Blogserie: vergelijking kantoorpanden (4) - Den Haag

  • By Thijs van Eerden
  • 16th 2015
  • 10

In de blogserie ‘vergelijking kantoorpanden’ worden vier kantoorgebouwen in een bepaalde stad met elkaar vergeleken. Daarbij wordt gekeken naar vier aspecten: uitstraling, ligging, services en prijs. Ieder aspect krijgt een cijfer. In de vorige edities werden kantoorpanden uit Amsterdam, Rotterdam en Utrecht vergeleken. In de vierde editie is Den Haag aan de beurt!


Zuid Hollandlaan Den Haag Centrum

gemeenschappelijke loungeruimte in modern kantoor Den Haag Zuid Hollandlaan

Uitstraling Cijfer 9: De kantoorruimten zijn gevestigd in het voormalig hoofdkantoor van Esso. Op bovenstaande foto is goed te zien dat de binnenkant grondig is aangepakt en niets aan het toeval is overgelaten. De buitenzijde van het pand oogt representatief. Een zeer prettig kantoorpand om te werken!

Ligging Cijfer 8: Wanneer er via de A12 naar Den Haag gereisd wordt, is dit kantoor niet te missen. Het begin/eind van de A12 ligt aan de voet van dit modern ingerichte kantoorpand in Den Haag, hier rij je dus figuurlijk tegenaan. Daarnaast is het Malieveld tegenover het pand gelegen, wat zorgt voor een mooi uitzicht. Ook NS-station Den Haag Centraal is op loopafstand gelegen. Een zeer geschikte locatie in de residentiestad om uw onderneming te vestigen!

Services Cijfer 8: Het kantoorconcept biedt een uitzonderlijk hoog servicelevel in dit kantoorgebouw. Aan letterlijk alles is gedacht. Services en voorzieningen als glasvezelinternet, catering, een koffiebar en een inpandige parkeergarage spreken voor zich. Maar ook is er een ICT-service, zijn er leenfietsen beschikbaar en is er een stomerij. Dit zorgt voor een scala aan services binnen dit kantoor.

Prijs Cijfer 6: Voor een vaste werkplek in de open ruimte betaalt u €225,- per maand. Wanneer u een afgesloten kantoorunit zoekt zijn er mogelijkheden vanaf €490,- per maand. Deze prijs is echter afhankelijk van contractduur, metrage en de af te nemen services.

Het voormalige hoofdkantoor van Esso in het centrum van Den Haag

Koninginnegracht Den Haag Centrum

aanzicht van kantoorpand aan de koninginnegracht in den haag

Uitstraling Cijfer 8: Het kantoorconcept dat dit kantoorpand te huur aanbiedt, heeft een tiental vestigingen in Nederland. Al deze panden worden gekenmerkt door de representatieve uitstraling, dus ook de vestiging aan de Koninginnegracht. Het statige kantoorgebouw is waar te nemen op de bovenstaande foto.

Ligging Cijfer 7,5: Doordat de Koninginnegracht tussen de oprit naar de A12, Den Haag Centraal en het centrum van Den Haag is gelegen, kan gesproken worden van een ideale vestigingslocatie voor uw kantoor. De bereikbaarheid is dus uitstekend, een prettige bijkomstigheid!

Services Cijfer 7: Binnen dit kantoor zijn verschillende aanvullende services beschikbaar. Denk hierbij aan administratieve ondersteuning, 24/7 toegang, catering, bemande receptie, vergaderfaciliteiten en een centraal hart. En dat alles naast het gemak van een eigen kantoorruimte. Prettig toch?

Prijs Cijfer -: De prijs voor een kantoorunit binnen dit kantoorgebouw in het centrum van Den Haag is op aanvraag. Dit heeft te maken met de contractduur, het te huren metrage en de af te nemen services.

Representatief kantoorgebouw aan de Koninginnegracht in Den Haag

Koningin Sophiestraat Den Haag Centrum

moderne entree van kantoor in Den Haag, waar kantoorruimte te huur is

Uitstraling Cijfer 7,5: Het kantoorpand beschikt over een representatieve uitstraling van de buitenkant. De binnenkant van het kantoor ziet er erg fraai uit. Door de natuurlijke lichtinval en het gebruik van veel glas komen kantoorruimten erg ‘fris’ over. Ook het gebruik van kleuren en hoogwaardige materialen draagt hieraan bij.

