Redenen waarom je als grote onderneming een flexibel kantoor moet huren

  • Door Lynn Mikolajczak
  • vrijdag 14 december 2018

Je hebt er misschien wel al van gehoord, een flexibel kantoor huren. Wat is nu juist een flexibel kantoor te huur? Het is niet enkel geschikt voor freelancers en kleine ondernemingen. Als grote onderneming heb jij ook er ook zeker voordeel bij. Wil je weten waarom je als grote onderneming een flexibel kantoor moet huren? In dit blog leggen we je uit wat het is en wat de voordelen ervan voor je zijn als grote onderneming. Lees dus snel verder en ontdek alles over het huren van een flexibele kantoorruimte.


Wat is een flexibel kantoor te huur?

Ondernemers houden van flexibiliteit. Daarom gaan verhuurders van business centers meer en meer inspelen op flexibiliteit. Dat zien we in een stijgend aanbod van flexibele kantoorruimtes in bedrijvencentra. Alvorens verder in te gaan op de voordelen van een flexibel kantoor huren voor een grote onderneming, is het handig om even stil te staan bij wat het nu juist is.

Een flexibel kantoor is een kantoor waar jij als bedrijf onder flexibele voorwaarden 1 of een beperkt aantal werkplekken kunt huren.

De trend van flexibel huren is vooral terug te vinden bij freelancers en kleine ondernemingen. Toch moet je als grote onderneming niet achterblijven op deze trend. Ontdek snel waarom jij als grote onderneming een voordeel kunt doen met met het huren van een flexibel kantoor. SKEPP somt alvast 3 redenen op waarom jij als grote onderneming een flexibele kantoorruimte moet hebben.

flexibele kantoorruimte huren als grote organisatieWerknemers werken niet meer constant op één en dezelfde plek.

3 redenen waarom je als grote onderneming een flexibel kantoor moet huren

Wil jij als grote onderneming ook gaan voor het huren van een flexibele kantoorruimte? Terecht! Om je er helemaal van te overtuigen dat een flexibele kantoorruimte helemaal geschikt is voor een grote onderneming somt SKEPP alvast de 3 grootste voordelen op.

1/ Een flexibel kantoor huren biedt mogelijkheden tot uitbreiding en inkrimping

Misschien wel de belangrijkste reden voor grote ondernemingen om een flexibel kantoor te huren, is dat het je de mogelijkheid biedt om soepel om te springen met veranderingen binnen je onderneming. Veranderingen in je onderneming kunnen een uitbreiding of inkrimping van de kantoorruimte vereisen. Dankzij flexibel huren is dat mogelijk zonder enig probleem. De flexibele huurvoorwaarden maken het mogelijk om zonder veel tijdverlies en bijkomende kosten de huur van je kantoorruimte en je kantoorkamer zelf aan te passen.

Werkplekken in kantoorruimte aan de Nieuwezijds Voorburgwal Raadhuis 40829Een flexibel kantoor door het gemakkelijk op- en afschalen van kantoorinrichting.

Ook is het steeds meer de trend om als bedrijf beroep te doen op freelancers. Om een betere communicatie te hebben met de freelancer en een betere controle op het werk is het handig deze een werkplek aan te bieden bij jou op kantoor. Via flexibel huren is dat perfect mogelijk zonder organisatorische problemen. Hetzelfde geldt voor tijdelijke arbeidskrachten en stagiaires.

2/ Een flexibel kantoor huren betekent ook een flexibel huurcontract

Een tweede voordeel van het huren van een flexibele kantoorruimte is de flexibiliteit bij het afsluiten van de huurovereenkomst. Het is namelijk niet meer vanzelfsprekend dat huurders huurcontracten afsluiten van bijvoorbeeld een periode van 10 jaar. Huurders willen meer flexibiliteit. Daarom komt het steeds vaker voor dat je een kantoor voor kortere periodes kunt huren. Het grote voordeel van het ondernemerschap is namelijk de vrijheid die je ervaart. Meer en meer ondernemers willen dit ook ervaren bij het afsluiten van hun huurcontract voor hun kantoorruimten.


