Smart Building

De arbeidswereld bevindt zich in het digitale tijdperk, waarin alles continu verandert. De trend van automatisering en digitalisering heeft gevolgen voor de kantoorwereld. Het duurt niet lang meer, voordat ons leven wordt gevormd door technologie. De belangrijkste factor? Digitalisering! Ook Smart Buildings vallen onder deze categorie. In dit informatieve artikel lees je meer over Smart Buildings en hoe jij dit kan inzetten voor jouw organisatie.


De arbeidswereld bevindt zich in het digitale tijdperk, waarin alles continu verandert. De trend van automatisering en digitalisering heeft gevolgen voor de kantoorwereld. Het duurt niet lang meer, voordat ons leven wordt gevormd door technologie. De belangrijkste factor? Digitalisering! Ook Smart Buildings vallen onder deze categorie. In dit informatieve artikel lees je meer over Smart Buildings en hoe jij dit kan inzetten voor jouw organisatie.

Vragen die in jouw hoofd zullen zitten, zijn: wat is Smart Building? Is een Smart Building geschikt voor mijn organisatie? Welke mogelijkheden heb ik als huurder van een slimme kantoorruimte? Wat zijn de voor- of nadelen van een Smart Building? Is de transformatie mogelijk van een regulier kantoorpand naar een Smart Building?

Wat is een Smart Building?

Een Smart Building is een kantoorpand van de toekomst, maar wel een kantoorpand van de toekomst dat je nu al kan realiseren. Een Smart Building is in feite een upgrade waaraan technische componenten zijn toegevoegd. De aanwezige technologie wordt afgestemd op de medewerkers en/of bezoekers en de activiteiten in het kantoorpand. Smart Buildings leren, stimuleren en verzamelen kostbare gegevens middels de nieuwste technologieën. Deze technieken kunnen alle kanten op gaan. Denk bijvoorbeeld aan cloudoplossingen of automatiseringstechnologieën. Hieronder lichten we de eigenschappen van een Smart Building toe, zodat je precies weet wat je van een intelligent gebouw kan verwachten.

Business Center in BerlinEen Smart Building heeft doorgaans zijn eigen gebouwsnetwerk. 

Wat kan een Smart Building doen wat reguliere panden niet kunnen? 

In een Smart Building, oftewel een slim kantoorpand, komt alles samen op het gebied van technologie. Stel je een kantoorpand voor dat is uitgerust met diverse handige gereedschappen. Denk aan het meten van de kantoortemperatuur of bijvoorbeeld het vergrendelen van deuren. Deze functies staan in verbinding met een netwerk en beheer je via een app. Dit is mogelijk dankzij Internet of Things. Kortom, een migratie van netwerken in de fysieke en virtuele wereld. 

Communiceren middels intelligente apparaten

Dankzij het internet zijn we in staat om te communiceren en werken middels intelligente apparaten. In een Smart Building zijn meerdere intelligente snufjes met elkaar verbonden. Een slim kantoorpand denkt vooruit. SKEPP heeft een breed scala aan slimme producten waarmee jij jouw kantoorpand kan uitrusten. Zo kan je stap voor stap een Smart Building creëren. Ontdek direct hoe je met Officekit een slim kantoorpand realiseert. 

Hoe kan ik mijn kantoorpand upgraden naar een Smart Building?

Bouw je een nieuw kantoorpand? Houd dan rekening met het verwerken van slimme apparaten. Huur je een bestaand kantoorpand, ook dan kan je het kantoor slimmer maken. Hiervoor zijn er diverse mogelijkheden. Zo kan je het kantoorpand eenvoudig en voordelig uitrusten met een smart lock systeem of helpt de digitale receptie jouw klanten verder. Daarnaast kan je denken aan beveiligingssystemen waarmee je het totale pand beveiligd. En wat dacht je van een intelligent airconditioningssysteem? Dit behoort tot de vele mogelijkheden op het gebied van Smart Building. 

Officekit SKEPPOfficekit biedt veel opties voor jouw onderneming!

Officekit helpt jou verder

Officekit biedt veel technische features waarmee je jouw kantoor kan voorzien van de nieuwste technologie. Kijk eens naar de keyless entry, daarmee open je deuren met je smartphone. Ook is het mogelijk om een digitale receptie in huis te halen. Zo zorg je er voor dat het bezoek zich kan aanmelden voor een afspraak. Handig, toch? En wat dacht je van een digitaal betaalstation? Ook dat behoort tot de opties van Officekit. Integreer Officekit eenvoudig in jouw kantoorconcept. Bijkomend voordeel: je bedient alle producten eenvoudig vanuit de SKEPP app.

Wat zijn de voordelen van een Smart Building?

Als ondernemer vraag jij je vast af of de transformatie naar een Smart Building noodzakelijk is en welke voordelen het oplevert. Om hier antwoord op te geven hebben we de voordelen van een Smart Building opgesomd. Neem gauw een kijkje:

  • Kostenbesparing
  • Onderhoud wordt aangegeven
  • Energiezuinig én duurzaam
  • Onderdeel van de moderne arbeidswereld
  • Optimaliseert alle processen
  • Verbetering leefomgeving
  • Bestuur eenvoudig vanaf smartphone middels app
  • Alle gegevens in één oogopslag inzichtelijk

Wat zijn de nadelen van een Smart Building?

Het creëren van een Smart Building brengt veel voordelen met zich mee. Toch zijn er ook een aantal nadelen die je in overweging moet nemen. Denk aan: hoge investeringskosten, gegevensprivacy en afhankelijkheid van een smartphone. Deze nadelen zijn belangrijk om af te wegen tegen de voordelen, voordat je investeert in een Smart Building.

Interesse? Ontvang meer informatie van SKEPP

Heb je vragen over Smart Buildings en wil je meer weten over Officekit? Of ben je op zoek naar een kantoor om te huren welke voldoet aan jouw wensen en interessante feautures heeft? Neem dan contact op met de kantoorexperts van SKEPP. Zij helpen je gratis en geheel vrijblijvend bij het zoeken naar een geschikt kantoor voor jou of passende Officekit producten. Telefonisch zijn we bereikbaar op: 078 48 10 91. Liever mailen? Ook dat kan! Stuur jouw vragen naar info@skepp.com. SKEPP - Office as a Service!

Kantoorinrichting met Officeplanner

Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorinrichting of zoek je enkel wat meubilair voor je kantoor? Ga dan voor Officeplanner! Je richt zelf virtueel je droomkantoor in of vraagt een persoonlijk inrichtingsvoorstel aan door onze Personal Designer. Daarnaast kun je ook direct meubilair bestellen in de webshop. Meer weten over de mogelijkheden van Officeplanner? Download dan gratis de brochure, lees meer over de ongekende flexibiliteit van Officeplanner en wie weet heb jij binnen no-time jouw droominrichting!

Download brochure