Hoe zoek jij naar jouw nieuwe kantoor in Vlaanderen (België)?

 • Door Mart de Vos
 • vrijdag 2 maart 2018

Dus je moet een nieuw kantoor huren? Allereerst, gefeliciteerd! Het is toch heerlijk om te zien dat de zaken goed gaan en dat je hard moet werken om deze groei ook bij te benen? Je moet nu wel op zoek naar een kantoor te huur en we kunnen ons voorstellen dat je nog twijfelt hoe je deze zoektocht gaat tackelen. Neem je contact op met een vergelijkingswebsite, neem je een bedrijfsmakelaar in de arm of ga je rondvraag doen in je eigen netwerk?


Wij maken de zoektocht naar een kantoor een stukje eenvoudiger voor je. Je wilt je zo snel mogelijk weer focussen op je core business en toch het kantoor vinden die past bij jouw bedrijf.

vergaderruimte met gave inrichtingEen grote vergaderruimte, heb jij dit nodig in je nieuwe te huren kantoor?

Dit zijn de redenen om te gaan huren via een vergelijkingswebsite

Vergelijkingswebsites bieden de mogelijk tot het online vergelijken van een groot kantoor, kantoorkamers en werkplekken. Je filtert op locatie, prijs en faciliteiten om zo voor jezelf een overzicht te maken van geschikte kantoren voor jouw bedrijf. Het maakt niet uit of je op zoek bent naar een kantoor voor 100 mensen of voor 10 personen, het aanbod is er. Neem gewoon eens contact op met een vergelijkingswebsite of online broker. Dit is gratis voor jou en je zit nergens aan vast als je er voor kiest om dit te doen.

"Ik ben zeer tevreden over SKEPP.
Mijn contact persoon Kim was meer dan behulpzaam. zij heeft zelfs alles gedaan om mij te helpen om mijn droom werkelijkheid te maken. Ik zou haar en daardoor SKEPP zeker aan anderen aanraden."  -   Denise Amdini-Bainbridge

Gratis en snel een aanbod op maat

Gratis? Vertel verder! De dienst die een online broker aanbiedt is gratis en ze knappen voor jou ook het 'vuile' werk op. Je legt uit welk kantoor je zoekt in bijvoorbeeld Brussel en geeft een lijstje met jouw wensen en behoeften door. Het klinkt lastig, de regie uit handen geven. Dat is begrijpelijk, maar je moet niet vergeten dat het routine is voor online brokers en dat ze alle ins en outs van de kantoorpanden weten. Waarom wil je onnodig veel tijd kwijt zijn met een taak die een professional voor je in korte tijd uitvoert?   

Bekijk de bedrijfsvideo van SKEPP en bekijk de werkwijze van een online broker.

Een kantoorruimte met een aparte, afgesloten ruimteKies jij ook van een ruim kantoor waar je kunt blijven groeien?

Je ontvangt binnen 1 werkdag al een lijst met 3 tot 5 geschikte kantoren. Een goede vergelijkingswebsite zal je niet veel meer kantoren sturen, want bij meer keuze wordt het voor jou weer onoverzichtelijk. Je kunt ze op je gemak bekijken, vergelijken en bespreken binnen het bedrijf voordat je verdere keuzes gaat maken. Maak een selectie van 1 of meerdere panden die je graag wil gaan bekijken en neem contact op met jouw contactpersoon. Hij of zij plant een rondleiding in op een moment dat het jou uitkomt en zo wordt je voorgesteld aan de beheerder.

Kennismaken tijdens een tas koffie

Onder het genot van een tas koffie krijg je een rondleiding door het kantoorgebouw, ontvang je verdere informatie over de locatie en kun je de sfeer proeven. Het is erg belangrijk dat je een goed gevoel hebt bij de kantoren op de door jou gekozen locatie. Aarzel vooral niet om vragen te stellen en wees er zeker van dat je meerdere kantoren bekijkt om te bepalen of dit jouw toekomstige kantoor wordt. Heb je direct het gevoel alsof je de keuze wel kunt maken?

Lees in dit het volgende blog over de zoektocht naar kantoorruimte van Olympia Uitzendbureau.

Foto van een ruime kantoorruimteKies voor een ruim kantoor, want ruimte kun je niet genoeg hebben.

