Industrieel kantoor

Sinds 2014 zijn industriële kantoorruimten erg populair in België. Een gietbetonnen vloer en verwijdering van systeemplafonds en vintage kantooritems complementeren de industriële look van een kantoor. Lees dit artikel voor tips en doe inspiratie op!


Op zoek naar een industrieel kantoor? Goede keuze! In de afgelopen jaren zijn industriële kantoorinrichtingen helemaal hot geworden. Op deze pagina geven wij je inspiratie, door middel van bestaande voorbeelden in de praktijk die ook voor jouw bedrijf eenvoudig toepasbaar zijn. SKEPP heeft een ruim aanbod van kantoren in Antwerpen, Brussel en Mechelen die zeker de moeite waard zijn.

Een industriële basis als kantoor

vergaderen asterweg amsterdam kantoorpand

Op deze afbeelding zie je geen industriële kantoorinrichting maar juist de basis van dit kantoorpand is industrieel. Kijk naar de vloer van gietbeton, zie de robuuste overheaddeur (ook lekker in de zomer trouwens) en merk op dat het systeemplafond is verwijderd. Door de leidingen weer in het zicht te brengen, krijgt het kantoor een industriële uitstraling. Een industriële basis is erg goed te combineren met bijvoorbeeld een Scandinavisch kantoordesign of moderne kantoorinrichting.

Tip: vraag aan de verhuurder of je het systeemplafond mag verwijderen. 

Meubels die je kantoor een industriële uitstraling geven

eindhoven kantoorpand vergaderruimte industrieel karakter

In tegenstelling tot de eerste afbeelding, zie je hier een vrij standaard kantoor in Antwerpen. Een systeemplafond en witte muren, zoals in bijna elk kantoorpand. In tegenstelling tot de kantoorruimte in het eerste voorbeeld, zijn het hier juist de meubels die een industriële look geven aan deze ruimte. Let vooral op de lamp en de tafel die deze kantoorruimte een hippe en industriële uitstraling geven.

Een industriële inrichting in combinatie met een industriële basis

kantoor industrieel eindhoven

Voorgaande twee kantoorruimten bekeken? Dit kantoorpand heeft zowel in de basis een industriële uitstraling alsmede een industriële inrichting met kantoormeubels. De inhouse-barista bedient je met een op ambachtelijke wijze gemaakte koffie en de haarbarbaar knipt je terwijl je aan het werk bent. In dit geval geen zichtbare leidingen maar wel een onbewerkte muur en veel staalgebruik in de trap en de bar van de barista.

Een kantoorpand met industrieel raamwerk

buitenzijde industrieel kantoorpand orteliuslaan utrecht

Tot slot een pand met kenmerkende industriële gevels. De buitenzijde van het kantoorcomplex bestaat uit veel glas, stalen balken en beton. Typische industriële materialen die het gebouw een robuust karakter meegeven. Overigens is de binnenzijde van dit pand niet industrieel maar modern ingericht.

Ga nu zelf voor een industriële kantoorruimte

Een industriële look of vintage kantoorinrichting, voor veel bedrijven een wens en voor sommige bedrijven een must. Maar hoe creëer je een industriële uitstraling in jouw kantoor? Superlastig natuurlijk! Laat daarom jouw kantoorruimte inrichten met Officeplanner in de stijl URBAN. Hierbij helpen wij je bij een flexibele, stijlvolle en industriële inrichting van jouw kantoorpand. Onze kantoorexperts zijn te bereiken via +32 78 481091 of per mail via info@skepp.com

Kantoorinrichting met Officeplanner

Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorinrichting of zoek je enkel wat meubilair voor je kantoor? Ga dan voor Officeplanner! Je richt zelf virtueel je droomkantoor in of vraagt een persoonlijk inrichtingsvoorstel aan door onze Personal Designer. Daarnaast kun je ook direct meubilair bestellen in de webshop. Meer weten over de mogelijkheden van Officeplanner? Download dan gratis de brochure, lees meer over de ongekende flexibiliteit van Officeplanner en wie weet heb jij binnen no-time jouw droominrichting!

Download brochure