Vind de locatie om je kantoor te huren in 5 simpele stappen

 • Door Lynn Mikolayczak
 • dinsdag 16 april 2019

Groeit je bedrijf en wil je een groter kantoor huren? Of wordt dit je allereerste kantoor? Voor iedere partij die zoekt naar een nieuwe locatie om een kantoor te huren, zijn er knopen die doorgehakt moeten worden. Denk aan het budget, de locatie, type kantoorpand en hoeveel m2 je precies nodig hebt. Allemaal moeilijke keuzes die je moet maken alvorens je een kantoor huurt. Met dit stappenplan en bijbehorende tips vind je de locatie om een kantoor te huren die aansluit bij de wensen van jouw bedrijf.


1/ Welk budget is beschikbaar om een kantoor te huren?

Ieder bedrijf krijgt er mee te maken, een budget opmaken. Of je nu een ruim budget hebt of niet, kies een budget, of in ieder geval een richtlijn, om te spenderen om een nieuw kantoor te huren. Met een ruimer budget, kun je een luxueuzer kantoor huren. Maar ook met een beperkt budget kun je al een geschikt kantoor huren. Wees creatief en met deze tips haal je het maximale uit jouw budget om een kantoor te huren.

Met deze tips haal je het maximale uit jouw budget:

 • Kosten delen
  Als je in een business center een kantoor huurt, deel je de kosten voor gemeenschappelijke faciliteiten en services. Lees hier meer over in de derde stap in deze blog.   
 • All-inprijs vs 'kale' huurprijs
  Bij een all-inprijs van een kantoor te huur zijn kosten zoals gas, water, licht, internet, telefonie, receptie, schoonmaak inbegrepen. Ga zeker na wat er allemaal in de huurprijs is inbegrepen en of dat pakket volledig voldoet aan jouw behoeften Bovendien is een all-inprijs naar verhouding vaak goedkoper.
 • De huurprijs net boven je budget?
  Een ideaal kantoor te huur gevonden maar helaas boven je budget? Onderhandel dan over een huurkorting, bijvoorbeeld een huurvrije maand. Vergeet niet dat een verhuurder ook belang heeft bij jou als huurder. Lees er alles over in de blog 'Succesvol onderhandelen over huurvoorwaarden van de kantoorruimte doe je zo'.
IMG 419Wij helpen jou bij je zoektocht naar de ideale kantoor te huur.

2/ Bepalen waar je een kantoor huurt

Budget bepaald? Tijd voor de volgende stap: de kantoorlocatie. De meest populaire locatie van België om een kantoor te huren, is natuurlijk Brussel, onze hoofdstad en de de facto hoofdstad van de EU. 

Bij SKEPP vind je kantoren te huur in verschillende stadsdelen van Brussel zoals Brussel Centrum, Brussel Zuid, Brussel Airport, enz. Wij raden bedrijven dan ook aan om kantoren te huren in de grote steden. Brussel, Antwerpen, Gent, Hasselt, ...Het geeft de status van je bedrijf een enorme boost en huurt een kantoor tussen andere grote bedrijven.

We kunnen ons voorstellen dat de huurprijzen kunnen afschrikken, zeker als je nog een startend bedrijf bent. Met een goede budgettering en wat creativiteit zijn deze locaties zeker haalbaar om een kantoor te huren. Ga bijvoorbeeld niet voor meer vierkante meters dan nodig, want dit verhoogt onnodig de kosten. Kies ook niet voor onnodige flexibiliteit. Wil je zeker minimaal 1 kantoor huren op deze locatie? Sluit dan een huurcontract af voor minimaal 1 jaar. Hoe flexibeler de termijn, hoe hoger de huurprijs!

Geen kantoor huren op de populaire locaties? Een kantoor huren in of buiten de Randstad!

 • Wil je in de grote steden een kantoor huren, maar zijn de populaire locaties te prijzig? Kijk naar kantoren te huur net buiten de ring van Antwerpen en Brussel. Bovendien is de bereikbaarheid op deze plekken uitstekend.
 • Niet per se een kantoor huren in de grote steden, maar wel graag vlakbij deze steden? Ga dan een kantoor huren in de omliggende steden. Zo zijn Leuven of Vilvoorde goede alternatieven voor Brussel, Herentals een alternatief voor Antwerpen en is Mechelen een strategische locatie tussen Antwerpen en Brussel om een kantoor te huren.
 • Natuurlijk is een kantoor huren op andere locaties ook mogelijk. In steden als Geel, Turnhout, Zellik, Aartselaar vind je ook kantoren te huur met een even goede bereikbaarheid.
IMG 6092 1Kies de juiste locatie om jouw kantoor te huren.

