SKEPP ontvangt miljoeneninvestering om verder te groeien in België en Duitsland

  • Door Marije Lammerink
  • vrijdag 22 september 2017

SKEPP ontvangt van een investering van 2 miljoen euro om het concept 'Officeplanner' uit te rollen in Nederland, België en Duitsland. Dit wordt beschikbaar gesteld door een informal investor. Nu SKEPP is uitgegroeid tot de grootste zoekmachine voor kantoren in Nederland, is het tijd om de volgende stap te zetten.


Tijd voor de volgende stap: Officeplanner uitrollen in 3 landen

Met Officeplanner verandert de zoektocht van huurkandidaten naar een geschikt kantoor. Het concept brengt namelijk een nieuwe beleving en zorgt voor een ultieme flexibiliteit in het huisvesten van ondernemingen. Daarbij kan het gaan om start-ups maar ook beursgenoteerde bedrijven. Officeplanner speelt in op bedrijven met diverse omvangen.

officeplanner van skepp inrichtingsconcept urbanImpressies van het prefab design inrichtingsconcept van SKEPP: officeplanner.

Informal investor zet vertrouwen om in miljoenen investering

Het doel van SKEPP is om een optimale aansluiting tussen online en offline te vormen, door online data en offline beleving aan elkaar te koppelen. De informal investor gelooft in deze visie van SKEPP, waardoor hij het proptechbedrijf een investering van 2 miljoen euro schenkt om de visie tot uiting te brengen.

Officeplanner biedt beleving en flexibiliteit voor bedrijven

Zoals gezegd, Officeplanner zorgt voor een toffe beleving en enorm veel flexibiliteit voor bedrijven. Het prefab design inrichtingsconcept bestaat uit hippe cocons die zijn ingericht op basis van C4, dat staat voor de termen Connect, Conference, CoWork en Concentrate. Op deze manier vind je alles op kantoor waaraan je behoefte hebt. Van een rustige, eigen plek om je te concentreren tot een gezamenlijke vergader- of presentatieruimte.

Het concept is uitvoerbaar in 2 stijlen, namelijk URBAN en CITY. Met URBAN kies je voor de speelse, rebelse variant, terwijl CITY zich kenmerkt door haar professionele, zakelijke uitstraling. Kies voor de stijl die perfect aansluit bij jouw organisatie. De cocons zijn gemakkelijk verplaatsbaar en te herindelen. Beleving enerzijds en flexibiliteit anderzijds zorgen voor een ideaal totaalplaatje voor bedrijven die groeien of krimpen.

plattegrond c4 inrichtingsconcept officeplanner SKEPPDe 4 zones van het C4 inrichtingsconcept en de plattegrond van Officeplanner, waarin de 4 zones zijn opgenomen.

Per juni van start gegaan in België en per september ook in Duitsland actief

Als grootste online zoekmachine voor kantoren in Nederland was het voor SKEPP een uitstekend moment om in juni te starten met SKEPP België. Mart de Vos is als Sales Manager Belgium verantwoordelijk voor de opstart bij onze zuiderburen. Inmiddels bestaat het Belgische kantorenaanbod uit 40 kantoren. Per september is SKEPP ook actief op de Duitse kantorenmarkt, waar Niklas Rieke is aangesteld als Sales Manager Germany. Dit past goed in de ambities om uit te breiden naar meerdere landen.

niklas sales manager germany skepp5Niklas Rieke (rechts), Sales Manager Germany, schudt de hand van Joost Lansink, Managing Director van SKEPP, na het ondertekenen van het contract.

Van online broker naar proptechbedrijf dat (ver)huurders volledig ontzorgd

SKEPP startte in november 2013 startte als online broker, door vraag en aanbod van kantoorruimte middels het online platform bij elkaar te brengen. In oktober 2016 werd het takenpakket uitgebreid door ook de huurcontracten, facturatie, (online) documentatie op zich te nemen voor verhuurders en mocht het nodig zijn zelfs het incassotraject op te starten. Hiermee startte SKEPP met de financieel/administratieve dienst. Met de uitbreiding naar de buurlanden België en Duitsland en het lanceren van Officeplanner, is het takenpakket flink uitgebreid. Dit alles om zowel huurders als verhuurders van kantoorruimte te ontzorgen.

Lees ook de vorige editie: SKEPP spotlight | SKEPP verhuurt 220 m2 in Infinity in Amsterdam

Kantoorinrichting met Officeplanner

Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorinrichting of zoek je enkel wat meubilair voor je kantoor? Ga dan voor Officeplanner! Je richt zelf virtueel je droomkantoor in of vraagt een persoonlijk inrichtingsvoorstel aan door onze Personal Designer. Daarnaast kun je ook direct meubilair bestellen in de webshop. Meer weten over de mogelijkheden van Officeplanner? Download dan gratis de brochure, lees meer over de ongekende flexibiliteit van Officeplanner en wie weet heb jij binnen no-time jouw droominrichting!

Download brochure