Werkvormen


Op zoek naar een fraai kantoorpand om alle werknemers onder te brengen? Of ben je op zoek naar een werkplek om niet meer in huis te hoeven werken? Bepaal dan welke werkvorm het beste past bij jou als ondernemer. Thuiswerken, flexwerken, coworking dit zijn voorbeelden en ze hebben allemaal hun voor- en nadelen. Maak een weloverwogen keuze en zie je bedrijf groeien.

Beeld jezelf het volgende in: je bent een eigen bedrijf gestart en wilt graag weten in welke omgeving je het beste kan werken. Dan heb je de keuze om en kantoor te huren in een kantoorpand of om thuis een plek te zoeken waar je aan de slag kan. Maar wat is nu het verstandigste om te doen? Wil je wel huur betalen? Kan ik me thuis wel zo goed concentreren op mijn werk? Krijg ik buitenshuis wel de kantoorinrichting die bij me past? Wij helpen je met het maken van deze keuze. Misschien wil je de verschillende werkvormen juist wel met elkaar combineren omdat je de afwisseling goed kan gebruiken!

Coworking

Het werken in een omgeving die je deelt met andere gelijkgestemde ondernemers. Zo versterk je elkaar en vorm je samen een community en deel je de aanwezige kennis met elkaar. Het werken in een coworking space is dan ook een goed alternatief als de eenzaamheid van het thuiswerken je bij de kraag heeft gevat. Deze werkvorm leidt dan ook bewezen tot betere resultaten dan het werken vanuit huis.

Voor een coworking space kun je het beste zoeken naar een kantoorbelevingsconcept met een dergelijke community, maar ook business centers bieden over het algemeen ook de mogelijkheid tot coworking.

Flexwerken

Wanneer je behoefte hebt aan flexibiliteit in omgeving en tijden dan is deze werkvorm er eentje om eens nader te bekijken. Als je een werkplek huurt, dan zit je vaak met meerdere ondernemers in een coworking space en zo breid je dus gemakkelijk jouw netwerk uit.

Het huren van een werkplek is vooral aantrekkelijk voor bedrijven die nog niet toe zijn aan het huren van een grotere ruimte. Dus als je nog geen kantoorruimte of kantoorkamer wilt huren dan is flexwerken wellicht iets voor jou.

Thuiswerken

Het klinkt ideaal, opstaan in de ochtend en dan niet naar je werk hoeven rijden. Gewoon met een kop koffie en een volkoren cracker als ontbijt je laptop opstarten en aan het werk gaan. Je bent zo eigen baas en je hoeft geen toestemming meer te vragen als je een uurtje langer in je bed wilt liggen, heerlijk toch?

Er kleven echter een aantal nadelen aan het werken in je eigen huis. Zo zijn er mensen die slechte discipline hebben als ze de vrijheid krijgen om vanuit huis te werken. Kun je de verleiding om privézaken voor je werk te stellen niet weerstaan? Dan is thuiswerken voor jou niet de meest geschikte werkvorm. Als ondernemer wil je groeien en daarom kan een kantoorkamer in een bedrijfsverzamelgebouw of business center uitkomst bieden.

Welke werkvorm past bij jou?

Inmiddels zou je een beter beeld moeten hebben van de werkvorm die het beste bij jou past. Wil je jouw bedrijf een ook boost geven en samenwerkingen aangaan door een werkplek te huren in een coworking space? Wij zorgen ervoor dat je de juiste keuze maakt en dat jij net als degenen die jou voorgingen, alles uit je bedrijf haalt. Bel gratis en geheel vrijblijvend met onze vastgoedconsultants op + 32 78 47 10 91 of stuur een mail naar info@skepp.com.

Werkvormen

Flexwerken

Flexwerken is het werken onder flexibele werktijden binnen een flexibele werkomgeving. Het lijkt daarmee op Het Nieuwe Werken. Bij flexwerken wordt vaak wordt gebruik gemaakt van een flexplek of werkplek.

Werkvormen

Coworking

Coworking is het werken in een gedeelde werkomgeving met gelijkgestemde ondernemers. In de coworking community deel je kennis en kunde.

Werkvormen

Thuiswerken

Thuiswerken is een zelfstandige vorm van Het Nieuwe Werken. De grootste voordelen van thuiswerken zijn (1) geen reistijd en (2) flexibiliteit. 20 tot 30% van de werknemers in België werkt wel eens thuis. Ook thuiswerken? Wij hebben wat tips voor je.