Blogserie: vergelijking kantoorpanden (1) - Amsterdam

  • Door Laure Strikker
  • vrijdag 7 februari 2020

In deze blogserie worden kantoorpanden in Amsterdam op een aantal aspecten vergeleken. Op deze manier kun je zelf bepalen wat voor jou belangrijk is bij het zoeken van kantoorruimte en daarbij kijken welk kantoor het beste bij jouw past. In de eerste editie van dit blog worden vier verschillende kantoren in onze hoofdstad Amsterdam vergeleken. Elk kantoorpand wordt vergeleken en middels een cijfer beoordeeld op de volgende aspecten: uitstraling, ligging, services en prijs.


Overschiestraat - Amsterdam Zuid-West 

Op deze prachtige locatie in de buurt van de Westlandgracht worden verschillende kantoorruimtes aangeboden voor de verhuur. Op deze locatie huren diverse bedrijven een kantoorruimte. Van bedrijven in de financiële sector en adviesbureaus tot reclamebureaus. Word jij de volgende?

Overshiestraat amsterdamHet hippe warme kantoorpand aan de Overschiestraat in Amsterdam.

Uitstraling - Cijfer: 8

Wat betreft de beleving is dit kantoor erg vooruitstrevend. De algemene ruimtes zijn warm ingericht en er zijn verschillende gezellige zithoeken gecreëerd om even te ontspannen. Dit kantoor is in 2014 nog volledig gerenoveerd, daardoor is er een hip, vooruitstrevend kantoorpand ontstaan aan de Overschiestraat in Amsterdam.

Ligging - Cijfer: 9            

Dit kantoorpand ligt op loopafstand van het metrostation Henk Sneevlietweg en is direct gelegen aan de ring van Amsterdam (A10). Voor mensen die het liefst met eigen vervoer reizen, is dit goed nieuws. Daarentegen hebben OV-reizigers ook niets te klagen over de toegankelijkheid van dit kantoor in Amsterdam Zuid-West.

Services - Cijfer: 8,5         

Aanvullende services zijn onder andere een verzorgde lunch, glasvezel internet, verschillende vergaderruimten, post- en pakketservice, telefoondienst, gratis parkeren, werkplek plug & play, 24/7 toegang en een printcorner. Deze aanvullende services zitten allen bij de huurprijs in. Je kan dus wel zeggen dat het serviceniveau erg hoog ligt.

Prijs - Cijfer: 6,5              

Je kunt hier al een kantoorkamer huren van 22 m2 vanaf €750,- per maand. Een hele kantoorruimte van 272 m2 is beschikbaar voor €6797,- per maand. Gezien de goede uitstraling, aantrekkelijke ligging en alle aanvullende services is dit een redelijke prijs. Is dit het kantoor waar je naar op zoek bent?


Het hippe kantoorconcept aan de Overschiestraat 

Kleine Gartmanplansoen - Amsterdam Centrum

Aan het Leidseplein in Amsterdam zit het bekende café De Balie. Cafe De Balie is echt een begrip in Amsterdam. Boven dit café zijn een aantal coworking spaces gecreëerd waar jij met jouw onderneming terecht kan. Er zijn werkplekken en kantoorruimtes beschikbaar. Verder is er een gezellige bar en fijn restaurant. Voor een sfeerimpressie zie onderstaande video: 

 

Uitstraling - Cijfer: 7,5      

Op de zolderverdieping van café De Balie, zit een gezellige kantoorruimte met 25 coworking spaces en een aantal kleine kantoorruimten die te huur zijn. Dit kantoorpand grenst aan het Leidseplein in Amsterdam Centrum. De Balie is een begrip in Amsterdam. Naast dat je er terecht kunt voor een lekker hapje of een drankje vinden er ook verschillende events plaats.