3/ Een kantoor huren in een kantoorconcept, business center, bedrijfsverzamelgebouw of toch een eigen kantoorruimte?

Kantoorlocatie? Check! Next step: een kantoor huren in een kantoorconcept, business center of bedrijfsverzamelgebouw? Of ga je voor een eigen kantoorruimte? 
Wij merken dat bedrijven juist voordelen ervaren bij het delen van kantoorgebouwen. Hieronder hebben we per gebouwtype toegelicht wat de voor- en nadelen zijn. Een eigen kantoorruimte spreekt voor zich, die hebben we dus niet uiteengezet.

Kantoorconcept: hechte community, minder ziekteverzuim en een indrukwekkend design

Als je een kantoor huurt in een kantoorconcept, waan je je als het ware in een vijfsterrenhotel. Zo tref je er vergaderruimten in alle soorten en maten. Bovendien staat het ‘thuisgevoel’ op nr. 1 in het kantoorconcept. Je maakt deel uit van een hechte community en het kantoor beschikt over een sociaal hart.

Nog meer voordelen? Het ziekteverzuim ligt beduidend lager bij bedrijven in kantoorconcepten en uit meerdere onderzoeken blijkt dat het personeel zich beter voelt op deze locatie. De prijs om een kantoor te huren binnen een kantoorconcept ligt natuurlijk wel iets hoger dan bij een business center en een bedrijfsverzamelgebouw. Binnen een kantoorconcept vind je corporates, scale-ups en start-ups. Who joins?

IMG 9691In deze grote kantoorruimte zijn voldoende werkplekken voor grote organisaties.

Business center: richten op je core business in je gemeubileerde kantoorruimte

Net een tikkeltje minder luxe dan bij een kantoorconcept, maar ook als je een kantoor huurt binnen een business center hoef je alles behalve te klagen. De kantoren zijn vaak gemeubileerd, vergaderruimten zijn er aanwezig en de receptie beantwoordt je telefoon en verwerkt je post. Netwerkmogelijkheden alom met de vele bedrijven om je heen. Ook bij een business center richt jij je met jouw bedrijf op je core business. De huurprijs ligt lager dan bij een kantoorconcept, maar nog wel ietsje hoger dan bij een bedrijfsverzamelgebouw. Grote bedrijf en KMO´s gingen je al voor.

Bedrijfsverzamelgebouw: uitstekende bereikbaarheid en ideaal voor een landelijke dekking

Dit gebouwtype wint al jaren aan populariteit. Het grote voordeel van een kantoor huren in een bedrijfsverzamelgebouwen is dat je op meerdere locaties goed bereikbaar bent. Bedrijfsverzamelgebouwen liggen meestal aan snelwegen. Je huurt hier met andere bedrijven, dus netwerken is geen probleem en samenwerkingen worden gestimuleerd. De huurprijs ligt lager dan bij een kantoorconcept en business center. Dit type heeft hetzelfde nadeel als de andere typen, namelijk dat je overlast kan hebben van andere bedrijven.

4/ Hoe groot moet het kantoor dat je huurt zijn?

Een niet onbelangrijke vraag: hoeveel ruimte heeft jouw onderneming nodig? Begin met het uitzoeken van hoeveel m2 kantoorruimte je nodig hebt. Als je alleen huurt, wordt 7 m2 als richtlijn genomen. Al blijkt 700 m2 voor 100 personen dan weer veel te weinig. Een ander voorbeeld waaruit blijkt dat 7 m2 per persoon niet altijd opgaat, is dat je vaak ziet dat kantoren van 20 m2 goed aansluiten bij 4 personen.

Daarom wordt vaak 7 m2 t/m 12 m2 per persoon aangehouden, afhankelijk van de voorkeuren van jou en je personeel. Ook de branche is in vele gevallen doorslaggevend. Bepaal dus grondig hoeveel m2 voor jouw bedrijf geschikt zou zijn.

IMG 2225Welk type kantoor past bij jouw bedrijf?

Zo bepaal je welk type kantoor je nodig hebt

Op basis van de bedrijfsomvang en wensen wat betreft het aantal m2 aan kantoorruimte, bepaal je jouw kantoortype.

