Scandinavische kantoorinrichting

Een Scandinavisch kantoorinterieur is eenvoudig, ingetogen en functioneel. Veelal wordt er gebruik gemaakt van natuurlijke materialen en kleuren.


Wat zijn de kenmerken van een Scandinavische kantoorinrichting? Hoe realiseer je dit? Wanneer kies je voor deze stijl in jouw kantoorruimte? Wij beantwoorden al deze vragen.

Een Scandinavische kantoorinrichting kenmerkt zich door een minimalistische en simplistische sfeer. Het kleurpallet bestaat vooral uit kalme en neutrale tinten, met vaak zoveel mogelijk wit, lichtblauw en grijstinten voor een typisch Scandinavisch design. Een strak lijnenspel vormt de basis en de nadruk komt te liggen op ruimte. De kantoorruimte is vaak clean en open, waardoor de nadruk op bepaalde elementen komt te liggen, zoals bijzonder kantoormeubilair of accessoires.

Er zijn 2 verschillende stijlen van een Scandinavisch interieur voor kantoor

Het Scandinavische design uit het hoge noorden is onder te verdelen in maar liefst 2 verschillende stijlen. De eerste stijl is erg rustig door de vergrijsde kleurnuances. In deze stijl wordt er veel gebruik gemaakt van betonnen elementen en donker kantoormeubilair. Deze kantoorinrichting bevat weinig kleur en oogt erg clean. Er is een strak lijnenspel aanwezig en het gebruik van accessoires in de kantoorruimte is beperkt. Deze stijl is erg goed te combineren met industriële elementen.

Scandinavisch interieurDit Scandinavisch interieur kenmerkt zich door grijze tinten

 

De tweede stijl kenmerkt zich vooral door een lichte basis. Naast wit wordt er daarom vaak gewerkt met natuurlijke tinten en zachte kleuren zoals pasteltinten. Houten elementen zijn ook terug te vinden in deze Scandinavische kantoorinrichting. Dit door middel van houten tafels, houten stoelen, houten vloeren of houten balken aan het plafond. Geometrische en grafische prints worden ook af en toe gebruikt in dit interieur. 

Scandinavische kantoorinrichtingNatuurlijke tinten en materialen, gecombineerd met pastelkleuren en een strak lijnenspel

Simplistisch, minimalistisch, functionaliteit en kwaliteit

Dit is waar een Scandinavische kantoorinrichting om draait. Het design is strak en simpel. De focus ligt op functionaliteit en hoge kwaliteit, wat terug te zien is in het gebruik van materialen. Dit design zorgt er voor dat jouw kantoorpand een moderne uitstraling krijgt zonder kil over te komen. Doordat er geen overkill is aan accessoires en kantoormeubilair zorgt deze stijl voor een efficiënte kantoorinrichting.

Eenvoudig jouw kantoor stijlvol inrichten

Weet jij niet hoe je een kantoorinrichting realiseert die bij jou past? Wij kunnen jou hier gemakkelijk bij helpen, door middel van ons prefab design inrichtingsconcept Officeplanner. Hierbij heb je de keuze uit 2 stijlen voor jouw kantoorruimte. Jouw kantoor wordt zó ingericht dat het voorziet in al je behoeftes. Neem voor meer informatie contact op met één van onze vastgoedconsultants via 085 – 877 05 19. Of stuur ons een WhatsApp via 06 20 86 79 57. Mailen mag ook, dat kan naar: info@skepp.nl

Lees de volgende blogs eens

Lees ook deze artikelen

Kan ik je ergens mee helpen?

Kas Bruinsma
Vastgoedconsultant


Waarom SKEPP?

  • Geen verplichtingen
  • Binnen 1 uur antwoord
  • Klantenbeoordeling 9.2/10

‘Zo bespaar je op huurkosten van kantoorruimte’

In deze whitepaper ‘Zo bespaar je op de huurkosten van kantoorruimte’ zetten we de Tips & Tricks om geld te besparen bij het huren van kantoorruimte voor je op een rijtje. Want ieder bedrijf houdt haar vaste lasten natuurlijk graag zo laag mogelijk.