Ligging - Cijfer: 8           

Dit kantoorpand bevindt zich op het Leidseplein tussen de Apple Store en het Paradiso. Er is genoeg te doen in deze buurt. Overigens merk je hier in het kantoorpand niks van en kun je rustig ongestoord aan het werk. Deze kantoorruimte is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. De bushalte, tramhalte en het metrostation liggen op enkele minuten lopen vanaf deze locatie. Echter is het per auto minder goed bereikbaar, dit komt door de drukte van het bruisende Amsterdam Centrum.

Services - Cijfer 7        

Deze werkplek biedt de volgende voorzieningen: grote bureaus in hoogte verstelbaar, een goede bureaustoel, een kastje om spullen in te bewaren, snel internet, kosteloos te gebruiken vergaderruimten en koffie, thee en snacks zijn inbegrepen. Ook wordt er elke dag gezamenlijk geluncht om 12:30 uur mocht je hier behoefte aan hebben. Je kunt dus wel stellen dat dit kantoorpand over genoeg faciliteiten beschikt.

Prijs - Cijfer: 8,5               

Bij dit kantoorpand is het mogelijk om flexplekken te huren voor 2 à 3 dagen in de week. De kosten hiervan zijn vanaf €125,-. Een eigen fulltime bureau is te huren vanaf €299,- per maand. Verder zijn er ook nog kantoorruimtes voor 2, 6 en 7 personen. Momenteel zijn de kantoorruimtes niet beschikbaar maar het aanbod kan veranderen. Dit zegt natuurlijk ook wel wat over de populariteit van de locatie.

 
Gezellige flexwerkplekken aan het Kleine Gartsmanplantsoen

Herengracht - Amsterdam Centrum

Dit kantoorpand is sinds 1987 officieel ingeschreven als rijksmonument. Dit kantoorpand biedt diverse kantoorkamers te huur aan. Ben jij al een tijdje op zoek naar een kantoorruimte aan de Grachtengordel in Amsterdam? Dan is dit kantoorpand aan de Herengracht wat voor jou. Diverse bedrijven huren al een kantoorruimte in dit monumentale pand aan de Herengracht. Denk hierbij aan advocatenkantoren, reclamebureaus en grafische ontwerpers. 

Kantoorruimte Herengracht AmsterdamKarakteristiek kantoorpand aan de Herengracht.

Uitstraling - Cijfer: 9      

Aangezien deze vestiging aan de beroemde Herengracht is gelegen, betreft het een erg statig en karakteristiek kantoorpand. Dit is ook terug te zien aan de binnenkant van het kantoorpand, met fraaie elementen uit het verleden. Dit historische kantoorpand staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Ligging - Cijfer: 7,5           

De Herengracht maakt deel uit van de grachtengordel van Amsterdam. Deze kantoorruimte heeft dus een centraal stedelijke ligging. Dit houdt in dat het kantoorpand zeer goed bereikbaar is met het openbaar vervoer. Met de auto is het helaas minder goed bereikbaar. Doordat dit kantoorpand zich middenin het centrum begeeft moet je rekening houden met smalle straatjes, 1 richtingsverkeer en een lange reistijd.

Services - Cijfer: 7        

Het kantoorpand aan de Herengracht in Amsterdam biedt een tal van services. Dit zijn onder andere: vergaderruimtes, broodjesservice, terras, internet, business lounge, camerabewaking en videoconference. Alles in huis om hier een prettige werkplek te creëren. Maak bijvoorbeeld gebruik van de broodjesservice en eet je broodje lekker in de zon op het terras!

Prijs - Cijfer: 9                 

De huurprijs voor een (flex)werkplek bedraagt €279,- per maand bij dit kantoor aan de Herengracht. Een kantoorkamer voor 4 personen is te huur vanaf €2149,- per maand en een kantoorkamer van 70 m2 is te huur vanaf €7538,- per maand. Voor een centrale ligging in de grachtengordel van Amsterdam is dit een logische huurprijs. Ziet u zichzelf al werken aan de Herengracht in Amsterdam?