Vanaf het moment dat je de rondleiding hebt gedaan en je wilt onderhandelen over het contract en de voorwaarden stapt de online broker er tussenuit. Jij bespreekt alle details met de beheerder en zij zullen voor jou het huurcontract opstellen als je tot een overeenkomst bent gekomen. Als het contract getekend is wordt het naar de broker gestuurd en ontvangen ze een vergoeding van de verhuurder. Jij krijgt nog steeds de scherpste prijs en hebt geen cent betaald voor het advies en de hulp die je hebt ontvangen. Hieronder sommen we de voor- en nadelen nog even voor je op.

Voordelen:

 • Gratis kantoren vergelijken
 • Gratis advies en persoonlijke service met een vaste contactpersoon
 • Snel en eenvoudig een nieuw kantoor vinden, want de lijntjes zijn kort
 • Vergelijkingswebsites zijn in het bezit van veel kennis en ervaring en door jouw wensen en behoeften te analyseren krijg je een aanbod op maat
 • Ruim aanbod en dus veel keuze, er wordt een persoonlijke selectie gemaakt
 • Hulp bij het vinden van de juiste kantoorinrichting
 • Specialisatie in werkplekken, kantoorkamers en kantoorruimten op maat dus alle formaten

Nadelen:

 • Geen face to face ontmoeting, alles gaat online en telefonisch op een tempo dat jou past

Kies je voor persoonlijk contact maar een beperkte keuze?

Het grote voordeel als je een makelaar in de arm neemt is het persoonlijke contact dat je zult hebben. We hebben het hier niet over de snelle communicatie via mail en telefoon, maar over bezoeken. Een makelaar biedt zijn dienst aan en zal persoonlijk contact verkiezen boven de online weg. Vaak moet je hiervoor ook zelf naar een makelaar stappen omdat ze online veel minder vindbaar zijn dan de vergelijkingswebsites die hiervoor zijn besproken.

Het kan zijn dat je de makelaar verkiest boven een gratis samenwerking met een online broker, omdat het persoonlijke contact je meer vertrouwen geeft dan het online contact. Daarin maak je natuurlijk je eigen keuze, maar we kunnen wel zeggen dat een makelaarskantoor een veel kleinere portefeuille qua kantoorruimte heeft dan zijn online concurrenten. Het verzorgingsgebied is kleiner, want de afstanden moeten wel bereisbaar blijven en contacten moeten worden onderhouden door de makelaar.

Kantoor ingericht op smaakvolle wijzeWees er zeker van dat je een kantoor kiest die ingericht is zoals jij wilt.

Weet waar je wilt huren en maak de juiste keuze

Als je een kantoor zoekt in bijvoorbeeld Brussel dan is het zo dat je vaak ook gebonden bent aan een makelaar die werkt in deze regio, omdat hij hier kantoorpanden en dus kantoren in zijn portefeuille heeft. Het is daarom goed om jezelf af te vragen welke bedrijfsmakelaar je gaat benaderen. Heeft hij wel kantoren die bij me passen? Klikt het tussen ons? Logisch dat je jezelf die vragen gaat stellen, want je zal nauw contact hebben tijdens de zoektocht naar een kantoor te huur.

Groot nadeel aan het samenwerken met een bedrijfsmakelaar als je dit nog nooit gedaan hebt? Het voorwerk dat je kwijt bent voordat je een makelaar vindt die het aanbod en de attitude heeft die bij jou past. Het kost dus al tijd voordat je überhaupt een kantoor hebt kunnen bekijken en bij een vergelijkingswebsite heb je op dat zelfde moment al een selectie van kantoren ontvangen om te bekijken. Nogmaals, de behoefte aan het persoonlijke contact en de hulp die een makelaar biedt kun je als prettig ervaren maar dat wil nog niet zeggen dat het daarom ook de beste keuze is.

Dus als we het even samenvatten komen we tot de volgende voor- en nadelen bij een bedrijfsmakelaar.

