Voor jouw kantoor te huur een passend huurcontract

 • Door Lynn Mikolajczak
 • maandag 8 oktober 2018
 • 10

Je wilt een kantoor te huur en daarbij een passend huurcontract? Geen probleem! Bij SKEPP helpen we je daar graag bij. Het is van belang dat je goed op de hoogte bent van de inhoud van huurcontracten aangezien je die moet ondertekenen en daardoor bindend wordt voor jouw als huurder. In deze blog doorlopen we met jou het huurcontract van een kantoor te huur, vanaf het eerste contact met de verhuurder tot het opzeggen van het huidige huurcontract.


Stel voor een kantoor te huur gezamenlijk een contract op

Blij met de keuze van je kantoor te huur? kun je alleen nog maar dromen over hoe je kantoor te huur er straks gaat uitziet? Toch moet er nog een belangrijke formaliteit vervuld worden, namelijk de ondertekening van je huurcontract. Het is niet altijd even verstandig om zomaar een huurcontract te ondertekenen dat eenzijdig is opgesteld door de verhuurder. Kies ervoor om gezamenlijk in overleg een huurcontract op te stellen op basis van de door jullie gemaakte afspraken, zoals wat de verplichtingen zijn bij het niet nakomen van de verbintenissen van het huurcontract door een van de partijen.

Flex werkplekkenWaar moet je rekening met houden als je ook een gave kantoorruimte wilt huren?

Wat is je doel bij het huren van kantoorruimte?

Voordat je een handtekening zet onder het huurcontract van je kantoor te huur moet je goed nadenken over het doel dat je voor ogen hebt met jouw bedrijf. Hieronder hebben we alvast 2 tips voor je.

1. Houd rekening met groeien of krimpen

Weet jij waar je over 2 jaar met je bedrijf staat of wilt staan? Breidt je onderneming misschien wel uit met 50 nieuwe werknemers en is het huidige kantoor te huur dan te klein? Of wil je opties opnemen voor een interne verhuizing? Maak daarom de huurtermijn bespreekbaar en creëer flexibiliteit voor jezelf.

2. Een grote kantoorruimte is niet altijd beter

Een grote kantoorruimte is prachtig om te hebben, maar zeker niet altijd een goede optie. Huur nooit een te groot kantoor te huur dat boven je budget ligt. Ga goed na hoe groot je kantoor te huur precies moet zijn. Natuurlijk helpen we je bij SKEPP daarmee. Lees deze blog: zoveel m2 kantoorruimte heb je per persoon nodig, bereken het met de SKEPP m2 kantoorruimte calculator of neem contact met ons op. 


Bereken m2 kantoorruimte

Vergelijk de huurprijzen van verschillende kantoren te huur

Als je de huurprijzen van kantoorruimte met elkaar gaat vergelijken, wees er dan zeker van dat je geen ‘appels met peren’ vergelijkt. Er zijn namelijk verschillende typen huurprijzen, zoals de all-in huurprijs en kale huurprijs. Zorg daarom goed overzichtelijk hebt wat je in jouw huurcontract krijgt voor de prijs die jij betaalt aan de verhuurder.

gemeenschappelijke ruimteEen geweldig voorbeeld van een gemeenschappelijke ruimte.

Wat is een all-in huurprijs?

Stel je krijgt 2 verschillende kantoren te huur als optie aangedragen. De een is een kantoor te huur van 150 m2 voor 17 personen tegen een prijs van €200,- per m2 per jaar. Het andere kantoor te huur is 150 m2 voor 17 personen tegen een prijs van €3200,- per maand. Optie 1 lijkt op het eerste zich goedkoper, toch? Toch kan optie 2 goedkoper zijn aangezien optie 2 een all-in huurprijs blijkt te zijn.

Een all-in huurprijs heeft als voordeel dat de bijkomende kosten al in de prijs zijn verwerkt. De volgende kosten kunnen al zijn opgenomen in de prijs waardoor je daar dus niet extra voor moet betalen:

 • Nutsvoorzieningen zoals gas, water en licht (meestal is dat de basis van een all-in huurprijs);
 • Telefonie en internet;
 • De huur van de kantoorinrichting;
 • Aantal vrije uren gebruik van de vergaderruimtes;
 • Een bemande receptie die personeel en gasten verwelkomt en post voor je verwerkt;
 • Aanwezigheid van een gemeenschappelijke ruimte of sociaal hart, waar je informeel kunt overleggen, ontspannen of netwerken

Waar kies je liever voor? 

