3/4 Verhoogde stress door 'Het Nieuwe Werken'

  • Door Thijs van Eerden
  • woensdag 28 januari 2015
  • 10

In het eerste onderdeel van de blogserie: Verhoogde stress door ‘Het Nieuwe Werken’ werd in ingegaan op Het Nieuwe Werken en de toenemende stress bij Werknemers hierdoor. In het tweede deel werd ingehaakt op kantoorbeleving en de inrichting van de bedrijfsruimte. In dit derde en voorlaatste deel van de blogserie worden 4 tips voor productiever werken op een rijtje gezet. Dit heeft namelijk ook positief effect op verminderende stress bij werknemers.


1. Werk met een kleine, eenvoudige To-Do list

Het is van belang om te stoppen met ellenlange takenlijsten voor de komende maanden. Schrijf daarentegen in het kort op wat er per dag bereikt moet worden. Welke punten moeten uitgevoerd worden voordat je met een tevreden gevoel naar huis gaat? Zorg er wel voor dat de opgeschreven punten per dag realistisch zijn. Je kunt beter minder opschrijven en dit naar tevredenheid afronden, dan teveel opschrijven en dit gehaast afraffelen. Het gevoel van voltooiing is namelijk waardevol.

overvolle todolijst

2. Doe de vervelendste taak als eerste

Sommige dagen verlopen niet erg productief. Af en toe is een vervelende taak waar je tegenaan zit te hikken de oorzaak hiervan. Dit kan het plegen van een vervelend telefoontje zijn, het afronden van een rapport of iets anders. Vervolgens worden deze vervelende taken uitgesteld naar de volgende dag. Dit heeft veel invloed op de mate van effectiviteit tijdens je werkdag. Een goed initiatief hiervoor is om de meest vervelende taak direct op te pakken in het begin van je werkdag. Dit geeft rust en een voldaan gevoel, zodat ook de rest van de dag effectief gewerkt kan worden.

3. Beloon jezelf

Na een periode van hard werken mag je jezelf best belonen. Dit kan van alles zijn, bijvoorbeeld even je Social Media checken, pauze nemen of een kop koffie drinken in een loungeruimte. Momenten van hard werken moeten afgewisseld worden met momenten van ontspanning om zo productief mogelijk te werken.

koffie

4. Geniet van je werk!

Werken wordt leuker wanneer je er van kunt genieten. Niet alleen het eindresultaat geldt, er kan ook genoten worden van alle werkzaamheden die samen bijdragen aan het behalen van de doelstelling. Neem de tijd voor je werkzaamheden, pak er een lekkere kop koffie bij, zet goede muziek op en zorg ervoor dat je jezelf beloond (wederom tip 3) na afronding van de taak. Op deze manier maak je het jezelf een stuk makkelijker tijdens een dag op kantoor.

Door bovenstaande tips na te streven kan er productiever gewerkt worden. Vooral de vierde tip is erg van belang. Elke werkdag draagt bij aan je persoonlijke ontwikkeling, geniet hier dus vooral van. In het volgende en laatste onderdeel van de blogserie worden tips voor een win-win situatie tussen werkgever en werknemer op een rijtje gezet. Houdt onze blog dus regelmatig in de gaten.

Kan ik je ergens mee helpen?

Kim
Vastgoedconsultant


Waarom SKEPP?

  • Geen verplichtingen
  • Binnen 1 uur antwoord
  • Klantenbeoordeling 9.2/10

Download hier ons magazine: Offline

In ons magazine 'Offline' vind je de beste kantoortips, meest toffe kantoorpanden, laatste trends voor je kantoorinrichting en meest unieke bedrijven uit Nederland. Win informatie in, profiteer van de tips en doe inspiratie op!