Karakteristiek kantoorpand aan de Herengracht

Barbara Strozzilaan - Amsterdam Zuid

De Zuidas of terwijl de zakelijke hotspot van Amsterdam. In deze creatieve inspirerende omgeving worden verschillende kantoorruimten aangeboden. Op deze toplocatie zijn veel bedrijven uit de financiële sector gevestigd. Maar ook advocaten en advieskantoren hebben op de Zuidas hun plekje weten te vinden. Is dit wat voor jou? Lees dan snel verder.

Barbara Strozzilaan Zuidas AmsterdamEen van de moderne kantoorruimten van het kantoorpand aan de Barbara Strozzilaan gelegen in de Amsterdam Zuidas.

Uitstraling - Cijfer: 10        

Deze kantoorruimte heeft een mooie moderne uitstraling. In deze vestiging is gebruik gemaakt van hoogwaardige materialen en dit komt dan ook zeker tot zijn recht in de uitstraling, deze is warm en modern. Vandaar dat we de uitstraling van dit kantoor in Amsterdam beoordelen met een 10!

Ligging - Cijfer: 9       

Deze moderne kantoorruimte is gelegen op de Zuidas, het zakelijke hart van Amsterdam. Hierdoor is de bereikbaarheid van het kantoor uitstekend. In de directe omgeving zijn de metro-, tram- en intercitystations gelegen en ook de Ring van Amsterdam is vlot bereikbaar. Een ideale locatie om jouw onderneming te vestigen!

Services - Cijfer: 7,5         

Dit kantoorpand biedt de volgende services aan: mogelijkheid voor secretariële ondersteuning, teleconference en lunch. Bovendien kun je gebruik maken van een stomerij, printfaciliteiten, internet, vergaderruimten, en parkeerruimte. Een hoog serviceniveau, maar hier moet wel naar gebruik voor worden afgerekend. Zitten hier handige services en voorzieningen voor jou tussen? 

Prijs - Cijfer: 6               

De prijs voor een werkplek bedraagt €225,- per maand. Ook zijn er verschillende kantoorruimtes te huur. Een kantoorruimte van 127 m2 is te huur vanaf €5200,- per maand en een kantoorruimte van 155 m2 is beschikbaar vanaf €6500,- per maand. Er moet echter rekening mee worden gehouden dat hier nog kosten bovenop komen, aangezien de aanvullende services niet bij de huurprijs zijn inbegrepen. Op dit moment zijn alle kantoorunits verhuurd, dit zegt alles over de populariteit van dit kantoor in Amsterdam!


Kantoorruimte huren in de Amsterdam Zuidas

Welk kantoorgebouw in Amsterdam past het best bij jouw wensen?

Op basis van bovenstaande gegevens kun je gemakkelijk deze 4 kantoorpanden vergelijken. Vind je een centrumlocatie van belang of kies je toch voor een locatie met een betere bereikbaarheid per auto? Ga je voor hoogwaardige voorzieningen en services of hecht je meer waarde aan de uitstraling van het kantoor? Aan jou de keuze, maar bovenstaande informatie kan je zeer zeker helpen in je zoektocht.

Wil jij nou een kantoorruimte huren in Amsterdam?

Ben jij nou enthousiast geworden na het lezen van dit blog? Het huren van een kantoorruimte in Amsterdam is razend populair, dus wacht niet te lang! Neem contact op met één van onze vastgoedconsultants en vraag gratis en vrijblijvend advies. Samen met jou gaan wij op zoek naar het perfecte kantoorpand voor jouw onderneming in Amsterdam.

 
Neem contact op!

Het tweede blog van deze blogserie gaat over: kantoorpanden in Rotterdam

Kantoorinrichting met Officeplanner

Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorinrichting of zoek je enkel wat meubilair voor je kantoor? Ga dan voor Officeplanner! Je richt zelf virtueel je droomkantoor in of vraagt een persoonlijk inrichtingsvoorstel aan door onze Personal Designer. Daarnaast kun je ook direct meubilair bestellen in de webshop. Meer weten over de mogelijkheden van Officeplanner? Download dan gratis de brochure, lees meer over de ongekende flexibiliteit van Officeplanner en wie weet heb jij binnen no-time jouw droominrichting!

Download brochure