4/4 Verhoogde stress door 'Het Nieuwe Werken'

  • By Thijs van Eerden
  • 5th 2015
  • 10

In deel 2 ging het over de kantoorbeleving en inrichting van uw kantoorruimte terwijl in het derde deel ingehaakt werd op een verhoogde productiviteit tijdens een werkdag. Vandaag wordt besproken op welke manier er een win-win situatie gecreëerd kan worden tussen werkgever en werknemer door het invoeren van flexibel werken.


flexibel werken 1

Vooral vanuit kantoormedewerkers bestaat de groeiende behoefte om plaats- en tijdsonafhankelijk te werken. Ze willen zelf bepalen waar, wanneer en met wie ze werken. De medewerker wil dit steeds vaker zelf bepalen, om zo een gezonde balans te creëren tussen werk en privé. Hierdoor zijn standaard kantooruren van half 9 tot 5 uur steeds vaker passé. Deze verandering vindt plaats omdat het 'werken' zoals het nu gaat niet te vergelijken is met hoe het vroeger ging. Door het veranderen van de mens en maatschappij, gaat het werken er ook anders uitzien.

Uit onderzoek blijkt dat toenemende vrijheid en stijgende verantwoordelijkheid de werknemers aanzienlijk gemotiveerder, gelukkiger en productiever maakt. Ook zou door het implementeren van flexibiliteit de stress afnemen. Naast deze voordelen voor werkwerknemers, zijn er ook voordelen voor werkgevers. Op deze manier kan gemakkelijk een win-win situatie gecreëerd worden!

flexibel werken 3

Doordat de werknemer productiever werkt (Hoe werk ik productiever?) door middel van meer flexibiliteit, is ook de werkgever eerder geneigd om een hogere mate van flexibiliteit toe te passen. Hierdoor hebben meerdere werknemers en gevers een betere verstandhouding met elkaar gekregen. 71% van de deelnemers van een enquête van Regus gaf aan te denken meer loyaliteit gecreëerd te hebben tussen werknemers en werkgevers door het toepassen van flexibel werken. Daarnaast geeft meer flexibiliteit ook financiële voordelen voor de werkgever. Flexibel werken kan lege bureaus verminderen, waardoor bedrijven geld kunnen besparen op werkplekken die niet volledig worden benut.

flexibel werken 2

Door de volgende aspecten te bespreken met uw werkgever of werknemer, kan een win-win situatie gecreëerd worden waarbij beide partijen volop tevreden over zijn!

- Plaats- en tijdsonafhankelijk werken voor werknemers, betere balans tussen werk en privé
- Minder stress en hogere productiviteit bij werknemers
- Verhoogde loyaliteit tussen werknemers en -gevers
- Financiële voordelen voor werkgever

Deze blog over flexibel werken was het laatste onderdeel uit de blogserie: Verhoogde stress door Het Nieuwe werken van SKEPP online. Uiteraard blijven wij blogs schrijven over alles wat met kantoren te maken heeft!

Can I help you?

Anouk
Real estate agent


Why SKEPP?

  • No obligations
  • A response within the hour
  • Customer rating 9.2/10

Download our magazine: Offline

In our magazine you'll find tips, amazing offices, latest furnishing trends and the most unique offices in Holland. Get some inspiration!