Het PLUS-principe toegepast op kantoren in Brussel Europese Wijk

  • Door Mart de Vos
  • dinsdag 5 december 2017

Deze keer vergelijken we in deze blogserie de kantoren in de Europese Wijk in Brussel. Te midden van het Europees Parlement is meer dan genoeg keuze uit verschillende kantoren, maar welke is nu geschikt voor jou? SKEPP zoekt dit uit aan de hand van het PLUS-principe. Ieder kantoorgebouw wordt vergeleken op basis van dit principe bestaande uit: prijs, ligging, uitstraling en services. Daarna heb jij een goed beeld van de locatie die het beste past bij jou.


Kantoren te huur aan de Marnixlaan 13-17 in Brussel

De inrichting van een algemene ruimteKleurrijke en moderne inrichting van de ruimtes

Prijs - Cijfer 8: In de Europese Wijk in de Belgische hoofdstad hoef je niet te rekenen op spotprijzen, maar er zijn altijd locaties die een scherpe prijs-kwaliteitsverhouding bieden. Op deze locatie zijn de werkplekken en kantoorruimtes wel gunstig geprijsd. Zo huur je een fulltime werkplek vanaf €399,- per maand. Kantoren zijn alleen op aanvraag beschikbaar voor prijzen vanaf €399,- per maand. Er zal dan speciaal voor jou een ruimte gezocht worden die bij je past.

Ligging - Cijfer 8: Dit kantoorpand aan de Marnixlaan ligt op een goed bereikbare locatie in Brussel. Vlak aan de doorgaande weg die je binnen 20 minuten Brussel weer uit leidt. Er zijn veel grote bedrijven gevestigd in de Europese Wijk en deze locatie geeft jouw bedrijf ook een extra stukje status mee. Met de auto en het openbaar vervoer ben je voor iedereen prima bereikbaar.

Uitstraling - Cijfer 9: Al bij binnenkomst word je betoverd door de uitstraling van de kantoren en het meubilair. De moderne en kleurrijke inrichting zorgt er iedere dag weer voor dat je zin krijgt om te gaan werken. De inrichting is niet alledaags en daarom is de uitstraling van dit kantoor uniek.

Services Cijfer 9: Wil jij een werkplek of kantoor huren aan de Marnixlaan, dan krijg je daar veel services bij. Het aanwezige personeel zorgt voor een gastvrij ontvangst, er is een pakketservice, een gym en zelfs een restaurant. Er is gewoon gedacht aan alles wat je naast je werk nodig zou kunnen hebben.


Kantoor te huur aan Marnixlaan

Modern kantoorgebouw aan de Kunstlaan 56

Binnentuin aan de KunstlaanGeniet van frisse lucht midden in de stad

Prijs - Cijfer 8: Aan de Kunstlaan 56 zijn de kantoren nog niet zo lang geleden opgeleverd. Dit houdt in dat het meubilair en de werkplekken allemaal nog vrij nieuw zijn. De prijs is voor de locatie niet erg duur en ligt op €400,- euro per maand voor een werkplek en ongeveer €1400,- euro voor een kantoor voor 3 personen.

Ligging - Cijfer 8: Dit gebouw scoort op de ligging precies hetzelfde als het vorige kantoorgebouw. Ze liggen namelijk niet ver van elkaar verwijderd en aan dezelfde doorlopende weg. Ook ben je uitstekend bereikbaar met de auto, maar ook met het openbaar vervoer. Station Brussels-Luxemburg ligt namelijk op 5 tot 10 minuten lopen.

Uitstraling - Cijfer 8: Het pand beschikt over een fraaie binnentuin waar je kunt genieten van de buitenlucht tijdens de lunch of zelfs voor een meeting. De te huren kantoren zijn ingericht met meubilair in lichte kleuren om het vrolijk te houden. De entree van het gebouw heeft een zakelijk uiterlijk en het personeel heet je gasten welkom.

Services Cijfer 8,5: Ook op deze locatie heb je naast de faciliteiten die je nodig hebt voor je werk nog aanvullende services. Zo is er een carwash, een stomerij en ook een fitnessruimte waar je even stoom af kan blazen na een zware werkdag. Dit zorgt er voor dat jouw kantoor niet alleen een werkplek is, maar het bewijs dat ontspanning en inspanning naast elkaar kunnen staan.


Huren aan de Kunstlaan

Huur in dit kantoor midden in de Europese Wijk aan de Meeûssquare 35

Restaurant in het gebouwGeniet van een heerlijke lunch met je collega's in dit restaurant

Prijs Cijfer 8,5 : De prijzen van de werkplekken en kantoren die te huur zijn op deze locatie liggen, niet geheel verrassend, op dezelfde hoogte als die van de andere kantoorgebouwen in de buurt. Een werkplek is te huur voor een prijs vanaf €395,- per maand en kantoren vanaf 2 personen voor prijzen die beginnen bij €995,- per maand. In vergelijking met de andere locaties zijn de prijzen voor de kantoren lager ingestoken.

