Bedrijfsverzamelgebouw

Een bedrijfsverzamelgebouw is een (kantoor)gebouw waarin meerdere bedrijven gehuisvest zijn. Vaak gaat het om een mix van startende bedrijven alsmede middelgrote bedrijven die hier een kantoor huren.


Is een bedrijfsverzamelgebouw ook geschikt voor jouw bedrijf? Op deze pagina lees je wat een bedrijfsverzamelgebouw is en wanneer het met name geschikt is voor jouw bedrijf.

In de laatste 10 jaar zijn er volop (nieuwe) bedrijfsverzamelgebouwen gerealiseerd. Er zijn nieuwe gebouwd, maar ook veel moderne kantoorpanden zijn getransformeerd van single tenant naar multi tenant. Oftewel, verbouwd tot kantoorpanden die geschikt zijn voor meerdere huurders. Kijk bijvoorbeeld eens naar ons aanbod in Antwerpen, Brussel en Mechelen.

Wat is een bedrijfsverzamelgebouw?

Een bedrijfsverzamelgebouw is een (kantoor)gebouw waarin meerdere bedrijven gehuisvest zijn. Vaak gaat het om een mix van startende bedrijven alsmede middelgrote bedrijven die hier een kantoor huren.

Bedrijven kiezen vaak voor een bedrijfsverzamelgebouw omdat zij een kleiner metrage kunnen huren en daardoor goedkoper uit zijn. Ook kunnen zij gebruik maken van gemeenschappelijke voorzieningen.

Tot slot kan men profiteren van de aanwezigheid van andere bedrijven omdat dit direct potentiële klanten kunnen zijn.

Bedrijfsverzamelgebouwen bieden doorgaans minder services dan business centers en kantoorconcepten. Wat overigens ook handig is? Om ook deze begrippen in de vastgoedwereld eens te lezen.

Een bedrijfsverzamelgebouw, de voordelen en nadelen

Hoe weet je nu of een bedrijfsverzamelgebouw wel geschikt is voor jouw bedrijf? Dat heeft te maken met de eisen en wensen die je stelt aan jouw nieuwe kantoorruimte en verhuurder.

Wil je een korte huurtermijn? Dan is een bedrijfsverzamelgebouw ideaal. Vaak huur je kantoorruimte al voor een jaar. In sommige gevallen zelfs voor een half jaar.

Dit in tegenstelling tot conventionele huur (een groter metrage of een eigen pand), waar je vaak meerjarig huurt.

De voordelen

  • Een effectiever metrage huren
  • Dus besparen op je kosten
  • Een flexibele(r) huurtermijn
  • Gebruik maken van gemeenschappelijke voorzieningen
  • De aanwezigheid van andere bedrijven (potentiële klanten)
  • Een dynamische werkomgeving

De mogelijke nadelen

  • Overlast van andere bedrijven
  • Concurrerende bedrijven in hetzelfde pand
  • Te weinig parkeerplekken voor alle bedrijven

Huren in een bedrijfsverzamelgebouw?

Neem gratis (!) contact op met één van onze kantoorexperts. Telefonisch zijn wij te bereiken via +32 78 48 10 91. Liever een e-mailtje sturen? Dat kan naar info@skepp.com.

Kantoorinrichting met Officeplanner

Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorinrichting of zoek je enkel wat meubilair voor je kantoor? Ga dan voor Officeplanner! Je richt zelf virtueel je droomkantoor in of vraagt een persoonlijk inrichtingsvoorstel aan door onze Personal Designer. Daarnaast kun je ook direct meubilair bestellen in de webshop. Meer weten over de mogelijkheden van Officeplanner? Download dan gratis de brochure, lees meer over de ongekende flexibiliteit van Officeplanner en wie weet heb jij binnen no-time jouw droominrichting!

Download brochure