Hier kun je het beste een kantoor huren in Brussel

 • Door Mart de Vos
 • vrijdag 9 februari 2018

Waar moet je een kantoor huren als je in Brussel wilt huren? Dat lees je in dit blog. Zo jouw zoektocht naar de meest geschikte kantoorvloer, kantoorruimte of coworking space voor jou gemakkelijker gemaakt. Doe er je voordeel mee!


De stadsdelen in Brussel die we zullen uitlichten in deze editie zijn: Elsene, Europese Wijk en Zaventem. Na het lezen van dit blog ben je volledig op de hoogte van de voor- en nadelen van de stadsdelen en hun wijken. Er is veel keuze in Brussel, omdat veel bedrijven zich willen vestigen in de politieke hoofdstad van Europa. Na het lezen van dit blog kun je direct een kantoor kiezen waar jij wilt huren, want je kunt zeker de juiste keuze maken.

Het mysterie genaamd Brussel

'It was a dream within in a dream' luidt een quote uit de film Inception. Maar heb je ook ooit gehoord van Brussels-ception? Brussel is namelijk de hoofdstad van België maar ook een deel van de stad Brussel. Volg je het nog? Eenvoudig gezegd is de stad Brussel een onderdeel van het Hoofdstedelijk Gewest Brussel. Dit houdt in dat Brussel bestaat uit een aantal gemeenten waaronder Brussel, Anderlecht, Elsene en Schaarbeek. Het centrum van Brussel baadt in weelde en de karakteristieke gebouwen trekken veel toeristen. Cultureel en culinair gezien is de stad een ware smelt kroes, dit komt door de aanwezigheid van de Europese politiek en de vele immigranten die Brussel rijk is. Of zoals ze in de stad worden genoemd: 'Gelukszoekers'.

Fraai hoekgebouw met kantorenDit is een fraai kantoorpand in Brussel, jij kunt er huren.
 

Een kantoor huren in Brussel kan een lastige opgave zijn wanneer je niet weet welke wijk of gemeente het meest geschikt is voor jouw bedrijf. Wij hebben voor jou de meest populaire kantoorlocaties op een rij zetten waar jij het beste op zoek kan gaan naar een geschikt kantoorpand om je te vestigen.

Gemeente Elsene met prachtige kantoren aan de Louizalaan

De Louizalaan doorkruist de gemeente Elsene, een straat die in de stad bekend staat als de meest prestigieuze. Dat is een van de redenen dat in de fraaie herenhuizen veel kantoren te huur zijn. De laan loopt vanaf het Ter Kamerenbos tot aan het centrum van de stad. De ligging dichtbij het centrum van de stad biedt voor- en nadelen op het gebied van bereikbaarheid. De grote voordelen zijn de aanwezigheid van vele bussen en metrolijnen die je gemakkelijk door de hele stad brengen. Wanneer je dus vanuit de stad zelf naar werk moet is het eenvoudig om op kantoor te komen. Het nadeel is echter ook de ligging in het drukke centrum van Brussel, want met de auto is het lastig om iedere dag de stad in en uit te komen en niet ieder kantoorpand beschikt over een eigen parkeergarage.

Foto van receptiebalieDe ontzorgende functie van een bemande receptie is onmisbaar in kantoorgebouwen.
 

Het kantoorgebouw aan de Louizalaan 54 Brussel is bijvoorbeeld een fraaie kantoorgebouwen in deze gemeente. De wijken rondom de Louizalaan hebben veel te bieden op het gebied van winkels, winkelcentra, restaurants en hotels. Het is ook aan te raden om eens te genieten van een goede lunch of een heerlijk diner met een business partner in een van de vele culinaire hot spots. SKEPP heeft meer dan genoeg aanbod voor jou in deze wijk en er is zeker een kantoorvloer, kantoorruimte of werkplek in een coworking space die bij jou past beschikbaar.


Kantoor huren in Brussel Elsene

Politiek correct kantoren huren in de Europese Wijk

De Europese Wijk staat vooral bekend om de aanwezigheid van het Europees Parlement en de politieke spelletjes die daar dagelijks worden gespeeld. Maar wist je ook dat je hier uitstekend een kantoor huurt? Deze wijk ligt ten noorden van Elsene en net onder het centrum van de Belgische hoofdstad in Etterbeek. Daarmee geniet je van een geweldige bereikbaarheid met het openbaar vervoer, maar is reizen met het eigen vervoer toch lastig. Je bent sneller de stad in en uit dan vanuit Elsene omdat de R20 direct het centrum uit leidt en richting Zaventem gaat, maar de populariteit van de wijk zorgt voor grote drukte en een lange spits iedere dag.

Foto van een kantoorDe kleurrijke en strak ingerichte kantoren aan de Marnixlaan zijn zeer gewild.
 