Ligging - Cijfer 9: Dit kantoorgebouw ligt op een rustigere plek dan de vorige 2 kantoren. Je hebt uitzicht over een parkje waar het groen prijkt tussen de gebouwen. De verkeersdrukte is niet zo nadrukkelijk aanwezig, maar de bereikbaarheid is nog steeds top. Je reist met de bus eenvoudig naar je werk, maar ook de auto kun je hier prima kwijt. Daarom scoort deze locatie aanzienlijk beter.

Uitstraling - Cijfer 8,5: Aan de buitenkant valt het gebouw niet erg op en is de uitstraling niet onderscheidend van de rest van de gebouwen. Binnen zijn de kantoren strak ingericht, maar toch vrij eenvoudig gehouden. De kleuren zijn neutraal zodat het aanspreekt bij een breder publiek en er is veel glas gebruikt waardoor de ruimtes groot lijken.

Services - Cijfer 8: Het personeel is erg behulpzaam en wil je op ieder moment helpen om zaken voor jou te regelen. Er wordt ook dagelijks schoongemaakt op jouw kantoor of werkplek en je kunt het gebouw 24/7 betreden.


Kantoor te huur aan Meeûssquare

Huur een kantoor dicht bij het Leopoldspark aan de Breydelstraat 34-40

Kantoor met huiselijke sfeerHet is net of de kantoren in een huiskamer staan op deze locatie

Prijs - Cijfer 9: Deze locatie aan de Breydelstraat 34-40 in Brussel is van de 4 vergeleken locaties zeker de goedkoopste. Een werkplek is beschikbaar vanaf €250,- per maand en de kantoren voor 2 tot 3 personen zijn te huur voor prijzen vanaf €1000,- per maand. Als je op zoek bent naar het goedkoopste kantoor in de Europese Wijk in Brussel dan is deze locatie een goede keuze.

Ligging - Cijfer 8,5: Dit kantoorgebouw aan de Breydelstraat heeft een uitstekende ligging ten zuiden van het centrum van Brussel. Binnen 10 minuten rijd je de E40 op en laat je de drukte van de hoofdstad achter je. Het Leopoldpark ligt op loopafstand van deze kantoorlocatie en zo kun je prima een wandeling maken met een paar collega's om wat frisse lucht mee te pakken. 

Uitstraling - Cijfer 7,5: De inrichting van de kantoren op deze locatie is erg huiselijk en daarom is het een goede locatie voor jouw bedrijf. Je zult er snel op je gemak zijn en dit kan een positieve invloed hebben op de productiviteit. Als je op zoek bent naar een flitsend en modern interieur dan is deze locatie wellicht minder geschikt.

Services - Cijfer 8: Jij wilt je uiteraard richten op de core business en dat begrijpen wij uiteraard. Het is mogelijk om taken uit handen te geven zoals de boekhouding, maar je kunt ook juridisch advies inwinnen bij de beheerder van het pand. De verhuurder zal er alles aan doen om te zorgen dat jij je thuis voelt op kantoor, dit sluit ook aan bij de inrichting.


Huren aan de Breydelstraat

Werk jij straks in een kantoor in de Europese Wijk?

Het aanbod van kantoren in de Europese Wijk in Brussel is groot en divers. Door middel van dit blog hopen we bij SKEPP dat we inzichtelijk maken wat de beste keuze voor jou is. Dit is uiteraard slechts een greep van het aanbod in Brussel en als je meer informatie nodig hebt dan adviseren we je om contact op te nemen met ons. Wie weet huur jij jouw volgende kantoor bij SKEPP in Brussel!

Eenvoudig een kantoor huren? Klop aan bij SKEPP!

Wij willen niet dat het huren van een kantoor iets is waar je tegenop ziet. SKEPP maakt dit eenvoudig en toegankelijk door jouw wensen en eisen op een rij te zetten en voor jou op zoek te gaan naar passende kantoren. Het kan altijd zijn dat je tussendoor toch vragen hebt. Voor meer vragen rondom het huren bel je met onze kantoorexperts door te bellen naar +32 78 48 10 91. Ook mag je een mail schrijven naar info@skepp.com.


Neem contact op!

De kantoren in Zaventem zijn in de volgende blog aan de beurt.

Kantoorinrichting met Officeplanner

Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorinrichting of zoek je enkel wat meubilair voor je kantoor? Ga dan voor Officeplanner! Je richt zelf virtueel je droomkantoor in of vraagt een persoonlijk inrichtingsvoorstel aan door onze Personal Designer. Daarnaast kun je ook direct meubilair bestellen in de webshop. Meer weten over de mogelijkheden van Officeplanner? Download dan gratis de brochure, lees meer over de ongekende flexibiliteit van Officeplanner en wie weet heb jij binnen no-time jouw droominrichting!

Download brochure