Dilemma voor zzp'ers: thuiswerken of op kantoor?

  • By Joost Lansink
  • 11th 2014
  • 10

Hou in ieder geval rekening met onderstaande zaken:

Personele groei
Lopen de zaken zo goed dat je personeel moet inzetten om de groei van je bedrijf te continueren? Huur dan een kantoor, want hoewel dit extra kosten met zich meebrengt kent het ook een aantal voordelen: het is makkelijker communiceren en brainstormen, je kunt personeel coachen en het werken in teamverband stimuleert medewerkers.


Lopen werk en privé door elkaar?
Wanneer je thuiswerkt is werk en privé moeilijker te scheiden. Het is dan ook niet vreemd dat veel thuiswerkers een aparte werkkamer hebben ingericht. Bovendien is het van belang gezinsleden in te informeren wanneer je aan het werk bent en wanneer je tijd hebt voor het gezin. Zijn deze grenzen op den duur niet meer trekken en is het maken van keuzes te moeilijk? Dan is een extern kantoor zeker het overwegen waard.

Een nieuwe telg
Net een kindje gekregen? Dit heeft vaak grote gevolgen voor de thuiswerkers. Kleine taken komen toch voornamelijk op de schouders van de thuiswerkende ouder en dit zorgt voor afleiding van je werk. Bovendien: een baby is niet altijd even stil, dus de geluidsoverlast neemt toe. Niet prettig als je net midden in een belangrijk telefoongesprek zit. Herkenbaar? Ga dan snel op zoek naar kantoorruimte buitenshuis.

Netwerken
De beste ideeën die je normaliter niet alleen op. Wie een kantoor betrekt (ook wel business centers genoemd) met gelijkgestemde ondernemers doet meestal goede contacten op, waar weer allerlei ideeën en samenwerkingsverbanden uit ontstaan. Dit verschilt natuurlijk per bedrijf, maar kan zeker een interessante optie zijn.

Combineer thuiswerken met tijdelijke kantoorruimte
Ga voor een professionele uitstraling! Een klant ontvangen in de woonkamer draagt hier doorgaans niet aan bij. Heb je nog geen permanente kantoorruimte nodig? Denk er dan eens over om een tijdelijke kantoorruimte te huren, er zijn mogelijkheden te over voor betaalbare prijzen.

Meer vierkante meters nodig
Geen plek meer voor alle ordners en mappen? Kortom, is je werkplek gewoon te klein geworden? Tijd om te verhuizen. Zo voorkom je dat je het overzicht kwijtraakt en daardoor minder goede prestaties levert. Een andere optie is meer te digitaliseren.

Can I help you?

Kim
Real estate agent


Why SKEPP?

  • No obligations
  • A response within the hour
  • Customer rating 9.2/10

Download our magazine: Offline

In our magazine you'll find tips, amazing offices, latest furnishing trends and the most unique offices in Holland. Get some inspiration!