Aandacht voor de medewerker

Het is steeds belangrijker om gelukkig te zijn en dit telt niet alleen meer voor het privéleven. Mensen willen zich ook op het werk gelukkig en gewaardeerd voelen en plezier in hun werk beleven. Het is al lang niet meer zo dat werken puur voor het geld is. Ook kantoorinrichting trends doen hierin mee. De werkomgeving moet de medewerker een goed gevoel geven.

 

We weten allemaal dat de klant koning is, maar in een goed bedrijf is de medewerker keizer.

Een mooie kantoorinrichting kan daar aan bijdragen en ook het bieden van meer dan alleen werkruimte is hiervoor een fijne toevoeging. Denk hierbij aan een gym, een yogaruimte, een spelkamer of zelfs een klimmuur. Uit het kantoor en de kantoorinrichting moet blijken dat aan de medewerker zijn welzijn en plezier gedacht is. We weten allemaal dat de klant koning is, maar in een goed bedrijf is de medewerker keizer.

Kantoorruimte Gustav Mahlerplein 28In deze kantoorinrichting de kleur oranje afgestemd met witte accessoires en meubelen.

7.   Kies voor kleur

Last but, not least in ons lijstje met voorspelde kantoorinrichting trends in 2020: kleur in de kantoorinrichting! Scandinavisch design, hout, pastelkleuren, zwart en wit tinten, het is allemaal even mooi, maar anno 2020 wordt het een beetje saai. Dat betekent niet dat je opeens voor een hysterisch kleurenpalet moet gaan wat betreft kantoorinrichting trends, maar kies één of twee passende kleuren uit en voeg deze toe in je kantoorinterieur.

Ga voor gekleurde accessoires, een gekleurde bank, vloerkleed of een hele gekleurde muur in de kantoorinrichting. Mocht je het helemaal spannend willen maken, kun je ook gaan voor een muur met een behangetje met grappige of hippe print. Zo zet je gelijk de goede toon voor de rest van het jaar.

Vooruitblik op de kantoorinrichting trends

Hoewel we niet in de toekomst kunnen kijken, zijn bovenstaande voorspelde kantoorinrichting trends wat ons betreft zeker een blijvertje! En nu ben jij ook helemaal op de hoogte van wat er speelt in 2020. Op zoek naar nog meer inspiratie voor  kantoorinrichting trends? Neem eens een kijkje naar Officeplanner, de one-stop-shop die je verder helpt met het verwerken van de voorspelde kantoorinrichting trends in jouw kantoorruimte. 

11 officeplanner meest flexibele kantoorinrichting

Kantoorinrichting met Officeplanner

Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorinrichting of zoek je enkel wat meubilair voor je kantoor? Ga dan voor Officeplanner! Je richt zelf virtueel je droomkantoor in of vraagt een persoonlijk inrichtingsvoorstel aan door onze Personal Designer. Daarnaast kun je ook direct meubilair bestellen in de webshop. Meer weten over de mogelijkheden van Officeplanner? Download dan gratis de brochure, lees meer over de ongekende flexibiliteit van Officeplanner en wie weet heb jij binnen no-time jouw droominrichting!

Download brochure