Dit is het effect van een Smart Building voor jouw onderneming

  • Door Leonie Schabbink
  • donderdag 24 oktober 2019

Een Smart Building is een gebouw waarin alles samenkomt op het gebied van technologie. Aspecten als cloudoplossingen en Internet of Things, maar ook duurzaamheid worden met elkaar gecombineerd en creëren zo een Smart Building. Wil jij meer weten over het concept Smart Building en ben je benieuwd of het interessant is voor jouw onderneming? Lees hieronder alle informatie die je nodig hebt! 


Wat houdt een Smart Building precies in? 

In een Smart Building wordt technologie gebruikt om verschillende aspecten samen te laten komen. Belangrijke onderdelen in een Smart Building zijn de sensoren en smart devices van een gebouw. De smart devices communiceren met elkaar, maar ook met jou als gebruiker. Deze communicatie gaat via het internet; Internet of Things. Het is dus niet alleen een opeenstapeling van alle beschikbare technologieën en installaties; het gaat om een gebouw dat verder denkt. Bij SKEPP wordt een Smart Building gerealiseerd met Officekit

"The science of today is the technology of tomorrow" - Edward Teller 

Hoe creëer je een Smart Building?

Bij kantoorpanden die nieuw gebouwd worden kan direct rekening gehouden worden met het creëren van verschillende aspecten voor een Smart Building. Ook is het mogelijk om bestaande gebouwen om te zetten naar een Smart Building. Vaak is er al een algemeen netwerk aanwezig en worden gegevens over het gebouw bijgehouden in een gebouwbeheersysteem. 

Een gebouwbeheersysteem hoeft dan alleen nog zelfstandig te worden in wat te doen met de data. Hiervoor is Officekit het perfecte product, het bevat namelijk alle mogelijkheden om jouw kantoorpand te veranderen van een normaal gebouw naar een Smart Building. Officekit kan aangepast worden naar jouw onderneming, zodat het volledig is ingespeeld op jouw wensen en eisen.

Hoe ziet een Smart Building eruit? 

Meldingen worden niet enkel weergegeven, maar ze worden ook geïntegreerd en geanalyseerd. De communicatie tussen de diverse sensoren en devices zorgt ervoor dat alles op elkaar afgestemd kan worden. Mogelijke storingen worden vroegtijdig gesignaleerd, waarna deze zo snel mogelijk verholpen kunnen worden. Daarnaast zorgt de communicatie met jou als gebruiker ervoor dat we volledige controle hebben over het kantoorpand.

Zonder enige moeite kunnen aanpassingen worden doorgevoerd in het gehele kantoorpand. Zo kun je relatief voor de hand liggende aspecten beïnvloeden met technologie, maar ook verschillende gecompliceerdere taken kun je in een Smart Building aansturen met technologie. Hierbij kun je denken aan de beveiliging van een pand tot aan het afrekenen van je lunch in de pauze. 

werkplek kantoorruimte huren in apeldoorn roggestraat skepp 750Je lunch kun je gewoon digitaal afrekenen, zo kun je direct gaan zitten en genieten van de pauze.

Wat voegt een Smart Building toe voor jouw onderneming? 

De werkomgeving voor jou en je medewerkers kan aangepast worden met behulp van een klimaatsysteem. Door een klimaatsysteem toe te passen op jouw kantoorruimte zullen de energiekosten lager worden. Ook facilitaire kosten kunnen worden verlaagd, doordat onderhoud en schoonmaak gekoppeld worden aan het daadwerkelijke gebruik van een kantoorpand. 

Bij het eerder genoemde product Officekit worden meerdere tech-componenten gecombineerd zoals keyless access, de digitale receptie en sensoring waardoor je kunt besparen op personeelskosten. Dit zorgt ervoor dat er een budget vrijkomt om te investeren in hospitality van Officekit. Dit alles wordt vormgegeven en bijgehouden in de speciale SKEPP app. 

De Officekit tool van SKEPP 

Als beheerder van een kantoorpand krijg je een persoonlijk portaal in een specifiek ontwikkelde app. Door middel van dit portaal kun je jouw gebouw beheren. Alle huurvoorstellen, contracten en facturen worden eenvoudig en automatisch opgesteld via het persoonlijke portaal van de beheerder. Verder biedt het portaal inzicht in de financiële inkomsten van de kantoorruimten. 

Wat behoort zich tot deze tool? 

Naast het inzicht in de zakelijke ontwikkelingen rondom jouw kantoorpand biedt Officekit een kantoorpand nog veel meer. In een smart gebouw bevindt zich een dashboard waarop gegevens van de sensoren afgelezen kunnen worden. Denk hierbij aan de temperatuur, luchtkwaliteit, licht en bezetting. Ook deze zijn te vinden in de app. Verder kan de lunch die geleverd wordt door de huurders zelf worden afgerekend bij een zelfscan-apparaat.

Officekit product: Keyless accessMet keyless acces kun jij snel en makkelijk 24/7 je kantoorruimte in.

Is een Smart Building iets voor jouw onderneming? 

Een Smart Building wordt gerealiseerd voor het verduurzamen van jouw kantoorpand. Daarnaast zorgt het voor een effectievere en efficiëntere manier van werken. Ben je al helemaal overtuigd en wil je van jouw kantoorpand een Smart Building maken? Of heb je een vraag aan ons met betrekking tot Officekit, Smart Buildings of kantoren in het algemeen? Neem dan direct contact op met SKEPP en we helpen je gratis en vrijblijvend verder zodat jij straks kunt werken vanuit een Smart Building!


Neem direct contact op!

Kantoorinrichting met Officeplanner

Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorinrichting of zoek je enkel wat meubilair voor je kantoor? Ga dan voor Officeplanner! Je richt zelf virtueel je droomkantoor in of vraagt een persoonlijk inrichtingsvoorstel aan door onze Personal Designer. Daarnaast kun je ook direct meubilair bestellen in de webshop. Meer weten over de mogelijkheden van Officeplanner? Download dan gratis de brochure, lees meer over de ongekende flexibiliteit van Officeplanner en wie weet heb jij binnen no-time jouw droominrichting!

Download brochure