Kennismaking! Zo ziet afstuderen bij SKEPP eruit

  • Door Jari Wesselink
  • donderdag 22 februari 2018

SKEPP presenteert de 5 nieuwe afstudeerders

Februari, een belangrijke maand voor vele studenten: tijd voor een nieuwe periode, tijd voor een stage of… tijd om te starten met afstuderen. De laatste loodjes van de studie, nog één keer alles geven om het felbegeerde papiertje binnen te hengelen. Wij faciliteren jaarlijks vele afstudeerders. In februari begroetten we weer 5 afstudeerders.


Celeste Velten, Jessica de Jong, Marloes Wargers, Job Zwart en Rob Spiele. De namen van onze nieuwe krachten, de studenten die ons over enkele maanden voorzien van advies. En waar mogelijk werken ze al mee, doen ervaring op in de praktijk bij SKEPP. Tijd voor een nadere kennismaking…

de afstudeerders van skepp albergen

Kijk ze staan, de nieuwe krachten van SKEPP!

Celeste Velten, afstudeerder binnen Team Sales

“De keuze voor SKEPP was voor mij al snel gemaakt”, zegt Celeste Velten (21) overtuigend. De in Enter woonachtige student Facility Management (op Saxion Hogeschool Deventer), volgde de minor Makelaardij. In die periode weet ze het zeker: de combinatie facility management en vastgoed… Dat is interessant en die aspecten komen bij SKEPP samen! Ze roemt de ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, begeleiding en uitdagingen.

“Ik hoop mijn salesskills verder te ontwikkelen en zoveel mogelijk huurkandidaten te helpen in de zoektocht naar kantoorruimte.” Dit doet ze als afstudeerder binnen Team Sales, waarbij haar onderzoek gericht is op het door SKEPP ontwikkelde inrichtingsconcept Officeplanner. “Ik ga onderzoek doen naar verbeteringen die Officeplanner kunnen optimaliseren.”

celeste velten medewerker skepp

Celeste is al helemaal op haar plek in Team Sales, waar ze veel telefonisch contact heeft.

Jessica de Jong, afstudeerder binnen Team SKEPP Germany

Een advertentie op Facebook trok de aandacht van Jessica de Jong (24), woonachtig in Hengelo. Na het bezoeken van de website van SKEPP en positieve reacties uit de omgeving, besloot ze te solliciteren. Jessica is aanwinst van Team SKEPP Germany, iets dat goed past bij haar studie International Business and Languages.

De informele sfeer en aandacht voor haar scriptie benoemt ze als pluspunten van de eerste weken. De student van Saxion Hogeschool Enschede gaat de Duitse markt voor SKEPP onderzoeken. “Hierbij kun je denken aan cultuurverschillen, wetgeving en het gebruik van internet”, licht ze toe. Ze hoopt in juni een advies te geven hoe SKEPP als bedrijf de markt van de oosterburen moet benaderen.

werknemer jessica skepp germany

Jessica, druk, druk, druk...

Marloes Wargers, afstudeerder binnen Team Content & Marketing

Marloes Wargers (23) legt uit waarom ze besloot om een sollicitatie te sturen om te komen afstuderen: “SKEPP leek mij een dynamisch en jong bedrijf met veel leermogelijkheden”. De in Denekamp woonachtige student van Saxion Hogeschool Enschede gaat ook in op haar werkzaamheden. “Ik kan veel van mijn creativiteit kwijt in het schrijven van blogs en onderhouden van social media."

Als Marloes gevraagd wordt naar wat ze hoopt te leren, geeft ze een helder antwoord: “Praktijkervaring opdoen en meer inzicht krijgen in usability optimalisatie.” Dit gaat ze ook verwerken in haar scriptie, waarin ze zich bezighoudt met een onderzoek gericht op het optimaliseren van de usability van de website van SKEPP.

ResizedImageWzYwMCw0Nzdd ResizedImageWzEwMjQsODE0XQ afstuderen bij skepp2

Marloes, kopje koffie?