Voordelen:

 • Gratis hulp bij de zoektocht naar jouw kantoor
 • Persoonlijk contact en kennis van zaken
 • Veel kennis van de portefeuille die men bezit

Nadelen:

 • Beperkt aanbod
 • Minder snel en effectief dan een vergelijkingswebsite
 • Tijd kwijt aan het selecteren van een bedrijfsmakelaar
 • Alleen gespecialiseerd in grote metrages

Laagdrempelige optie in de zoektocht naar een kantoor te huur

Als laatste is het ook mogelijk om op zoek te gaan naar kantoorruimte door je eigen netwerk aan te spreken. Het komt vaak voor dat men via LinkedIn probeert een nieuwe bedrijfslocatie te vinden door een post het 'worldwide web' op te slingeren. Het is laagdrempelig, dat zeker, maar is het ook net zo effectief als het inschakelen van bijvoorbeeld een online broker? Je moet je afvragen of jouw 'connecties' wel de juiste contacten hebben binnen de vastgoedwereld en vaak is dit niet het geval waardoor veel van hen niets voor je kunnen betekenen.

Er zullen wellicht meer connecties zijn die ervaring hebben met het huren van een kantoor via een vergelijkingswebsite en die raden je dan alsnog aan om eens te kijken op platforms zoals bijvoorbeeld SKEPP. Het is niet voor niets dat deze sites het aan populariteit winnen van de traditionele makelaars, zoals eigenlijk de online zakenwereld het op veel vlakken wint van de offline wereld.

Een kantoor met uitzichtKantoorruimte met een fraai uitzicht of juist in het groen, waar kies jij voor?

Het vragen in het eigen netwerk kun je daarom beter zien als mond tot mond-reclame voor de vergelijkingswebsites of, in enkele gevallen, voor traditionele makelaars. Het kan daarom ook een goed idee zijn om een rond te vragen hoe mensen opzoek zijn gegaan naar kantoorruimte. Dit voorkomt dat jij onnodig veel tijd en moeite kwijt bent in jouw zoektocht. Het advies dat je ontvangt kan je helpen om  de keuze te maken voor de juiste partij of misschien vind je inderdaad wel een kantoor door een tip van een bekende.

De meningen van bekenden zijn echter wel subjectief en het kan door jou heel anders ervaren worden. Het is in de online wereld vrij normaal om de bevindingen van andere te lezen voordat je overgaat tot actie en dat is bij vergelijkingswebsites niet anders. Zo lees je de ervaringen van bedrijven die jou voorgingen en bepaal jij of je wel of niet met ze samen gaat werken. Een voorbeeld van een platform waar je deze meningen op kan lezen is de Feedback Company.

Voordelen:

 • Laagdrempelig omdat het mensen betreft die je vaak persoonlijk kent
 • Eerlijke informatie over kantoorervaringen
 • Niet op zoek hoeven naar partijen, maar via bekenden bij de juiste partijen terecht komen
 • Vaak kom je alsnog bij een goede vergelijkingswebsite terecht


Nadelen:

 • Niet de snelste of meest effectieve manier
 • Mindere kennis van de markt en kantoren
 • Weinig tot geen onderhandelingsruimte over prijzen en voorwaarden
 • Lastig om een duidelijk beeld te krijgen van de beschikbare kantoren op de markt

De beste manier om een kantoor te huren?

Het lijkt erop alsof we het eenvoudiger doen lijken dan het in werkelijkheid is, maar niets is minder waar. De kennis en kunde van onze kantoorexperts in combinatie met jouw duidelijke idee van de toekomstige kantoorruimte zorgen ervoor dat wij het tot een succes kunnen maken. Nieuwsgierig naar wat SKEPP voor jouw bedrijf kan betekenen? Bel onze kantoorexperts gerust een op +32 78 48 10 91 of stuur een e-mail naar info@skepp.com

Als je maar onthoudt dat ons advies en onze diensten voor jou compleet gratis zijn! Wij vinden jouw droomkantoor, want SKEPP is thuis op kantoor.

Kantoorinrichting met Officeplanner

Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorinrichting of zoek je enkel wat meubilair voor je kantoor? Ga dan voor Officeplanner! Je richt zelf virtueel je droomkantoor in of vraagt een persoonlijk inrichtingsvoorstel aan door onze Personal Designer. Daarnaast kun je ook direct meubilair bestellen in de webshop. Meer weten over de mogelijkheden van Officeplanner? Download dan gratis de brochure, lees meer over de ongekende flexibiliteit van Officeplanner en wie weet heb jij binnen no-time jouw droominrichting!

Download brochure