 • Meer dan 100 m2 nodig?
  Huur dan een complete kantoorvloer of (grote) kantoorruimte op maat. Vaak worden deze kantoorruimtes casco opgeleverd, zodat je hier je eigen draai aan kunt geven. Erg populair onder corporates en KMO´s.
 • Zoek je een kantoorruimte van 10 m2 t/m 100 m2?
  Dan adviseren we de kantoorkamer, ook wel kantoorunit genoemd. Je huurt een afgesloten ruimte, misschien zelfs gemeubileerd.
 • Ben je freelancer of heb je een eenmanszaak?
  Huur dan een vaste werkplek of flexwerkplek. Voordeel van eerstgenoemde is dat je een vaste plek hebt, wel vaak niet afgesloten. Het is echter duurder dan een flexwerkplek, waarbij je afhankelijk bent van de beschikbare flexwerkplekken.


Bereken m2 kantoorruimte

5/ Kies een kantoorinrichting als je een kantoor huurt.

Je bent er bijna! Wil je geen tijd en energie besteden aan de inrichting van je nieuwe kantoorruimte? Dan moet je nog eerst rekening houden met de inrichting van potentiële locaties. Heb je al een besluit genomen waar je gaat huren en wil je de inrichting nog aanpassen? Kan ook natuurlijk! Let dan vooral op onderstaande tips. Een kantoorinrichting is belangrijk om personeel te stimuleren en zich thuis te laten voelen op kantoor. Dat betaamt een goede werkgever!

Scandinavisch, creatief of een combinatie van stijlen voor jouw inrichting

De laatste stap is dus het bepalen van je kantoorinrichting alvorens je een kantoor huurt. Ga je voor Scandinavisch? Kies dan kalme en neutrale tinten, een strak lijnenspel en leg de nadruk op elementen als meubilair. Ook zien we veel creatieve inrichtingen, die je herkent aan de opvallende muren met bijzondere kunstwerken of accessoires.

Een andere optie: een combinatie van stijlen, bijvoorbeeld door een flexibele, duurzame en/of moderne inrichting te kiezen. Kies vooral iets dat bij je bedrijf past! De keuze is aan jou, maar we zijn bij SKEPP altijd bereid om mee te denken!

URBAN officeplanner kantoorinrichting kantoortuin2Heb je trouwens al de Officeplanner van SKEPP ontdekt? Met de flexibele kantoorinrichting werk je in een hippe omgeving met kwalitatief hoogwaardig meubilair!

Met dit inrichtingsconcept creëer jij een hippe en industriële kantoorinrichting

Erg populair bij hippe bedrijven: een industriële kantoorinrichting. URBAN, een van de stijlen van het prefab design inrichtingsconcept Officeplanner, sluit hier uitstekend op aan. De inrichting is op basis van C4. Dat houdt in: alles waaraan je behoefte hebt op kantoor. Plekken voor informele overleggen, om te brainstormen, concentreren en natuurlijk werken.

Bovendien kenmerkt URBAN zich door ergonomische werkplekken, warme stoffen en een afgestemd pallet aan kleuren. We typeren werken in een URBAN-kantoorruimte als activity based werken in een hippe ruimte. Ideaal voor bedrijven die van plan zijn om te groeien (of krimpen). Door de flexibiliteit van URBAN creëer je simpel extra werkplekken in de kantoorruimte.

Zo simpel is een kantoor huren

Zo, je hebt nu jouw perfecte kantoor kunnen huren met bijpassende inrichting in het aansluitende kantoortype en beste gebouwtype in de stad waar jij jouw bedrijf wilt vestigen. Nog vragen omtrent een kantoor huren? Neem contact op met onze kantoorexperts. We nemen dan al jouw vragen weg zodat jij ook klaar bent om jouw nieuwe kantoor te huren!

Nog niet overtuigd? Lees dan het blog over de zoektocht naar een kantoor te huur van Olympia Uitzendbureau of bekijk direct de volgende video:

 

Kantoorinrichting met Officeplanner

Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorinrichting of zoek je enkel wat meubilair voor je kantoor? Ga dan voor Officeplanner! Je richt zelf virtueel je droomkantoor in of vraagt een persoonlijk inrichtingsvoorstel aan door onze Personal Designer. Daarnaast kun je ook direct meubilair bestellen in de webshop. Meer weten over de mogelijkheden van Officeplanner? Download dan gratis de brochure, lees meer over de ongekende flexibiliteit van Officeplanner en wie weet heb jij binnen no-time jouw droominrichting!

Download brochure