Wat is de ideale locatie om een kantoor te huren in Antwerpen?

 • Door Lynn Mikolajczak
 • maandag 19 maart 2018

Ben je ook op zoek naar een kantoor om te huren in de bruisende stad Antwerpen? In deze blog helpen we je met jouw zoektocht naar de perfecte kantoorvloer, kantoorruimte of coworking space. In de blog van vandaag gaan we 3 stadsdelen van Antwerpen belichten voor het huren van een kantoor met name Berchem, het Centrum en Zurenborg. Antwerpen, afgekort 't Stad, is een prachtige stad die leeft. Cultuur, architectuur, mode, gastronomie, shopping. Je hebt er alles binnen handbereik. De ideale plek om je te kantoor te huren. 


Antwerpen Centrum: een kantoor huren tussen de diamanthandelaren

Wil je echt midden in Antwerpen je kantoorpand huren? Dan is het centrum echt iets voor jou! Je kan bij wijze van spreken vanuit de trein in je kantoor springen. Het centraal station van Antwerpen ligt er namelijk direct naast. Ook rijden er voldoende bussen om je overal heen en weer te verplaatsen en is er een uitgebreid metronetwerk. Een auto wordt op die manier overbodig.

Binnen een paar minuten stappen ben je op de Meir. De grootste winkelstraat van Antwerpen met gezellige kleine winkeltjes, maar ook grote modeketens. Daarnaast vormt het centrum het hart van de Antwerpse diamantindustrie. Jaarlijks worden er voor 25 miljard dollar aan diamanten verhandeld.

Foto van een kantoor op Antwerpen CentraalDit kantoor op Antwerpen Centraal is vlot te bereiken.

Op De Keyserlei in Antwerpen, die in directe verbinding staat met het Centraal Station aan de Pelikaanstraat, kantoorruimtes en werkplekken huren. De kantoren zijn vlot bereikbaar via de A12, E19 en E34. Als je toch beslist om met de auto te komen, zorgt de ondergrondse parking ervoor dat je je auto veilig kunt parkeren. De veelheid aan restaurantjes maken gezellige (zaken)lunches mogelijk. Bovendien is een kleine shopping pauze onder de middag zo gebeurd.  

Het gebouw biedt stijlvolle, verzorgde kantoren. Ideaal om je bedrijf te laten groeien, zeker gezien het uitgebreide servicepakket dat er op wijst dat de verhuurder je wil helpen met groeien. Voorbeelden hiervan zijn de mogelijkheid om er een maatschappelijk zetel aan te vragen in Antwerpen en gebruik te maken van de andere locatie van de verhuurder waardoor je voldoende mobiel kunt zijn.


Kantooraanbod Antwerpen Centrum

Kantoorruimte met uitzicht op Antwerpen CSDe kantoren in dit gebouw bieden uitzicht op het Centraal Station en liggen dichtbij het centrum.

Zurenborg: een trendy kantoor huren in een trendy wijk

Het stadsdeel Zurenborg is een residentiële wijk in het zuidoosten van Antwerpen en een van de meest trendy wijken van de stad. De wijk Zurenborg in Antwerpen is bekend omwille van de prachtige architectuur, gezellige pleinen en indrukwekkende woonstraten met herenhuizen. Daardoor liggen de prijzen iets hoger, maar daarom niet minder waard. De Dageraadplaats bijvoorbeeld is omringd met allemaal gezellige restaurants, ideaal voor een zakenlunch. Op zonnige dagen wordt in Antwerpen de Dageraadplaats omgetoverd tot een groot terras. 

Ook de perfecte bereikbaarheid maakt een kantoor huren in de wijk Zurenborg heel aantrekkelijk. Vanaf station Antwerpen-Berchem en station Antwerpen-Oost kun je het kantoor te voet bereiken. Vanaf Station Antwerpen-Berchem kun je tram 11 nemen. Als je via de Groenplaats komt, brengen zowel tram 4 als tram 9 je naar kantoor. Kom je toch liever met de auto? Via de E19 is jouw kantoor vlot bereikbaar. Parkeren kan je er voor €3,80 per dag. Echt niet duur voor als je een kantoorpand midden in de stad Antwerpen hebt.

Foto van een bar op kantoorHet kantoor in Antwerpen Zurenborg heeft een eigen bar, geschikt voor een borrel.

Een kantoor of werkplek om te huren vind je in de Grote Hondstraat in Antwerpen. De locatie is vooral gericht op werkplekken omdat het hoofdzakelijk een coworking space is. Dit biedt leuke mogelijkheden voor start-ups die een met hun onderneming een stapje hoger willen gaan. Er is een pakket met services voor start-ups voorzien en er heerst een community met het uitgangspunt 'elkaar verder helpen'.

