Hoe een high-tech bedrijf ‘thuis maakt van een oud en karakteristiek kantoorgebouw

  • By Lena Sand
  • 18th 2016
  • 10

Geen enkel kantoor is hetzelfde en de inrichting van een kantoor zegt dan ook veel over het bedrijf. Het ene bedrijf werkt liever in een strak en modern ingerichte omgeving terwijl de ander gaat voor gele muren en een trampoline in de sociale ruimte.


Een bedrijf dat de uitdaging aanging om van hun kantoor een thuis te maken is Ohpen.

kantoorruimte Rokin Amsterdam vergaderruimte kantoorkamer2

Afbeelding is afkomstig van Sprout

Ohpen is in 2008 opgericht door oprichters Michel Vrolijk en Chris Zadeh. Ohpen werkt aan een softwareplatform waarmee banken en vermogensbeheerders spaar- en beleggingsrekeningen kunnen beheren.

Het bedrijf is gevestigd aan het Rokin, gelegen in hartje Amsterdam. Dit monumentale pand dateert uit 1889 en is gebouwd als tabaksfabriek. Inmiddels heeft dit prachtige gebouw al diverse doeleinden gehad, zo heeft een yogaschool, herensociëteit en het kantoor van Muziekcentrum Nederland hun bestemming gevonden in dit gebouw. Ondanks dat het pand vanbinnen volledig gerenoveerd is, kenmerkt het zich nog steeds door de karakteristieke eigenschappen.

Wat onderscheidt dit kantoor ten opzichte van alle andere kantoren?

Bij Ohpen worden de medewerkers aangemoedigd om plezier te hebben en te genieten, vertelt marketing-chef Amanda Cardinale aan Sprout. Als onderdeel daarvan biedt Ohpen haar werknemers diverse voorzieningen aan die hierbij aansluiten. Zo is de kelder omgetoverd tot een sportschool met een boksring van Olympische afmetingen! Wie heeft dit nu?

Ophen Rokin kantoorgebouw sociaalhart biljarttafel

Afbeelding is afkomstig van Sprout

Veiligheid van systemen en data vormen prioriteit bij Ohpen en dat is ook terug te zien in het kantoor. “We beschikken over een afgesloten carrousel-draaideur die vergelijkbaar is met de veiligheidscontrole bij Schiphol. Het brengt de bezoekers vaak tot lachen, maar geeft ze ook een gevoel van veiligheid.”

Wat is kenmerkend voor de inrichting van jullie kantoorpand?

“De mix van strak, modern en minimalistisch, samen met de originele elementen van het gebouw zoals het trappenhuis”, vervolgt Cardinale. “De kantine is het hart van gebouw, waar mensen samen komen om te vergaderen, te lunchen, te genieten van een kop koffie of voor een fanatiek potje tafeltennis.”

Ophen Amsterdam Rokin kantoorgebouw sociaalhart pantry

Afbeelding is afkomstig van Sprout

“We hebben een unieke bedrijfscultuur waarbij een unieke werkplek hoort. Onze mensen en onze cultuur maakt Ohpen tot een succes. We geloven erin dat het voeden van deze cultuur, door middel van een unieke werkplek, mensen helpt inspireren”.

Wat zorgt ervoor dat dit kantoorgebouw zo’n fijne plek is om te werken?

“Het gebouw is gebouwd als fabriek, waardoor de inrichting zeer effectief is voor zowel grote als kleine groepen mensen om in te werken. De sportschool in de kelder is bijvoorbeeld een belangrijke plek voor ons geworden, omdat het een centrale plek is geworden dat deel uitmaakt van de dagelijkse routine van de mensen hier.”

Wil jij net zo’n gaaf kantoor als Ohpen? Neem dan eens een kijkje in ons aanbod aan kantoorruimten in Amsterdam!

Can I help you?

Kim
Real estate agent


Why SKEPP?

  • No obligations
  • A response within the hour
  • Customer rating 9.2/10

Download our magazine: Offline

In our magazine you'll find tips, amazing offices, latest furnishing trends and the most unique offices in Holland. Get some inspiration!