Nu zie je de huurprijzen waarschijnlijk heel anders en ben je eerder geneigd om te kiezen voor een all-in prijs. Dit neemt natuurlijk niet weg dat sommige ondernemers nog steeds liever een ‘kale’ huurprijs willen. Er is dan namelijk meer ruimte om zelf zaken in te vullen zoals de kantoorinrichting, leveranciers van water en gas, internetprovider, enzovoorts. 

Tijden veranderen, dus huurcontracten ook

Anno 2018 is het gebruikelijk om een huurcontract voor een kantoor te huur af te sluiten voor een huurtermijn van 1 jaar , met een opzegtermijn van 1 tot 3 maand en een borgstelling van ongeveer 1 à 2 maand huur. Ondernemers verlangen steeds meer naar flexibiliteit en de verhuurders zijn steeds meer bereid om daarin mee te veranderen.

Hoe zit het met de BTW op de huurprijs van een kantoor te huur?

In België betaal je voorlopig nog geen BTW op onroerende verhuur. Toch is het gerechtelijk landschap in beweging en zijn er veranderingen op komst. In deze blog leggen we je de huidige situatie uit en lichten we de veranderingen toe die op komst zijn. Hou zeker onze blogs in het oog om als eerste op de hoogte te zijn van nieuwe wetgeving inzake kantoren te huur.

Huurcontract voor je kantoor te huur opzeggen?

Wil je jouw huurcontract opzeggen? Kijk dan in het huurcontract hoe je deze opzegging moet doen. Bepaalt het huurcontract bijvoorbeeld dat de opzegging moet gebeuren per aangetekende brief, dan kun je het huurcontract niet rechtsgeldig opzeggen via e-mail.
Bepaalt het huurcontract niets? Dan zal de toepasselijke wetgeving bepalen hoe de opzegging moet gebeuren.

Vragen over het huurcontract van je kantoor te huur?

Blijf niet zitten met vragen over het huurcontract van je kantoor te huur! Neem gratis en geheel vrijblijvend contact  op met onze vastgoedconsultants en stel al je vragen. Wij zorgen ervoor dat je met plezier en onbezorgd een kantoorruimte kunt huren. 

KoffiekeukenEen gaaf kantoor te huur als deze hebben? SKEPP heeft ze!

Ga je voor een kantoor te huur? Vraag SKEPP om advies op maat!

Is dit je eerste kantoor te huur of ben je toch niet helemaal zeker over het voorgestelde huurcontract van het kantoor te huur? De specialisten van SKEPP zijn dagelijks bezig met huurcontracten en weten daarom precies hoe een juridisch correct opgesteld huurcontract eruit ziet. Het inwinnen van advies over een kantoor te huur en het daarop volgende huurcontract doe je gratis en snel.

Een tip: vraag ons zo snel mogelijk advies in het vroegst mogelijke stadium. De meeste problemen ontstaan namelijk al bij de monderlingen afspraken. Bij SKEPP kijken we niet alleen naar de juridische en zakelijk kant van het huurcontract. We houden ook rekening met jouw wensen en behoeften in het kader van een kantoor te huur. Een kantoor te huur en huurcontact dat volledig past bij jouw bedrijf is onze doelstelling. 

Op zoek naar een kantoor te huur? Vergelijk bij SKEPP

Ben je jezelf nog aan het oriënteren? Weet je nog niet in welke stad je een kantoor te huur wilt? Kijk dan naar het uitgebreide kantorenaanbod van SKEPP in België. Heb je meer informatie nodig over een specifieke een stad, een welbepaald kantoor te huur of wil je graag een huuraanbieding ontvangen? Neem dan vrijblijvend contact op met ons. Voor een kantoor te huur moet je bij SKEPP zijn.


Neem contact op!

Kan ik je ergens mee helpen?

Thijs van Eerden
Vastgoedconsultant


Waarom SKEPP?

 • Geen verplichtingen
 • Binnen 1 uur antwoord
 • Klantenbeoordeling 9.2/10

Download hier ons magazine: Offline

In ons magazine 'Offline' vind je de beste kantoortips, meest toffe kantoorpanden, laatste trends voor je kantoorinrichting en meest unieke bedrijven uit Nederland. Win informatie in, profiteer van de tips en doe inspiratie op!