Hoe ziet de digitale werkplek er uit?

  • Door Bente Meulenkamp
  • vrijdag 8 mei 2020

Een digitale werkplek wat is dat nou eigenlijk? Het is tegenwoordig ondenkbaar om te kunnen werken zonder beschikking tot internet of online bestanden. Werk je vanuit huis of op kantoor? Dat maakt met behulp van de digitale werkplek niet meer uit! Het gebruik maken van een digitale werkplek wordt ook wel het nieuwe werken genoemd. Een digitale werkplek heeft een positieve uitwerking op je medewerkers. Het verhoogt niet alleen het onderlinge groepsgevoel van je personeel, maar biedt nog meer voordelen. Ben je benieuwd hoe de digitale werkplek eruit ziet en wat de voordelen zijn? Dat lees je in dit blog.


Een digitale werkplek, wat is dat?

De digitale werkplek wordt gezien als een plek waarop je medewerkers alle belangrijke bestanden, tools en overige informatie kan vinden. De digitale werkplek is een online werkomgeving voor je medewerkers. Dankzij de online werkomgeving blijven medewerkers toch in contact met elkaar. De digitale werkplek biedt vaak communicatietools, zoals een chat. Zo kunnen medewerkers onderling met elkaar communiceren. De chat voelt als een laagdrempeliger communicatiemiddel, dan bijvoorbeeld de mail. Dit bespaart weer veel tijd, doordat je niet steeds hoeft te wachten tot een mail wordt beantwoord.

Naast een handige chatfunctie, mogen ook de bestanden en tools die je werknemers nodig hebben niet ontbreken. De digitale werkplek is het centrale verzamelpunt voor alle benodigde bestanden. Hierdoor hoeven je werknemers niet meer lang te zoeken naar de bestanden die ze nodig hebben. Met de digitale werkplek bespaar je op kostbare tijd van je werknemers: het lang zoeken naar bestanden is verleden tijd. Hoe ga jij de digitale werkplek inrichten?

Is een digitale werkplek wat voor jou?

Vanuit huis of vanaf kantoor; met de digitale werkplek kun je overal aan de slag

Laptop open en je kunt overal aan het werk

Wat heb je nodig voor een digitale werkplek? Internet en een laptop! Heb je geen device waar je internet op hebt? Dan kan je niet deelnemen aan de digitale werkplek. Voor de inrichting van de digitale werkplek zijn er verschillende apps en tools beschikbaar.Wil je een tool waarmee je gemakkelijk kunt chatten met elkaar? Of ben je op zoek naar een tool waarmee al je medewerkers de bestanden binnen één klik hebben gevonden? Door deze vragen te beantwoorden weet jij wat je verwachting is van de digitale werkplek. Niet elke tool biedt hetzelfde pakket aan waarmee je online informatie kunt uitwisselen. 

Welke voordelen biedt een digitale werkplek?

Het grootste voordeel van een digitale werkplek, is toch wel dat de interne communicatie sneller gaat. Eerder in dit blog kon je al lezen dat, met behulp van een chatfunctie, communicatie tussen medewerkers zeer laagdrempelig is. Daarnaast kunnen medewerkers gemakkelijker bestanden uitwisselen waardoor samenwerkingen vloeiender gaan. Een digitale werkplek biedt tot slot de vrijheid voor je medewerkers om te kiezen op welke locatie ze aan het werk gaan. Vanaf welke locatie werkt jouw personeel? 

"Snellere communicatie tussen medewerkers door de chatfunctie"

Werken in de cloud? Zorg dat je AVG op peil is!

Is de digitale werkplek iets voor jouw onderneming? Houdt dan rekening met de AVG en werken in de cloud. Je wil natuurlijk niet dat gegevens van je medewerkers of je bedrijf op straat komen te liggen. De meeste beschikbare tools voor de digitale werkplek hebben de AVG op orde. Als je betrouwbare software gebruikt voor het digitaal werken, dan hoef je je geen zorgen te maken. Door in de cloud te werken, kun je er vanuit gaan dat je bestanden goed zijn beveiligd. Werk jij ook in de cloud? Dan kan je ten allen tijden bij je bestanden, maar ben je er ook van verzekerd dat deze documenten niet zomaar op straat komen. 

Digitaal werken vanaf kantoor

Het beveiligen van de digitale werkplek is een must!

Waarom een digitale werkplek?

In dit blog hebben we al benoemd dat een digitale werkplek bijdraagt aan de productiviteit van je werknemers. Een digitale werkplek zorgt ook voor tijdsbesparing. Maar waarom moet jij nou beginnen met het werken via de digitale werkplek? Een digitale werkplek zorgt voor verbinding, doordat het een interactief communicatiekanaal is voor de werknemers.wat zorgt voor meer interactie onder de werknemers.

Een digitale werkplek zorgt er ook voor dat het werk leuk blijft en stimuleert de motivatie onder je personeel! Dit heeft vooral te maken met de snelle samenwerkingen die plaats vinden. Werknemers kunnen via de digitale werkplek gemakkelijker samenwerken, wat zorgt voor een goede kennis mix van verschillende afdelingen die samenwerken. Door de digitale werkplek te gebruiken, maak je het voor je werknemers mogelijk om op een andere manier kennis te delen. Leer van elkaar en maak gebruik van elkaars kennis door te werken met de digitale werkplek. Verzamel en bundel alle gegevens op 1 plek. Handig, nietwaar?

De digitale werkplek het nieuwe werken

Is de digitale werkplek wat voor jouw onderneming en medewerkers? Het eindeloos zoeken naar bestanden is verleden tijd met de digitale werkplek. Medewerkers kunnen daarnaast eenvoudig middel een chat samenwerken. niet alleen scheelt dat weer in het versturen van mails, maar verhoogt dat ook de productiviteit en het onderlinge groepsgevoel. Werk jij met jouw personeel vanaf kantoor of vanaf huis? De digitale werkplek ondersteunt je daarbij! 


Neem contact op!

 

Kantoorinrichting met Officeplanner

Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorinrichting of zoek je enkel wat meubilair voor je kantoor? Ga dan voor Officeplanner! Je richt zelf virtueel je droomkantoor in of vraagt een persoonlijk inrichtingsvoorstel aan door onze Personal Designer. Daarnaast kun je ook direct meubilair bestellen in de webshop. Meer weten over de mogelijkheden van Officeplanner? Download dan gratis de brochure, lees meer over de ongekende flexibiliteit van Officeplanner en wie weet heb jij binnen no-time jouw droominrichting!

Download brochure