Naast de werkplekken is er de mogelijkheid om een kantoor te huren. Het kantoorpand en de aanwezige kantoren zorgen voor een leuke afwisseling tussen werk en ontspanning. De vergaderruimte biedt de mogelijkheid voor serieuze besprekingen en inspirerende brainstormsessies. Hou je het liever wat informeler? Dan is de tearoom de geschikte plek.


Kantoor te huur in Antwerpen Zurenborg

Foto van een bureau met ondernemersIn dit kantoor werk je samen aan de groei van je bedrijf.

Berchem: kantoor huren in het zakendistrict van Antwerpen

De wijk Berchem kent een heel gunstige ligging. Berchem wordt omringd door de gemeente Mortsel en de districten Deurne, Borgerhout, Wilrijk en Antwerpen. Dankzij de E19, de Singel en het spoornetwerk is alles vlot te bereiken. Berchem is misschien niet zo bruisend als het centrum en Zurenborg maar het zakenleven staat hier wel centraal.

Veel grote bedrijven zoals ING, Telenet, KPMG zijn gevestigd in Berchem en hebben zichzelf gegroepeerd in een business network, genaamd Link 26. Zij streven naar een verbetering van de relaties tussen bedrijven en de omgeving. Daarnaast zijn er enorm veel winkels. De Uitbreidingsstraat in Antwerpen biedt meerdere kantoorpanden en kantoorruimtes met fantastische accommodaties. 

Foto van een algemene ruimteIn dit kantoor kun je heerlijk relaxen in deze gave algemene ruimte.

Naast de scherpe prijzen zijn er nog vele voordelen. Zo is er een fitnessruimte die je kunt benutten om de dag sportief te starten of om even uit te blazen na een zware dag. De gezellige koffiebar zorgt dan weer voor een ideale break of een heerlijke lunch. Ook de aanwezige receptie zorgt voor een hartelijk en professioneel ontvangst van de klanten. 

In no time ben je op kantoor via de E19 en je auto kun je kwijt op betaalde parkeerplaatsen of een parkeerplaats afnemen bij de verhuurder. De buslijnen zorgen ervoor dat je snel bij het Centraal Station bent. Een zakenrelatie die van ver komt? Een overnachting in de Crowne Plaza Antwerpen en Ramada Plaza hotel lossen dit probleem snel op.


Kantooraanbod Antwerpen Berchem

Foto van een loungeruimteDe strakke kantoorinrichting staat centraal voor de kantoren te huur in Berchem.

Wat is nu de beste locatie om kantoorruimte te huren in Antwerpen?

Elk stadsdeel en elk kantoorpand heeft zijn charme of gave kantoorinrichting  en ongetwijfeld zal het geen gemakkelijke keuze keuze zijn. Om de keuze tussen deze prachtige wijken in Antwerpen en kantoorpanden iets gemakkelijker te maken, zetten we nog even alle voor- en nadelen voor het huren van de kantoren op een rijtje.

  Stadsdeel of wijk

  Voordelen

  Nadelen

 Antwerpen Centrum

 • Midden in het centrum;
 • Vlotte bereikbaarheid met eigen vervoer en openbaar vervoer;
 • Ondergrondse parking;
 • Uitgebreid servicepakket die je bedrijf helpt groeien;
 • Meeste aanbod qua kantoorruimte.
 • Niet altijd hypermodern;
 • Betaald parkeren.

 Antwerpen Zurenborg

 • Dicht tegen het centrum aan;
 • Vlotte bereikbaarheid met eigen en openbaar vervoer;
 • Goedkoop parkeren;
 • Services voor start-ups;
 • Een 'elkaar verder helpen'-motto.
 • Hogere prijzen dan in Berchem en het Centrum;
 • Geen kantoor te huur alleen werkplekken.

 Antwerpen Berchem

 • Bereikbaarheid is ideaal met alle vervoer;
 • Uitgebreide accomodaties;
 • Bruisend bedrijfsleven;
 • Scherpe huurprijzen; 
 • Modern ingerichte kantoren.
 • Betaalde parking.


Hopelijk heb je voldoende informatie om de meest ideale keuze te maken voor jouw kantoor in Antwerpen. Als je nog vragen zou hebben, aarzel dan niet om contact op te nemen met de kantoorexperts. Zij staan paraat om je verder te begeleiden in je keuze. Ook voor rondleiding kun je hen zeker contacteren. Het advies en de hulp is volledig gratis en geheel vrijblijvend. Kantoor huren in Antwerpen doe je bij SKEPP!


Neem contact op!

Kantoorinrichting met Officeplanner

Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorinrichting of zoek je enkel wat meubilair voor je kantoor? Ga dan voor Officeplanner! Je richt zelf virtueel je droomkantoor in of vraagt een persoonlijk inrichtingsvoorstel aan door onze Personal Designer. Daarnaast kun je ook direct meubilair bestellen in de webshop. Meer weten over de mogelijkheden van Officeplanner? Download dan gratis de brochure, lees meer over de ongekende flexibiliteit van Officeplanner en wie weet heb jij binnen no-time jouw droominrichting!

Download brochure