Huurprijs per m2 per jaar

Een huurprijs per m2 (vierkante meter) per jaar wordt gehanteerd bij een groot kantoor op maat. Het betreft een kale huurprijs waar de servicekosten nog bijkomen. In België ligt de huurprijs per m2 per jaar vaak tussen de €100,- en €300,-


De vastgoedwereld en in het bijzonder de kantorenmarkt kenmerkt zich doordat er verschillende huurprijzen worden gehanteerd. Zo bestaat er een prijs per werkplek (per maand), een all-inclusive huurprijs voor een kantoorkamer (per maand), een m2 prijs met daarbij behorende servicekosten en tot slot een vastgestelde prijs voor daadwerkelijk gebruik. Die laatste wordt bijvoorbeeld gebruikt bij kantoren die per dag of dagdeel kunnen worden gehuurd. Op deze pagina geven we je meer uitleg over de huurprijs per m2 per jaar, de traditionele prijsstelling zoals we die allemaal gewend zijn.

Wanneer betaal je een huurprijs per m2?

Je betaalt een huurprijs per m2 per jaar wanneer je een grote kantoorruimte op maat huurt. Verhuurders maken dan een onderscheid in de daadwerkelijke huurprijs en de servicekosten. Daarnaast is het (meestal) mogelijk om, op basis van een vooraf gestelde parkeernorm, parkeerplaatsen te huren. Tot slot wordt er meestal een vaste prijs gerekend voor bijkomende leveringen en diensten (zoals afvalstoffenheffing en receptiediensten). Die laatste kosten kunnen overigens ook bij de servicekosten inberekend zijn. Zowel de huurprijs alsmede de servicekosten, parkeerkosten en bijkomende leveringen en diensten staan in de huurovereenkomst beschreven.

Over welke oppervlakte wordt de huurprijs berekend?

De huurprijs wordt berekend over de verhuurbare vloeroppervlakte. Deze verhuurbare vloeroppervlakte bij kantoorruimten (ook wel vvo genoemd) bestaat niet alleen uit je eigen te huren kantoorruimte maar ook voor een deel uit de gemeenschappelijke ruimte(n). Huur je een kantoorruimte van 100 m2? Dan kan het best zijn dat je eigen kantoor uit 'slechts' 75 m2 bestaat en de andere meters worden toegekend aan (1) een deel van de gang en/of (2) een deel van een sociaal hart.

Tip: kijk altijd goed in je huurovereenkomst hoe groot de netto vloeroppervlakte (nvo) van je kantoor is. Of vraag gratis en vrijblijvend om advies bij SKEPP.

Meer informatie rondom een huurprijs per m2?

Onze kantoorexperts staan te popelen om je van de juiste informatie te voorzien. Of zoek je wellicht een kantoor om te huren in Antwerpen, Brussel of Mechelen? Telefonisch zijn zij te bereiken via +32 78 48 10 91of per e-mail via info@skepp.com. SKEPP is thuis op kantoor.

Lees ook de volgende blogs eens

Kantoorinrichting met Officeplanner

Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorinrichting of zoek je enkel wat meubilair voor je kantoor? Ga dan voor Officeplanner! Je richt zelf virtueel je droomkantoor in of vraagt een persoonlijk inrichtingsvoorstel aan door onze Personal Designer. Daarnaast kun je ook direct meubilair bestellen in de webshop. Meer weten over de mogelijkheden van Officeplanner? Download dan gratis de brochure, lees meer over de ongekende flexibiliteit van Officeplanner en wie weet heb jij binnen no-time jouw droominrichting!

Download brochure