Zo bepaal je of een coworking past bij jouw bedrijf

  • Door Lynn Mikolajczak
  • vrijdag 15 november 2019

Op een coworking werkplek deel je een kantoorruimte met andere ondernemers. De ene persoon zal dit geweldig vinden en de andere persoon verkiest eerder een kantoor voor hem of haar alleen. Voor je de keuze voor een coworking space kunt maken is het belangrijk om de voordelen ervan te weten. In deze blog lijsten we de verschillende voordelen van een coworking werkplek op en geven we je een checklist mee die je kunt gebruiken wanneer je op zoektocht gaat naar de ideale coworking werkplek. 


1. Gratis feedback en potentiële samenwerkingen

Als freelancer of zelfstandige in een eenmanszaak werk je vaak alleen. Dit zal zeker en vast zijn voordelen hebben maar ongetwijfeld mis je af en toe input en een ongezouten mening van een collega. Op een coworking werkplek ben je nooit alleen. Je bent omringd door allemaal ondernemers uit verschillende sectoren maar allemaal met dezelfde ambitie en passie voor ondernemen. Er zal altijd wel een ondernemer zijn die een antwoord kan bieden op jouw vragen en je creativiteit kan aanwakkeren wanneer je even vast zit. Ook gebeurd het vaak dat ondernemers potentieel zien in een samenwerking die hun onderneming naar een hoger level kan brengen.

2. Kostenbesparend

Als starter is het niet direct mogelijk om een kantoor te huren, laat staan te kopen. Toch kun je al een bepaald niveau bereikt hebben die een apart kantoor wel vereist om bijvoorbeeld klanten te ontvangen en meetings te houden aangezien je eigen woonkamer nu eenmaal niet voldoende professionaliteit uitstraalt. Een coworking werkplek is een goedkoper alternatief waar je alles hebt wat een eigen kantoor je ook zou bieden.

Foto van een coworking spaceDeze tafels brengen je in contact met andere ondernemers. Werk samen!

3. Flexibiliteit

Een eigen kantoor is leuk maar je zit dan ook vast op steeds dezelfde plek. Niet voor elke onderneming is dat de meest ideale situatie. Een coworking werkplek geeft je meer vrijheid. Wanneer je bijvoorbeeld heel veel klanten hebt uit Antwerpen kun je een coworking werkplek zoeken in Antwerpen. Wanneer de volgende maand je klanten voornamelijk uit Brussel komen, kun je zonder veel problemen je daar gaan vestigen.

4. Productiever

Als je normaal van thuis uit werkt, kan een coworking werkplek je productiever maken. Als je thuis werkt, zal je waarschijnlijk sneller afgeleid zijn. Je neemt sneller eens een pauze, je doet nog een huishoudelijke taak ertussen, de kinderen zijn om 16u al thuis, enzovoorts. Je zal ook moeilijker je werk kunnen loslaten en al snel tot 's avonds laat nog aan het werk zijn.

Op een coworking space word je omringd door andere mensen die ook constant bezig zijn met hun werk. Er is een zekere controle. Ook kun je beter het onderscheid maken tussen werk en privé en zo beter je aandacht bij je werk houden vanaf het moment je je kantoor binnenstapt en terug loslaten wanneer je weer vertrekt.

5. Leerrijk

Een coworking space is the place to be om bij te leren en te groeien. Het is een plaats vol expertise in verschillende domeinen. Grijp die kans om ook effectief hulp te vragen aan meer ervaren ondernemers en zo meer kennis op te doen. Het zal de groei van je bedrijf alleen maar ten goede komen. Ook heeft elke ondernemer zijn eigen netwerk

Op zoek naar een coworking space? Hier is een checklist!

Eens je de keuze gemaakt hebt om voor een coworking space te gaan, is er natuurlijk nog de zoektocht naar dé ideale werkplek. Om de zoektocht iets gemakkelijker te maken, is hier een checklist die je kan overlopen alvorens je jouw definitieve keuze maakt.

Banken in een coworkingDeze rustige hoek is bedoeld om te bellen of overleggen, heerlijk relaxed.

Zoek een coworking werkplek die bij je past

Wil je professionaliteit uitstralen en hou je van een strak, zakelijke look? Zoek dan een coworking space die eruit ziet als een echt klassiek kantoor. Ben je meer open minded en mag het allemaal wat losser? Er zijn enorm hippe coworking spaces te vinden die meer de sfeer creëren van een koffiebar of huiskamer. Denk heel goed na over welke uitstraling je je onderneming wilt geven.

Locatie

Zorg ervoor dat zowel je klanten als jijzelf het kantoor gemakkelijk kunnen bereiken. Zoals eerder aangegeven biedt een coworking werkplek veel flexibiliteit maar toch is het een belangrijk punt om over na te denken. Als je bijvoorbeeld een jonger publiek als klanten hebt, is het heel belangrijk dat je kantoor gemakkelijk te bereiken is met het openbaar vervoer. Ook de parkeeraangelegenheid is een belangrijk punt om mee te nemen in je beslissing.

Prijs

Elke coworking space heeft zijn eigen tarieven en mogelijkheden. Onbeperkte maandabonnementen, week- en maandtarieven, dag- en urenprijzen, enzovoorts. Bekijk zeker wat bij jou het beste past en wat je budget toelaat.

Ben jij klaar om op zoek te gaan naar een coworking space?

Je hebt nu een overzicht van alle voordelen van een coworking space en een checklist om jouw keuze te vereenvoudigen. SKEPP heeft verschillende coworking spaces in hun aanbod en ongetwijfeld zit er eentje bij die volledig aan jouw wensen voldoet.

Twijfel je toch nog of een coworking space bij je past of wil je hulp tijdens je zoektocht? De vastgoedconsultants van SKEPP begeleiden je in jouw keuze naar de ideale coworking werkplek. Het advies en de hulp is volledig gratis en geheel vrijblijvend. Neem dus snel contact op met SKEPP en vindt ook de gaafste coworking space voor jouw bedrijf. Spreken we je snel?


Neem contact op!

Kantoorinrichting met Officeplanner

Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorinrichting of zoek je enkel wat meubilair voor je kantoor? Ga dan voor Officeplanner! Je richt zelf virtueel je droomkantoor in of vraagt een persoonlijk inrichtingsvoorstel aan door onze Personal Designer. Daarnaast kun je ook direct meubilair bestellen in de webshop. Meer weten over de mogelijkheden van Officeplanner? Download dan gratis de brochure, lees meer over de ongekende flexibiliteit van Officeplanner en wie weet heb jij binnen no-time jouw droominrichting!

Download brochure