5 vragen die je moet stellen tijdens een rondleiding in een kantoor te huur

  • Door Lynn Mikolajczak
  • dinsdag 27 november 2018

Je hebt eindelijk een rondleiding kunnen vastleggen bij het kantoor van je dromen dat je wilt huren. Natuurlijk ben je al helemaal enthousiast over de kantoorruimte. Je enthousiasme kan er voor zorgen dat je bepaalde zaken niet opmerkt of bepaalde belangrijke vragen vergeet te stellen. Gelukkig staat SKEPP je bij elke stap in de zoektocht naar het te huren kantoor bij.


We stelden speciaal voor jou een lijstje op met 5 vragen die je zeker moet stellen tijdens de rondleiding in een kantoorruimte. Zo kom je later niet voor verrassingen te staan en kun je doelgericht onderhandelen op je kantoor te huur. Lees snel verder en huur met succes je ideale kantoor.

1/ Vraag altijd om het kantoor dat je effectief wilt huren te bekijken

Een business center heeft vaak meerdere kantoorruimten en werkplekken ter beschikking. Een verhuurder kan tijdens een rondleiding een andere maar gelijkaardige kantoorunit tonen dan het kantoor dat je effectief kan huren. Bijvoorbeeld omdat de huidige huurder er nog aan het werken is. Zorg er altijd voor dat je jouw toekomstige te huren kantoor gaat bezichtigen. Hoe gelijkaardig ze ook zijn, de ene kantoorruimte is de andere niet. Voor de verhuurder zijn het misschien kleine verschillen, maar voor jou kunnen ze een wereld van verschil maken.

Kantoorruimte aan de Anthony Fokkerweg 1Vraag altijd naar het kantoor dat je effectief wilt huren.

2/ Hoe ziet het totale kostenplaatje van je te huren eruit

Tijdens een rondleiding zal de verhuurder zijn bedrijvencentrum en kantoorruimtes zo goed mogelijk voorstellen. Ook qua huurprijs zal je vaak te horen krijgen “Het is slechts zoveel per maand”. Als jij tussen je enthousiasme door dan een prijs hoort die je bevalt, zal je enthousiasme alleen maar groter worden en zal je sneller geneigd zijn om ja te zeggen op het kantoor te huur.

Roep jezelf een halt toe wanneer er bedragen vallen. Vraag duidelijk welke services, nutsvoorzieningen en andere kosten inbegrepen zijn in de huurprijs en welke niet. Die mooie huurprijs kan namelijk een pak hoger uitvallen als je hier niet oplet. Laat alles ook zeker op papier zetten of vraag een offerte. 

Vraag duidelijk welke services zijn inbegrepen in de huurprijs en welke niet

Demmersweg 3 Is er een receptie waar jij gebruik van kunt maken in jouw te huren kantoor?

3/ Wat is de huur- en opzegtermijn van een kantoor?

Wanneer je een kantoor huurt, wil je natuurlijk weten hoe lang je er kan blijven en wanneer je er terug uit kan indien nodig. Hoe lang een huur- en opzegtermijn moeten zijn, hangt natuurlijk af van jouw doelstellingen en wensen. Daarover moet je al nagedacht hebben voor je de rondleiding plant. Op de rondleiding zelf kun je dan doelgericht vragen aan de verhuurder van de kantoorruimtes wat de mogelijkheden zijn.

Steeds meer huurders sluiten een huurcontract af voor 1 jaar

Vertel gerust over jouw doelstellingen met je onderneming. Dat geeft de verhuurder ook meer vertrouwen en zekerheid in jou als huurder. Misschien wil je nu een kleiner kantoor huren en binnen een jaar verhuizen naar een ander bedrijvencentrum met grotere kantoorkamers. Als je de verhuurder daarover inlicht, kan hij jou al direct de mogelijkheden meegeven binnen zijn bedrijvencentrum. Op de website had je misschien niet gelezen dat er grotere kantoorkamers beschikbaar waren, maar kan de verhuurder je wel vertellen dat er volgend jaar toevallig een groter kantoor te huren is.

Kantoorruimte bedrijvencentrumVraag de verhuurder naar alle mogelijkheden. 

4️/ Vraag naar het aantal geïnteresseerden en de mogelijkheid tot een optie op het te huren kantoor

Omdat je niet te overhaast moet beslissen is het interessant om te vragen naar het aantal geïnteresseerden die het kantoor willen huren. Ook kun je direct vragen of er de mogelijkheid is om een optie te nemen op het te huren kantoor. Zo voel je niet de druk om direct te beslissen en kun je alles nog eens goed en objectief overlopen op een rustiger moment. Of de verhuurder altijd een eerlijk antwoord op deze vraag zal geven, kun je helaas niet weten.

Viktualienmarkt 8 MunchenJouw droom kantoor gevonden? Neem een optie op het kantoor te huur!

De verhuurder kan het ook gebruiken om bij jou de druk te verhogen en je sneller te laten beslissen of je de kantoorruimte nu al dan niet wilt nemen. Toch moet je niet je niet te overhaast beslissen. Neem je tijd om de kantoorruimte goed te bekijken, eventueel te onderhandelen en als je een optie kan nemen op het huren van het kantoor dan moet je dat zeker doen!

Een tip: vraag hoe lang het kantoor te huur al leeg staat. Zo kom je direct te weten of het een gewild kantoor is om te huren of niet.

5/ Meet het te huur aangeboden kantoor zelf na

Als je naar een rondleiding gaat van een kantoor te huur, neem dan steeds een lintmeter mee. Zo kun je zelf de kantoorruimte nog eens nameten. Ga niet af op de vierkante meters en afmetingen die de verhuurder je vertelt. Ook weet je dan direct of je huidige kantoormeubilair past in de kantoorkamer. 50 m2 in de ene ruimte, is namelijk niet dezelfde 50 m2 in een andere ruimte. Denk aan schuine daken, tussenwanden, enzovoorts.

Als je met deze 5 vragen rekening houdt, zou de rondleiding feilloos moeten verlopen. Zit je toch met nog vragen of ben je niet helemaal zeker over hoe je een rondleiding best aanpakt? Neem dan gerust contact op met onze kantoorexperts. Zij begeleiden dagelijks huurders in de rondleiding in hun droom kantoor te huur. Blijf niet zitten met je vragen over het huren van jouw nieuwe kantoor en contacteer SKEPP!


Neem contact op!

Kantoorinrichting met Officeplanner

Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorinrichting of zoek je enkel wat meubilair voor je kantoor? Ga dan voor Officeplanner! Je richt zelf virtueel je droomkantoor in of vraagt een persoonlijk inrichtingsvoorstel aan door onze Personal Designer. Daarnaast kun je ook direct meubilair bestellen in de webshop. Meer weten over de mogelijkheden van Officeplanner? Download dan gratis de brochure, lees meer over de ongekende flexibiliteit van Officeplanner en wie weet heb jij binnen no-time jouw droominrichting!

Download brochure