Een kantoorgebouw als die aan de Marnixlaan 13-17 is er eentje waar je in de meeste ideale situatie een kantoor zou gaan huren. De ligging strak aan de R20, een parkeergarage onder het gebouw en ook met het openbaar vervoer uitstekend bereikbaar. Wat wil je nog meer? Dan huur je een nieuw kantoor in een wijk met aanzien, status en internationale bekendheid en van alle gemakken voorzien. Volg jij Google? Zij huren namelijk ook kantoor in deze wijk. De Europese Wijk is de beste wijk om een kantoor te huren in de gemeente Etterbeek, simpelweg omdat het aanbod groot genoeg is hier. Het is niet goedkoop, maar het aanbod is erg divers. Je huurt een kantoorruimte vanaf €495,- per maand en een werkplek in de coworking space vanaf €395,- per maand.


Kantoren in Brussel Europese Wijk

Geen Brussel, maar toch een kantoor huren in Zaventem is een goede optie!

Officieel gezien hoort Zaventem niet bij het Hoofdstedelijk Gewest, maar toch willen we dit graag uitlichten als een stadsdeel van Brussel. Zaventem grenst namelijk aan Brussel en is voor de stad zeer belangrijk met de aanwezigheid van de internationale luchthaven. De luchthaven van Zaventem is namelijk de grootste van België en door zijn centrale ligging zeer goed bereikbaar. De luchthaven ligt te midden van 2 snelwegen die het verkeer in alle 4 de windrichtingen voeren en daarmee is de bereikbaarheid een stuk beter dan in de drukke stad. Je huurt dus jouw kantoor op een internationale locatie, aan de snelweg en je bent voor business partners eenvoudig te bereiken.

Kantoor met uitzichtAan de Leonardo Da Vincilaan huur je een kantoor met fraai uitzicht.
 

In de verschillende kantoorpanden aan de Leonardo Da Vincilaan huur je een kantoor die een fraai uitzicht biedt. Zo is het mogelijk om vanaf je werkplek op de landingsbaan van luchthaven Zaventem neer te kijken. Het komt met enige regelmaat voor dat je vliegtuigen ziet landen van wereldleiders als bijvoorbeeld Donald Trump! Bedrijven die huren op deze locatie zijn bijvoorbeeld Samsung en Levi’s. Een uitstekend bereikbare kantoorlocatie met genoeg parkeerruimte en een fraai uitzicht is beschikbaar voor een zeer betaalbare prijs. Je bent minder geld kwijt dan je voor een vergelijkbare kantoorvloer, kantoor of werkplek in het centrum van Brussel betaalt.


Kantoor te huur in Zaventem

Wat is de beste plek om een kantoor te huren?

Je hebt kunnen lezen dat de verschillende locaties hun voor- en nadelen hebben en wellicht heb je al een idee waar jij straks wilt gaan huren. Om nog even duidelijk een beeld te krijgen van de voor- en nadelen heeft SKEPP deze op een rijtje gezet hieronder.
 

  Stadsdeel of wijk

  Voordelen

  Nadelen

  Brussel Elsene

 • Fraaie herenhuizen met uniek aanzien
 • Bereikbaarheid met openbaar vervoer is goed
 • Levendige omgeving met winkels, restaurants en hotels
 • Dicht tegen het centrum aan
 • Beperkte parkeerruimte
 • Verkeershinder door drukte in het centrum

  Brussel Europese Wijk           (Etterbeek)

 • Internationaal gezien een toplocatie
 • Moderne kantoren en fraai kantoorconcepten
 • Goed te bereiken met eigen en openbaar vervoer
 • Dichtbij het Europees Parlement
 • Dicht tegen het centrum aan
 • Prijzen liggen vaak hoger dan in Elsene
 • Beperkte parkeerruimte
 • Drukte in centrum zorgt voor verkeershinder, maar minder dan in Elsene

  Zaventem/Brussel

 • Internationale toplocatie
 • Uitstekende bereikbaarheid door ligging aan 2 snelwegen
 • Veel aansluitingen openbaar vervoer
 • Lagere prijzen dan het centrum van Brussel
 • Fraai uitzicht over Zaventem Airport
 • Genoeg parkeerruimte
 • Minder kantoren beschikbaar dan in het centrum, dus wees er snel bij!

 
Als het goed is weet je nu welke kantoorlocatie het beste past bij jouw bedrijf en kun je door middel van de links in de tabel de kantoorgebouwen bekijken. Mocht je nog meer informatie nodig hebben, heb je meer vragen over de betreffende locaties of zou je graag nog een extra locatie als suggestie willen? Neem dan contact op met onze kantoorexperts en wij helpen jou aan een selectie van 3 tot 5 geschikte kantoren, we plannen rondleidingen in op een moment dat het jou uitkomt en we zorgen dat jij de beste prijs betaalt voor jouw nieuwe kantoor. Dit advies en onze hulp zijn voor jou gratis en geheel vrijblijvend. Jouw kantoor huren in Brussel doe je bij SKEPP!


Neem contact op!

Kantoorinrichting met Officeplanner

Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorinrichting of zoek je enkel wat meubilair voor je kantoor? Ga dan voor Officeplanner! Je richt zelf virtueel je droomkantoor in of vraagt een persoonlijk inrichtingsvoorstel aan door onze Personal Designer. Daarnaast kun je ook direct meubilair bestellen in de webshop. Meer weten over de mogelijkheden van Officeplanner? Download dan gratis de brochure, lees meer over de ongekende flexibiliteit van Officeplanner en wie weet heb jij binnen no-time jouw droominrichting!

Download brochure