Met deze 5 tips kun je een kantoor huren dat meegroeit met jouw bedrijf

  • Door Marloes Wargers
  • woensdag 5 juni 2019

Is jouw doelstelling om te groeien als onderneming? Dan kan het lastig zijn om een geschikt kantoor te huur te vinden in een stad als bijvoorbeeld Antwerpen. Je organisatie is dynamisch en het liefst is je gehuurde kantoor dat ook. Beperkt zitten met je werkplekken zou geen belemmering moeten zijn die de groei van je onderneming in de weg staat. Door op voorhand rekening te houden met groeimogelijkheden hoef je niet binnen de kortste keren weer op zoek naar een nieuw kantoor om te huren. SKEPP heeft 5 handige tips voor jou uitgewerkt zodat jij het passende kantoor kunt huren met groeiopties voor jouw bedrijf!


Tip 1: Een kantoor huren in plaats van kopen

De eerste keuze waar je voor komt te staan wanneer je een kantoor wilt voor je onderneming is of je gaat voor een kantoor te huur of een kantoorruimte koopt. Voor snelgroeiende ondernemingen is een kantoor huren de meest vrijblijvende, flexibele en daarmee de beste optie. Met het huren van een kantoor loop je het minste risico op het vastzitten aan kantoorruimte. Dankzij het huren van een kantoor blijf je als onderneming het meest flexibel.

Desks2

Hoe richt jij jouw nieuwe kantoorgebouw in?

Tip 2: Meubilair voor je kantoor te huur leasen via Officeplanner

Het aanschaffen van meubilair voor je gehuurde kantoor kan flink in de kosten lopen. Bureaus, kasten en stoelen, er zijn nogal wat meubels nodig om een kantoorruimte functioneel en comfortabel te maken. Vooral als startende organisatie met oog op groei zijn er meer investeringsmogelijkheden dan groot geld stoppen in het meubilair. Daarom kan het met name in de start-up/groeifase een verstandige keuze zijn om meubilair te leasen.


Bekijk de Officeplanner Webshop

SKEPP weet alles van de voordelen van het huren en de inrichting van kantoormeubilair. Met ons prefab design inrichtingsconcept Officeplanner bieden wij het totaalplaatje. Een 100% flexibele kantoorruimte zo ingericht dat het de ultieme werkomgeving voor jouw organisatie is. Hiermee ontlast je jezelf van de inrichtingsfase en trekt jouw organisatie direct in een kant-en-klaar kantoor. Zo kan je snel schakelen wanneer er nieuw personeel wordt aangenomen. Met Officeplanner heb jij binnen 1 week tijd een volledig ingerichte kantoorruimte! Hoe flexibel is dat?

Heb je al besloten hoeveel m2 aan kantoorruimte je gaat huren voor jouw organisatie? Bereken hoeveel m2 je echt nodig hebt!


Bereken m2 kantoorruimte

Een kantoorruimte ingericht met de Officeplanner.

Tip 3: Een flexibel huurcontract voor je kantoor te huur

Een vast huurcontract afsluiten voor een kantoor te huur met een looptijd van 5 jaar is niet meer zo vanzelfsprekend de laatste jaren. Steeds meer verhuurders bieden flexibele huurcontracten aan. Natuurlijk komt dit omdat huurders ook steeds meer flexibiliteit vragen. Dankzij een flexibel huurcontract kom je bijvoorbeeld niet vast te zitten met een te klein kantoor te huur. Ook al doet een langere huurtermijn afbreuk aan de flexibiliteit, een kortere huurtermijn betekent hogere kosten. De ideale huurtermijn voor een huurcontract van een kantoor te huur bedraagt 1 jaar. 

Entree 2

Een hip ingerichte welkomsthal geeft direct een goede eerste indruk.

Tip 4: Volledig digitaal in de Cloud werken

Schrap die ladekasten en opbergblokken maar uit de inrichting van jouw nieuwe kantoor te huur. Bespaar kostbare ruimte door binnen jouw onderneming af te spreken niet meer te printen. Ga volledig digitaal en sla alle documenten op in de Cloud. Dit draagt direct bij aan het creëren van een maatschappelijk verantwoord handelende onderneming. Een win-win situatie dus! Daar bovenop komt ook nog eens het voordeel dat je als bedrijf veel flexibeler bent in het geval van een verhuizing. Op deze manier kan je in principe overal werken zonder al te veel gedoe.

Wanneer afdelingen binnen jouw bedrijf altijd en overal documenten kunnen openen, bewerken en delen, zijn ze in staat om meer en beter samen te werken. Zo heeft iedereen zichtbaarheid in gezamenlijke projecten. Een verloren laptop is in dit geval ook een minder groot probleem. Buiten het verlies van een duur apparaat om blijven je gegevens veilig. Je kunt namelijk op afstand gegevens van een verloren laptop wissen. Zo valt jouw vertrouwelijke informatie niet in verkeerde handen!  

Op zoek naar inrichtingstips voor jouw kantoor te huur? Download ons magazine 'Offline'! Doe hier inspiratie op aan de hand van hoe andere organisaties hun kantoren hebben ingericht.

Tip 5: Neem niet het laatste beschikbare kantoor te huur

Ben je van plan om een gedeelte van een kantoorpand te gaan huren? Check dan of dit het laatste beschikbare kantoor te huur is binnen het pand. Is dit het geval? Denk dan goed na of dit wel geschikt is voor doorgroeimogelijkheden. De kans is groot dat je genoodzaakt bent om te verhuizen wanneer je wil uitbreiden. Dit valt beter te vermijden aangezien verhuizen veel tijd en geld kost.

Flexplekken3

Creatieve flexwerkplekken, ook hier ben je in de mogelijkheid om je even af te sluiten om te concentreren.

Wil je een kantoor te huur? Vraag om advies op maat!

Op zoek naar een kantoor te huur? Neem dan zeker eens een kijkje op onze website. Wij hebben een groot aanbod aan kantoren te huur. Ongetwijfeld is er een kantoor te huur die geschikt is voor jouw onderneming. Ga nu voor een kantoor te huur via SKEPP. 

 

Richard Boekhorst van Olympia vertelt zijn positieve ervaring over het huren bij SKEPP.

Het advies is gratis en geheel vrijblijvend

Onze kantoorexperts hebben niet alleen kennis van de kantorenmarkt, maar ook jouw wensen en behoeften worden uitgebreid doorgenomen. Zo huur je gemakkelijk en snel een kantoorruimte die past bij jouw bedrijf en ben je verzekerd van een huurcontract en huurtermijn die aansluiten bij jouw wensen.


Neem contact op!

Bekijk ons uitgebreide kantorenaanbod, vergelijk kantoorpanden en huur een ideale kantoorruimte die meegroeit met jouw bedrijf!

Kantoorinrichting met Officeplanner

Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorinrichting of zoek je enkel wat meubilair voor je kantoor? Ga dan voor Officeplanner! Je richt zelf virtueel je droomkantoor in of vraagt een persoonlijk inrichtingsvoorstel aan door onze Personal Designer. Daarnaast kun je ook direct meubilair bestellen in de webshop. Meer weten over de mogelijkheden van Officeplanner? Download dan gratis de brochure, lees meer over de ongekende flexibiliteit van Officeplanner en wie weet heb jij binnen no-time jouw droominrichting!

Download brochure