Ligging Cijfer 7: Doordat het kantoorpand tussen de NS-stations Den Haag Centraal en Den Haag Laan van NOI is gelegen, is de bereikbaarheid erg goed per openbaar vervoer. Maar ook middels eigen vervoer is het kantoorpand goed bereikbaar, aangezien de snelweg A12 nabij gelegen is. Daarnaast is het levendige centrum van Den Haag op loopafstand gelegen.

Services Cijfer 7: De services binnen dit kantoorpand zijn van een prima niveau. In het kantoorpand is een bemande receptie en een bedrijfsrestaurant aanwezig. Daarnaast beschikt het kantoorgebouw over liften, airconditioning en liefst 91 parkeerplaatsen op eigen terrein.

Prijs Cijfer 7,5: Een kantoorruimte op maat (> 100 m2) is te huur voor €135,- per m2 per jaar (exclusief servicekosten, deze bedragen €35,- per m2 per jaar). Dit houdt tevens in dat hier geen werkplekken en kleine kantoorunits te huren zijn.

Fris kantoor aan de Koningin Sophiestraat in Den Haag

Anna Paulownastraat Den Haag Centrum

representatief kantoorpand aan de Anna Paulownastraat in Den Haag

Uitstraling Cijfer 7: Het kantoorpand aan de Anna Paulownastraat is gelegen in de wijk Statenkwartier en heeft een karakteristieke en opvallende uitstraling. De omgeving kenmerkt zich door aanwezigheid van het Vredespaleis, Plein 1813 en de koninklijke stallen. Een bekende locatie in Den Haag!

Ligging Cijfer 7,5: Door de ligging in het centrum van Den Haag zijn er in de directe nabijheid veel verschillende faciliteiten aanwezig. Maar ook de verschillende historische elementen geven het kantoorpand een impuls. Daarnaast is ook de bereikbaarheid met eigen vervoer uitstekend, gezien de ligging nabij de snelweg A12. Voor OV-reizigers is het waardevol om te weten dat u eenvoudig per tram of bus naar kantoor reist.

Services Cijfer 6: In het kantoorpand zijn basisvoorzieningen aanwezig als ventilatie, een lift, centrale verwarming, pantry’s en gescheiden toiletgroepen per verdieping. Zitten er belangrijke voorzieningen voor u tussen?

Prijs Cijfer 7,5: Een kantoorruimte op maat is te huur vanaf 175 m2. De prijs hiervoor bedraagt €135,- per m2 per jaar (excl. servicekosten). De servicekosten bedragen €25,- per m2 per jaar. Werkplekken en kleinere kantoorunits zijn niet te huur binnen het pand aan de Anna Paulownastraat.

Het kantoorpand aan de Anna Paulownastraat in Den Haag

Welk kantoorpand in Den Haag komt het best overeen met uw wensen?

Met de informatie hierboven kunt u als huurkandidaat bepalen wat wél en wat niét belangrijk is voor u in uw zoektocht naar kantoorruimte. Gaat u voor een kantoor met flexibele werkplekken en een koffiebar? Of gaat uw voorkeur uit naar een kantoorruimte op maat in het centrum van Den Haag? De wensen verschillen per huurkandidaat maar met bovenstaande informatie kunt u bepalen wat voor u van belang is.

Opvallend: aanbod van kantoorruimte in Den Haag gestegen

In de vier grootste steden van Nederland (Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Den Haag) is de daling van het aanbod van kantoren groter dan in andere regio's in Nederland. Het aanbod van kantoorruimte ligt in die steden 6% lager. Het meest opmerkelijk is dat in Den Haag het aanbod is gestegen, in tegenstelling tot Amsterdam, Rotterdam en Utrecht. Dit blijkt uit cijfers van vastgoedadviseur Dynamis, zo is te lezen op de website van Cobouw. Wellicht hét moment om kantoorruimte te huren in Den Haag? Het is uw keuze!

Deel vijf van deze blogserie gaat over: kantoorpanden in de stad Arnhem

Can I help you?

Anouk
Real estate agent


Why SKEPP?

  • No obligations
  • A response within the hour
  • Customer rating 9.2/10

Download our magazine: Offline

In our magazine you'll find tips, amazing offices, latest furnishing trends and the most unique offices in Holland. Get some inspiration!