Job Zwart, afstudeerder binnen Team Development

De 23-jarige Job Zwart zocht een bedrijf dat altijd in ontwikkeling is als afstudeerbedrijf. En die heeft hij gevonden. “Het past daarom ook zo goed bij het onderwerp dat ik wil onderzoeken, namelijk de Blockchain techniek.” Hij studeert Vastgoed en Makelaardij op Saxion Hogeschool Enschede en woont ook in Enschede. Wat hem onder meer positief stemt, is de informele inrichting van het kantoorpand.

Met zijn opleiding verwacht je Job niet zo snel tussen de developers, maar dit heeft met zijn afstudeeronderzoek naar Blockchain te maken. “Het is juist heel leuk om met een vastgoedachtergrond bij Team Development te zitten, omdat ik anders naar problemen kijk.” Het onderzoeksresultaat zal uitmonden in een advies hoe Blockchain in het huidige verhuurproces geïmplementeerd kan worden."

sociaal hart skepp tafelvoetbal

Job & Rob! De heren tonen hun sportiviteit op kantoor... En, wie heeft gewonnen?

Rob Spiele, afstudeerder binnen Team Finance

Het businessmodel van SKEPP sprak Rob Spiele (21) enorm aan, hij vindt het interessant om te zien hoe start-ups acteren binnen traditionele markten als de vastgoedwereld. “Veel jonge werknemers, vol ambitie en erg innovatief”, typeert de Almeloër de young professionals van SKEPP.

Aan de Hanzehogeschool in Groningen studeert hij Bedrijfseconomie, waardoor hij zich in Team Finance op zijn plek voelt. “Ik wil erachter komen wat er nodig is om binnen een bedrijf als SKEPP op de financiële afdeling te werken”, zegt hij. Het afstudeeronderzoek gaat over de gevolgen van de PSD2, een nieuwe betalingsrichtlijn die vanuit de EU is opgelegd. Middels een adviesrapport gaat hij SKEPP aangeven hoe om te gaan met de gevolgen van de richtlijn.

“Serieus wanneer er gewerkt moet worden, ontspannen en gezellig wanneer het kan.”

Gemoedelijke, laagdrempelige en informele sfeer; dat is afstuderen bij SKEPP

Rob typeert de sfeer op kantoor bij SKEPP als volgt: “Serieus wanneer er gewerkt moet worden, ontspannen en gezellig wanneer het kan.” Hij kan op bijval rekenen van de andere afstudeerders. Celeste: “Samen wordt gezorgd voor een gemoedelijke, laagdrempelige en informele sfeer.” En ook Job kan zich daar in vinden, zo prijst hij de communicatie. “Dat gaat super vlot, mensen liggen op één lijn en hebben veel raakvlak met elkaar.”

Toevallig of niet, alle afstudeerders halen de dagelijkse lunch aan. Een moment dat de mensen van SKEPP gezellig om een lange tafel staan, waar van alles wordt besproken. “Een van de hoogtepunten van de dag”, zegt Marloes erover. Jessica vult haar aan: “De gezamenlijke lunch vind ik ook erg gezellig. SKEPP is zeker een aanrader als stagebedrijf.” Zo, de voorstelronde zit erop! Tijd om nu echt te gaan afstuderen… Hopelijk kunnen we omstreeks juni opnieuw een update geven. Met 5 (!) knallende champagneflessen!

Kantoorinrichting met Officeplanner

Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorinrichting of zoek je enkel wat meubilair voor je kantoor? Ga dan voor Officeplanner! Je richt zelf virtueel je droomkantoor in of vraagt een persoonlijk inrichtingsvoorstel aan door onze Personal Designer. Daarnaast kun je ook direct meubilair bestellen in de webshop. Meer weten over de mogelijkheden van Officeplanner? Download dan gratis de brochure, lees meer over de ongekende flexibiliteit van Officeplanner en wie weet heb jij binnen no-time jouw droominrichting!

Download brochure