Lees meer over een flexibel huurcontract

3/ Een flexibel kantoor huren biedt een buffer tegen korte en lange termijn risico’s

Een flexibel huurcontract is bovendien een goede buffer tegen zowel korte termijn risico’s als lange termijn risico’s. Een voorbeeld van een korte termijn risico is bijvoorbeeld een werknemer die plots ziek valt en een paar maanden out of office is. Waarom betalen voor een werkplek die niet ingevuld wordt? Ook al ben je al een grote onderneming, dergelijke kosten besparen is altijd goed meegenomen.

Kantoorruimte aan de Herikerbergweg 292 Als je een flexibel kantoor huurt heb je mogelijkheid om gebruik te maken van meerdere voorzieningen, zoals het sociale hart.


Een lange termijn risico is bijvoorbeeld het tegengaan van de ontwikkeling van een product. Je hebt al een sales team aangenomen, maar door een fout in de productie duurt het ontwikkelingsproces nog 1 tot 2 jaar. Je sales team heb je voorlopig niet nodig. Dankzij een flexibele kantoor kun je de ruimte die je daarvoor had vrijgemaakt inkrimpen.

Bij het huren van een flexibel kantoor hoort een passende kantoorinrichting

Een flexibel kantoor allemaal goed en wel, maar wat met je kantoorinrichting? Daarvoor heeft SKEPP dé perfecte oplossing: Officeplanner. Met Officeplanner van SKEPP huur je flexibel je design meubilair. Officeplanner is een ergonomisch, duurzaam en hip inrichtingsconcept. Als ondernemer moet je helemaal niks doen. SKEPP transporteert, monteert en demonteert. Binnen 1 week heb je je kantoorinrichting gereed hebt op jouw locatie.


Bekijk Officeplanner!

Ergonomische kantoorruimte Emmasingel 33Een ergonomische ingerichte met kantoorinrichting van Officeplanner.


Dankzij Officeplanner kan je jouw kantoorinrichting dus samen met je onderneming mee laten uitbreiden of inkrimpen. Ben je toch nog niet helemaal overtuigd van een flexibele kantoorinrichting met Officeplanner? Om je een beter inzicht te geven, zetten we even alle voordelen van Officeplanner op een rijtje:

  • Genieten van compleet ingericht kantoor waarbij je een vast maandelijks bedrag betaalt per werkplek;

  • Gemakkelijk inspelen op de groei of inkrimping van jouw bedrijf. Met een druk op de knop kun je meubilair 'bij bestellen' of 'terug schalen';

  • Bij een bijbestelling staat je kantoormeubilair binnen een week al op locatie;

  • Kiezen voor huur of financial lease op maandelijkse basis. Bij huren kun je op- en afschalen en behoud je continu de flexibiliteit;

  • Activity Based werken in een hippe omgeving met kwalitatief hoogwaardig meubilair!

Ondertussen wel al overtuigd van een flexibele kantoorinrichting of wil je graag meer informatie ontvangen over Officeplanner? Aarzel dan niet om contact op te nemen met de kantoorexperts van SKEPP! Zij helpen je maar al te graag met al jouw vragen. Ga voor een flexibele kantoorinrichting dankzij Officeplanner van SKEPP.

Oskar von Miller Ring 18 2923Industrial design, een stijl die je kunt kiezen met Officeplanner.

Ga voor flexibiliteit en neem een flexibel kantoor te huur via SKEPP!

Wil jij nu zelf als grote organisatie genieten van alle voordelen bij het huren van een flexibel kantoor? Dat kan! Onze kantoorexperts helpen jou maar al te graag met je zoektocht om het ideale kantoor te huren. Je kunt zelf al eens een kijkje nemen in ons uitgebreide aanbod aan kantoren. Natuurlijk kan je ook direct contact opnemen met een kantoorexpert. Je kan ons bellen op het nummer 078 - 48 10 91 of mailen naar info@skepp.com. Vindt jouw flexibele kantoorruimte via SKEPP.


Ik wil een flexibel kantoor te huur!

Kantoorinrichting met Officeplanner

Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorinrichting of zoek je enkel wat meubilair voor je kantoor? Ga dan voor Officeplanner! Je richt zelf virtueel je droomkantoor in of vraagt een persoonlijk inrichtingsvoorstel aan door onze Personal Designer. Daarnaast kun je ook direct meubilair bestellen in de webshop. Meer weten over de mogelijkheden van Officeplanner? Download dan gratis de brochure, lees meer over de ongekende flexibiliteit van Officeplanner en wie weet heb jij binnen no-time jouw droominrichting!

Download brochure