Work at home

Thuiswerken is een zelfstandige vorm van Het Nieuwe Werken. De grootste voordelen van thuiswerken zijn (1) geen reistijd en (2) flexibiliteit. 20 tot 30% van de werknemers in Nederland werkt wel eens thuis. Ook thuiswerken? Wij hebben wat tips voor je.


Thuiswerken is sinds de periode 2000-2005 flink toegenomen. Thuiswerken is een ideaal alternatief om op de drukke dagen files te vermijden en je deelt je eigen tijd en werkzaamheden in. Kortom, lang leve de vrijheid!

Eigenlijk kent thuiswerken vooral voordelen, toch? Nee, dat is niet helemaal waar. De laatste twee jaar zien we weer een ommekeer, want samenwerken en samenzijn blijkt belangrijk en vergaderen op afstand blijft lastig.

Wat is thuiswerken?

Thuiswerken is een vorm van Het Nieuwe Werken waarbij de werknemer op zelfstandige wijze (een deel van de tijd) thuis werkt.

Flexibiliteit en de reductie van reistijd worden gezien als de grootste voordelen van thuiswerken.

Naar schatting werkt 20% tot 30% van het totaal aantal werknemers in Nederland wel eens thuis.

Wat zijn de voordelen van thuiswerken?

Flexibiliteit en reistijd blijken de belangrijkste voordelen van thuiswerken. Heerlijk om ’s ochtends geen uur in de file te hoeven staan. Nog fijner om niet gefrustreerd op je werk aan te komen door diezelfde file en het opgefokte gedrag van mede-automobilisten. Een bijkomend voordeel van thuiswerken is flexibiliteit. Een half uurtje later beginnen? Geen probleem! Je hoeft daarnaast geen rekening te houden met kledingvoorschriften of een representatieve werkhouding. Bovendien smeer je een broodje wanneer je daar trek in hebt.

Wat zijn de nadelen van thuiswerken?

Thuiswerken heeft niet alleen maar voordelen. De belangrijkste valkuilen van thuiswerken zijn: jezelf niet bewust zijn van je werkomgeving, onwenselijke achtergrondgeluiden en haperende verbindingen. Kun je maar moeilijk discipline opbrengen voor jezelf? Dan kun je beter een kantoor huren dan thuiswerken. Kortom, thuiswerken lijkt heel aantrekkelijk maar uiteindelijk wil je wel resultaat bereiken met je bedrijf.

Welke slimme alternatieven zijn er voor thuiswerken?

Business centers, bedrijfsverzamelgebouwen en kantoor-concepten hebben als voordeel dat je ook met andere bedrijven in contact treedt.

Dit vergroot je netwerk en dus je kansen om verder te groeien! SKEPP organiseert jaarlijks ‘De Gouden SKEPP’, een evenement alleen voor huurders en gericht op de groei en ontwikkeling van huurders.

Meer informatie ontvangen over thuiswerken?

Stuur dan een e-mail naar info@skepp.nl, stuur onze vastgoedconsultants een WhatsAppbericht via 0620867957 of bel naar het nummer 085-8770519.

Can I help you?

Kas
Real estate agent


Why SKEPP?

  • No obligations
  • A response within the hour
  • Customer rating 9.2/10

'How to save on the costs of an office space'

In this whitepaper 'How to save on the costs of an office space' we give tips on how to save on the rental costs as renter of office space. Take advantage of it and don't pay too much!